Le Tour de France: The Official Game (2011)

Alternatieve titels: Pro Cycling Manager 2011 | Pro Cycling Manager: Tour de France 2011

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Simulation / Sports
single player / online

Ontwikkeld door Cyanide
Uitgegeven door Focus

In Pro Cycling Manager 2011 geef je leiding aan een wielerteam. Je moet er voor zorgen dat de trainingsschema’s in orde zijn, het juiste personeel aangenomen wordt, de renners van de correcte materialen worden voorzien, contracten worden verlengd en natuurlijk tijdens de vele wielerwedstrijden de perfecte tactiek in wordt gezet. Door met al deze factoren rekening te houden maak je een steeds grotere kans op de (eind)overwinning. In het spel kan je deelnemen aan alle grote wielerklassiekers waaronder de Tour de France en Parijs - Roubaix.

avatar van misterdhdh
gespeeld op de ps3, zeer matige game. heb me aan veel geërgerd aan dit game. altijd hetzelfde muziekje, wordt je na een rit van 2 uur zot van. ook geen licentie voor al de namen: van den broeck= van den drouck, gilbert=gulbert,... lijkt wel of je alle ritten in dezelfde saaie omgeving fiets. geen ploegwagens, je kan niet achterom kijken/over je schouder zodat je nooit echt goed kan inschatten. besturing is traag/houterig, duurt eeuwen voor je aan de andere kant bent. je kan soms ook door wielrenners rijden, toch grote ergernissen. de stimulaties zorgen nog voor de grootste ergernis. sommigen duren meer dan 100 km waarin je zomaar een voorsprong van 12 minuten kan verliezen in een vlakke etappe, wanneer het dan weer aan jou is hang je achteraan het peleton, heb je geen energie meer en kan je de rit vergeten. stimulaties duren ook minutenlang; soms meer dan 5 minuten waarin je dan naar een balkje zit te zien en zo je voorsprong ziet slinken. je hebt totaal geen controle tijdens de stimulaties. ga je bv. voor het puntenklassement, dan beslist de computer op dat moment wie de sprint wint, wie tweede is,... soms doe je als leider van een klassement zelf niet mee als er iets belangrijks te rapen valt tijdens de stimulaties.je blijft altijd rijden, waardoor je eigenlijk tijdens het spel een dutje kan doen, juist wakker worden op het einde want dan beginnen ze te versnellen. zeker niet met een niet-klimmer de bergen in want dan wordt je bijna laatste en duurt de rit eindeloos, wel 2.5 uur. dan zit je een uur te klimmen voor 7 kilometer. ik zat veel te dromen bij dit spel. je speelt met 132 renners, 6 renners per ploeg.je kan voor elke rit kiezen met welke renner je start. bv bergrit kies je een klimmer. vooraf moet je zelf je ploeg kiezen uit een 20 tal renners die op dat moment in de ploeg zitten. in de ritten kom je vaak enkel fransen, spanjaarden en belgen tegen. de reactietijd is veel te traag voor je renner, wanneer de anderen de sprint aantrekken is het bijna onmogelijk om nog te winnen want het duurt 2 seconden voor je ook begint te starten. de renners zien er wel allemaal hetzelfde uit. wanneer je een rit wint is er geen podium, wat ik ook spijtig vindt. dit spel heeft een paar goede dingen zoals de truitjes, de energiebalk, het stijgingspercentage dat constant wordt meegedeeld, de snelheid,.. het klassement is wel nog overzichtelijk, de laatste rit is de enige mooie, je ziet constant de champs-elysees, enkel vallen bij te hoge snelheid wanneer je een bocht neemt, ploegentijdrit is best wel nog leuk, je kan voorbijgestoken worden, je kan ploegen inhalen, er zijn tussentijden,... altijd leuk om je ritje te winnen, veel adrenaline bij de spurt, paar dingen die dus leuk zijn.

game mist vooral ervaring, lijkt dat ze een basis hebben maar veel te weinig moeite ingestoken in dit game. hoop dat ze niet elk jaar dit game uitbrengen, maar nog een keer wanneer er een pak verbeteringen aangebracht zijn. veel meer negatieve dan positieve dingen. je kan dit moeilijk een topgame vinden volgens mij, als je niet gek bent van wielrennen moet dit een nachtmerrie zijn. alles staat wat door elkaar maar niemand koopt toch deze game blijkbaar

2.5/5

+ klassement
+ je stelt zelf je ploeg samen, je kiest renner voor elke rit
+ snelheidsbalk, stijgingspercentage: je krijgt wel wat informatie
+ truitjes
+ voor elke rit zie je een klein stukje over de echte koers
+ als je denkt de rit nog te kunnen winnen stijgt de adrenaline hoe dichter je bij de finish komt

- besturing
- renners zien er allemaal hetzelfde uit
- eentonig
- geen volgwagens
- altijd zelfde, saaie omgeving
- geen controle over stimulaties
- stimulaties duren te lang, kan je niet doorspoelen
- je kan gerust al je werk doen tijdens een rit
- eentonig muziekje
- namen niet correct gespeld (door geen licentie)
- te weinig tourgevoel, te fake

geen aanrader