The Darkness II (2012)

PC / PlayStation 3 / Nintendo Wii U / Xbox 360
single player / online

Ontwikkeld door Digital Extremes
Uitgegeven door 2K

In het spel neemt de speler wederom de controle over Jackie Estacado, drager van The Darkness, een eeuwenoude kracht van chaos en vernietiging. De game speelt zich twee jaar na het origineel af en Estacado is nu de Don van de Franchetti-maffiafamilie. Wanneer een bovennatuurlijke aanslag op zijn leven een nieuwe maffia-oorlog inluidt, keren Jackie's demonische krachten terug. Hij maakt een reis naar de hel om het mysterie achter The Darkness te ontrafelen.

Mr. Olaf schreef:

Inderdaad! Heb daar gelukkig ook de goede keuze gemaakt!

Ik ook

avatar van Mr. Olaf
raymondomoes16 schreef:
Maar weer verwijderd van mijn pc,
Heb hem ongeveer 4 uur gespeeld maar niet echt mijn game,
Voor de graphics geef ik een **2.0**

Tja, de graphics moeten je liggen. Ik hou wel van die stijl. Beetje comic achtig.

avatar van raymondomoes16
Mr. Olaf schreef:

Ja klopt dat is ook het enige waar ik een cijfer voor gegeven heb "2.0"
De gamr was niet echt wat voor mij vandaar het cijfer

avatar van Starmaster501
Opzich wel toffe game. Gaat verder op het eerste deel. Alleen het einde was onnodig onduidelijk. Iemand mij die dit kan uitleggen? Heb op youtube gekeken, er zijn dus 2 eindes, maar beide verre van duidelijk...

avatar van JustMike
Starmaster501 Wat is er dan niet echt duidelijk en wat voor einde had jij?

avatar van Starmaster501
Ik had het einde dat je Jenny bevrijd uit de hel en dat ze ineens veranderd in een of andere gevleugelde angel? had ook het andere einde bekeken op youtube maar daar werd ik ook niet echt wijzer van...

avatar van JustMike
Dat einde had ik ook, maar hoe ik het einde zie (ook al heb ik geen idee of hier een kern van waarheid in zit, maar ik kan ermee leven): Je gaat naar de hel om Jenny te bevrijden en je vindt haar ook. Ze blijkt uiteindelijk het tegenovergestelde van the darkness te zien, met een plan om the darkness op te sluiten in Hel. Jij hebt dit volgens mij zelf mogelijk gemaakt door Jenny te bevrijden. Jenny en die engel gaan naar boven, jij en the darkness worden achtergelaten in Hel. Heb geen idee of ik dichtbij zit of niet, maar misschien heb je er wat aan en anders misschien op Wikipedia kijken?

Damn. Weer zoiets wat al een eeuwigheid in de kast ligt. Nou had ik me echt voorgenomen om na het absurde geweld en de vulgariteiten van Bulletstorm een 'serieuze' shooter te spelen. Trek ik me toch niet net The Darkness 2 van de stapel en...ja hoor. Liefde op het eerste gezicht! Het lijkt bijwijlen wel Mortal Kombat in FPS mode - die kills, die executies, het bloed dat overal vanaf druipt. Heerlijk. Ook het grafische cellshaded (toch?) stijltje bevalt me erg en de sfeer en vertelstijl van het verhaal zijn geweldig.

Wel even wennen was het feit dat je over zowel je tentakels als je wapenaarsenaal tegelijk beschikt en deze bedient met de verschillende schouderknoppen - maar na 20 minuten ben je er aan gewend en weet je niet beter meer. Toch maar even verder mee spelen de komende dagen, en misschien ook maar even op zoek naar het eerste deel.

Ondertussen uitgespeeld met een kleine 6 uurtjes op de teller. Stoort me op zich niet eens zo - want er is nog voldoende te doen eenmaal je door de main campaign zit (new game+, en de Vendettas mode (die je kan co-oppen (helaas niet split-screen)). Verder blijf ik eigenlijk bij wat ik hierboven schreef- een erg vermakelijke game met een prima, donker verhaal dat ook nog eens leuk wordt verteld (zeker de stukjes die Jackie zelf narrate doen me gewoon erg aan Max Payne denken). Een 4tje verdient het van mij wel.

avatar van JustMike
Momenteel is er gratis een steam key te verkrijgen op humblebundle. Kort spel, zeker de moeite waard

Omdat in een ver verleden deel 1 mijn erg beviel , heb ik recentelijk dit deel uitgespeeld. Is een wat ouder spel , dus had me verwachting iets wat bijgesteld. Het verhaal vind ik zeer tof, dat geld idem voor de sfeer. De personages vind ik ook tof
Ook een leuke gimmick vind ik dat demonische armen niet tegen licht kunt waardoor je lataarnpalen moet slopen.

Veel mensen geven de kritiek dat hij snel uitgespeeld is , zo ervaarde ik dat niet , vond het op ten duur wel wat eentonig. Waardoor ik in dit geval wel mee kon leven dat het avontuur niet te lang duurde

3.5