Tintin au Tibet (1995)

Game Boy / PC / Super NES
Adventure

Ontwikkeld door Infogrames
Uitgegeven door Infogrames

Beleef opnieuw het ontroerende weerzien van kuifje met zijn vriend Tchang. Ontdek wat Tchang overkwam na het ongeluk met de DC-3 met bestemming Kathmandu. Ga op ontdekkingstocht door Tibet, leg contacten met de plaatselijke bevolking en luister naar de wijze raadgevingen die je krijgt. Tijdens dit meesleepende avontuur zal je ook voorwerpen moeten vinden die noodzakelijk zijn om je tocht verder te zetten. Je zal tal van gevaren moeten trotseren, het vliegwrak onderzoeken, een bergflank beklimmen, alvorens oog in oog te staan met een Yeti... Zou Tchang het ongeluk overleefd hebben? Zal je nog op tijd komen?

avatar van thomzi50
Kreeg dit ooit voor mijn verjaardag en was er helemaal gek op. Helaas nooit uitgespeeld, dat had twee redenen. Vond het net wat te moeilijk en was nét niet verslavend genoeg om het continu te proberen. Genoeg vermaak dus en een leuke game, maar net niet heel speciaal. Hou het bij 3,5*.

Moeilijk, maar héérlijke game. Een van mijn top 5 van de 28 games op mijn snes. En van ooit gespeeld op de snes.

avatar van ps3me
Wat een heerlijke game was dit zeg, ik was al kuifje fan in die tijd. En dit was voor mij een must have: kreeg hem alleen nooit helemaal uitgespeeld toen, je had maar 3 levens en weer overnieuw..

In een ver verleden heb ik dit ook nog gespeeld. Niet echt een hoogstaand spel maar wel gewoon fun eens je aan het spelen bent. Ik weet wel nog dat ik dit spel opgegeven heb in de level waar je samen met Kapitein Haddock een berg moest beklimmen.

Sindsdien nooit meer gespeeld.

avatar van Donkerwoud
Frustrerend moeilijk, inderdaad. Maar het had wel iets, want ik bleef het als jonge knul maar spelen en spelen.

Had hem op de game boy. Ben nooit verder dan level 2 gekomen.
Ojah had wel 1 level weten te kraken.. veel te moeilijk voor mij
Toentertijd voor 70 gulden gekocht!! zonde.. vandaar dat ik nu alles ... op een andere manier.. enfin je weet wel.

Leuk spel van een grote stripheld. Een van de beste strips. Enorm moeilijk ook.

Toch ook wel grappig hoe creatief ze soms moeten zijn om levels te maken. Zelfs een hotellobby is al levensgevaarlijk in dit spel.

Maar neemt niet weg dat dit een uitdagend spel is en een mooi eerbetoon aan Herge's werk. Ze blijven ook trouw aan het script.

Eigenlijk vrij matig.

Hier altijd hele goede herinneringen aan gehad omdat de visuele aankleding in ieder geval zeker destijds vrij imponerend te noemen was, en op dat vlak de stripreeks best aardig tot leven kwam.

Maar vandaag de dag daar doorheen prikkend blijft er naast het visuele en het narratieve vrij weinig over dan retemoeilijke soms haast AVGN waardige gameplay en zoals hierboven al aangegeven geregeld ook een vrij slap excuus om even een level in elkaar te knutselen.

Laat maar weer eens zien hoe sommige dingen uit het verleden, beter in het verleden blijven.

avatar van Waackx
Weer eens opgepikt op de Gameboy classic en wat ik mij kan heugen van het spel toendertijd op de SNES dat het retemoeilijk was.

En dat is het anno 2023 nog steeds want zelfs met cheat codes sta je levels tientallen keren over te doen omdat levens haast niet te vinden zijn in deze game,
je altijd er rekening mee moet houden zodra je een vijand hebt gepasseerd en je loopt weer terug dat die vijand ook weer terug keert in mijn geval potten die naar beneden vallen, maar ook vanwege het feit dat soms vaag is welke kant je op moet en op welk gedeelte van het platform wel ok is om op te springen.

Het meest vervelende level is het level waar je achter je hond aan moet rennen;
Tintin lijkt af en toe in zijn broek gepoept te hebben want als je verwacht dat hij gaat rennen met B ingedrukt dan gaat hij opeens rustig lopen en dan heb je hond die cocaïne heeft gebruikt die steeds sneller gaat rennen, haast niet te doen dit level.

En dan kan je nagaan dat ze in de jaren 90 van je verwachtte dat je met 3 lullige levens telkens 3/4 levels haalde voordat je 1 paswoord kreeg.
Om die reden zal je aantal dagen bezig zijn met deze game maar het is eerder frustrerend aan het worden en dat ik mijn Gameboy uit wil doen, dan ik denk zoals bij Lucky Luke op de Gameboy, nog een keer proberen !

Het is uitdagender dan pakweg Asterix maar waar Lucky Luke de perfecte balans vond van uitdagend en vermakelijk, moeilijk maar niet frusterend moeilijk, voorzien was van bosses en side missions en een grote replay-value had, heb ik dat bij deze TinTin niet.

Ik denk als het je het ooit lukt om deze game uit te spelen dat je een grote Zucht laat en de game ergens in hoek gooit en nooit meer er naar omkijkt.