Resident Evil: Operation Raccoon City (2012)

Alternatieve titel: Biohazard: Operation Raccoon City

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Slant Six
Uitgegeven door Capcom

Het spel speelt zich af in 1998, het jaar dat het zombievirus uitbreekt in Raccoon City, en toont de gebeurtenissen vanuit het perspectief van de mensen die verantwoordelijk zijn voor voor de uitbraak die het hele stadje vernietigd, Umbrella. Spelers stappen in de schoenen van een van vier leden van het Umbrella Security Services-team. Het doel van dit team is om alle bewijzen van de virusuitbraak uit te wissen. Dit betekent dat ze het niet alleen opnemen tegen zombies en andere monsters, maar ook dat ze overlevenden moeten vermoorden. Daar komt nog bij dat het USS-team moet strijden tegen een team soldaten van de Amerikaanse overheid.

Met bovenstaande ben ik het wel eens. Al vond ik deel 5 dan weer net iets beter dan 4. Deel 4 vond ik iets TE over de top waardoor ik het allemaal niet meer zo realistisch vond. De beste blijven inderdaad deel 1, 2, 3 en Code Veronica.

Operation Raccoon City is leuk voor de fans door de herkenbare locaties en vijanden. Als fan widle je natuurlijk altijd al middenin een massaal vuurgevecht zitten op de straten van Raccoon City. Dit vind je op redelijkerwijze wel terug in ORC. Echter is het verhaal best wel suf en zijn de personages zeer oninteressant. Ook de actie wordt constant herhaald. Het enige wat je doet in het spel is van ruimte naar ruimte lopen om telkens weer nieuwe mannetjes/zombies/andere gedrochten af te schieten. Ook is de game SUPER moeilijk. Zelfs op de allermakkelijkste stand heb ik 20x over een bepaald gedeelte gedaan omdat ik telkens maar doodging. Je bent verder erg beperkt in je verdediging. Je kunt bijv. niks ontwijken. Soms zit je bijv. vast in een hoek waarna een vijand gewoon op je in blijft stampen waardoor je dus in een mum van tijd game over bent.

Echter zitten er zoals ik al zei herkenbare stukjes in voor de fans waardoor de game voor hen nog wel te pruimen is. Helaas valt de game over het algemeen echter wel zeer tegen door het saaie verhaal en de ZEER gebrekkige en eentonige gameplay. Verwachtingen waren hoog gespannen maar worden helaas niet waargemaakt.

Ik kijk erg uit naar RE 6 in november maar ergens hoop ik toch dat ze daarna weer teruggaan naar de RE roots: pure horror ipv actie.

Omdat ik vanaf het eerste uur al fan ben geef ik toch 3*

Taken
Pikachu schreef:

Ik hoopte dat er nog een beetje horror in zou zitten..
Dat wordt dus wachten op SIlent Hill: Downpour en de HD Remakes van Silent Hilll 2 en 3.

De game is anders dan dat je had verwacht, dat betekend niet dat het een slechte game is.
Er zijn zat games die mij niet liggen als ik dan stop met spelen geef ik de game gewoon geen beoordeling, soms wel maar dan objectief !

Taken schreef:

Het is een erg chaotische game, omdat vijanden soms blijven komen (Nemesis gevecht)
Het verhaal is niet boeiend, de characters zijn niet boeiend, Leon en Claire kwamen helemaal geen Umbrella team tegen in deel 2, en zo kan ik wel een tijdje doorgaan. Er klopt helemaal niets van.

Wat overigens ook superslecht gemaakt is, is dat wanneer je iemand van Spec-ops (commando team met een bivakmuts op) een headshot geeft, meneer nog vrolijk verder wandelt jaja.. Een 0.5 voor de game omdat ik niet lager kan geven.

AvMerode schreef:
Wist je van tevoren dan niet dat er geen horror was? ik wist al maanden vantevoren dat het een Socom achtige shooter werd met RE sfeer.
Maar ik kan je cijfer ook niet echt serieus nemen omdat je RE4,5 en Dead Island ook maar 0,5 sterren geeft.

Bij Resident Evil 4 ging de game een heel andere kant op, de horror was weg, de geïnfecteerde mensen begonnen op jou te schieten, en gooien met dynamiet. (Past dus totaal niet bij de game)
De fixed camera angles zijn verdwenen wat het horror element helemaal weghaalt, de spanning was weg, en uiteraard vond ik het verhaal helemaal niet interessant.
Resident Evil:Code Veronia was het laatste goeie Resident Evil deel.
Ik snap niet waarom ze deze versie hebben uitgebracht ipv de Resident Evil: 3.5 Fog Version.
YouTube - Resident Evil 3.5 Fog Version (HD)

AvMerode
Geloof je inderdaad wel dat het een wanproduct is, maar een 0,5 is denk ik wat te laag.
Het schijnt dat de game toch wel een guilty pleasure is op bepaalde momenten, dus denk dan eerder een 1 ster.
Voor 5 of 10 euro neem ik RE: ORC mee (ps3 versie), dus als je hem voor 5 of 10 euro kwijt wil, ben ik je dude.
Zo niet, dan download ik de pc versie zodra hij in mei uitkomt, dan word het geen Co-op maar goed.

0,5
Ik heb de game overigens verkocht! Finaly.. iemand anders gedupeerd met de game.
Nah AvMerode, zelfs 5 a 10 euro is teveel voor die game.. Voor dat geld kan je beter een pilsje pakken op het terras.
Ik ben trouwens wel erg benieuwt naar je opinion nadat je de game hebt gedownload en gespeeld.
Hope to hear it soon man.

Pikachu schreef:
Hope to hear it soon man.

Is goed man, 18 mei is de pc release dus dan krijg je dezelfde dag gelijk mijn mening over de game
Heb nu namelijk zo'n snelle internet connectie dankzij auslogics boostspeed dat ik nu steeds games van 9-10 GB binnen 30-45 minuten gedownload heb. (soms zelfs 20 minuten)

Maar misschien dat ze de pc versie zelfs verbeteren omdat die 2 maand na de console versies is.
Maar dat zien we snel genoeg.

0,5
Met zo'n zieke internet connetie zou ik alle games downen ipv kopen. Tenzij de games het echt waard zijn natuurlijk.

avatar van JustMike

Hier doet hij ongeveer 25-50

Ik download nooit games.. Heb het geduld er niet voor, omdat het toch meestal 1 a 2 uur duurt..

Hier doet hij ongeveer 25-50

Download altijd met 2.5MB snelheid, dus 10GB games heb ik in 20 minuten binnen als er genoeg seeders zijn.
Ik heb het over 10GB, niet 1GB zo snel gaat mijn internet met Auslogics BoostSpeed.

avatar van JustMike

naar de winkel gaan duurt hier meestal langer of bestellen

avatar van Niinoke
Crappy game.
Begon leuk, en zag er leuk uit, tot ik begon te spelen.
Helemaal niet hoe het zou moeten zijn, de spanning is weg, de horror is weg....er blijft niets meer over van hoe een resident evil echt zou moeten zijn.

Niinoke schreef:
Crappy game.
Begon leuk, en zag er leuk uit, tot ik begon te spelen.

Dan vind ik een 2 nog wel een hoog cjfer hoor.. Ik zou eerder voor een 0.5 gaan

naar de winkel gaan duurt hier meestal langer of bestellen

Nah.. Wanneer ik naar school ga, moet ik door de stad, en daar is dus de Game Mania.. Ik koop dus echt alles origineel.
En downloaden.. Tja.. van welke site kan je tegenwoordig games downen? Meestal heb je een paswoord nodig, is het een fake iets, kan je niet online. Nah.. dan is de lol er al af voor mij..

avatar van Niinoke

Dan vind ik een 2 nog wel een hoog cjfer hoor.. Ik zou eerder voor een 0.5 gaan

Ja, het begint allemaal heel leuk, en de eerste keer dat je in de stad komt is ook nog wel leuk, maar hoe verder je speelt, hoe minder het wordt, en hoe meer je de ECHTE resident evil sfeer gaat beginnen te missen. Dit is eigenlijk een soort Army of two vind ik...

Niinoke schreef:

Ja klopt.. Het is een mooie game voor in de ton.

AvMerode schreef:

Zo snel gaat mijn verbinding standaard. Nog wel sneller eigenlijk.

Glacius schreef:

Zo snel gaat mijn verbinding standaard. Nog wel sneller eigenlijk.

Ok ok.. Mijn verbinding is dus echt shit

avatar van jeffstig84
Ik vond het wel een vette game, 3x uitgespeeld, 2x in Single player mode en 1x in Co-op mode.

jeffstig84 schreef:

Dan vind je frogger pas echt een vette game

AvMerode
PC versie voor 30 minuten gespeeld en had er toen alweer genoeg van. Wat een bagger/troep.
Richten&knallen, cover systeem en saaie game-play dat zogenaamde hollywood filmstijl probeerd te benaderen. (ze proberen de zwakke game-play te verschuilen achter filmische "hollywood blockbuster" elementen)
Een 0,5* of 1* ach, dan maar een 0,5* zodat ik in ieder geval aangeef dat de meeste mensen dit maar moeten vermijden.

avatar van Dutch-J3ff
Wel een redelijke game, alleen soms erg chaotisch lol

2,0
Met coöp is het nog enigszins leuk, maar voornamelijk vanwege het sociale aspect. Dit spel had veel potentie, maar faalt helaas op vrijwel elk gebied. Grafisch is het nog wel oké, maar pracht en praal is het bij lange na niet. Met name de omgevingen zien er vrij belabberd en kaal uit. Het straalt geen enkele sfeer uit. Tegelijkertijd draait de game ongelofelijk slecht op de PC. Vrij vreemd aangezien het grafisch tegenvalt en de AI belachelijk slecht is. De animaties zien er ook vrij ridicuul uit. De levels, want dat zijn ze eigenlijk echt letterlijk in de klassieke zin, zijn ongelooflijk lineair en verder ook behoorlijk oninteressant. Een verhaal hoef je niet verwachten. De gameplay is tevens gebrekkig. Het ontbreekt aan een crouch functie en een met knop geactiveerde cover systeem. In cover gaan simpelweg door tegen een muur aan te lopen werkt gewoon slecht. De hoofdpersonages zijn lege bordkartonnen karakters die voldoen aan alle stereotypering. De klassieke Resident Evil karakters voelen leeg aan en de monsters als de Tyrants en Nemesis maken geen indruk en gaat totaal geen dreiging van uit. De zombie en hunter gevechten zijn bij vlagen nog redelijk intens en op dat soort momenten proef je heel even wat deze game had kunnen zijn. Helaas zijn dat soort momenten vrij snel voorbij. De PC versie heeft behoorlijk wat bugs en is ook vrij slecht gepoort. De te gebruiken knoppen in de menu's bijvoorbeeld zijn totaal onlogisch en irriteren behoorlijk, net als de onmogelijkheid om te "unready-en" wanneer je al ready hebt geklikt. Gekocht via steam voor een zeer lage prijs, met de gedachten dat ik de game volledig via steam zou spelen. Helaas is dit niet het geval, de game werkt tevens met Windows Live en beide moeten online en ingelogt zijn, tenminste als je de game via steam hebt gekocht.

Het einde was overigens om te huilen. Vreemde sprong van een cutscene naar een eindgevecht in een willekeurige ruimte die als arena dient. Door dit te halen wordt je vervolgens beloont met....? Niks!

avatar van Spirit_Catcher
2,0
geef mij maar de vaste camera's van weleer. Eveneens de reden dat ek RE6 links liet liggen :/ er zijn genoeg 3rd person games

avatar van Footprints84
Lekkere (3rd Person) Shooter. Best een toffe game.