Dragonheart: Fire & Steel (1996)

Game Boy Advance / PC / PlayStation / Sega Saturn
Adventure / Action

Ontwikkeld door Funcom en Torus
Uitgegeven door Acclaim

In deze game gebaseerd op de film van Dragonheart, volg je het verhaal van Sir Bowen. Deze nobele ridder sluit een verbond met een goedhartige draak, om zo een vuist te maken tegen een duistere koning en zeven extreem gevaarlijke draken. De goede draak zal je zo goed mogelijk bijstaan bij het verslaan van deze vijanden. Daarnaast moet je ook het leven zien te redden van een schone vrouwe.

avatar van Duke Nukem
Dit spel kwam uit in hetzelfde jaar als de fantasyfilm Dragonheart met Dennis Quaid. Ik hou wel van ridders, draken en avontuur dus heb ik dit spel aangeschaft en het is echt zo slecht dat ik ermee moest lachen. Dit spel is eigenlijk geheel in 2D, je kunt enkel naar links of naar rechts lopen. De gameplay is erg repetitief. Het gekreun en gesteun van de vijanden die je in de pan hakt, de herhaling van hetzelfde muziekje steeds, je hoort ook regelmatig een vogeltje fluiten, het geluid van de zwaarden die tegen elkaar aan kletsen. Hak, hak, slash, slash, en op naar de volgende vijand. Meer is het niet!