Resident Evil: Revelations (2011)

Alternatieve titel: Biohazard: Revelations

Nintendo 3DS / Nintendo Switch / Nintendo Wii U / PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Xbox One / PlayStation 4
Action / Shooter

Ontwikkeld door Capcom en Tose
Uitgegeven door Nintendo en Capcom

Het spel speelt zich af tussen Resident Evil 4 en Resident Evil 5, net na de oprichting van de Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA). Chris Redfield en Jill Valentine krijgen de opdracht om een spookschip te onderzoeken. Al snel komen ze er achter dat het schip bevolkt wordt door talloze monsters en mutanten.

avatar van Dragonslayer
Dit komt echt naar de pc? Dat was wel het laatste wat ik had verwacht!

1,5
Tsjonge, ligt het aan mij of zijn de graphics voor de PC errug slecht. Gameplay zo zo. Verhaal wel ok.

avatar van Dutch-J3ff
Ik vond het spel wel oke, maar voor een 3DS game is het niet verkeerd.

avatar van Chrismania
Redelijk vermakelijk. Wel saai om bepaalde ruimtes 40 keer te moeten doorkruizen. Ook verhaaltje irritant lang uitgesponnen. Sfeer is bij wijlen goed. Echter wel gekapt bij die grandioze kut eindbaas. Echt een hekel aan zulk soort battles in games. Geen fun, alleen frustratie.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Valt niet veel over te zeggen, eigenlijk. Deze RE is het meest vergelijkbaar met deel 5 en 6 waarin de focus zit op 3rd person, co-up shooting. De besturing werkt echter iets minder goed dan die delen: het zijn niet de fijne tank controls van 5 of de flexibele besturing van 6, maar het zit er tussenin. Het mist de quality touches zoals epische bosses, leuke actiesequences of goede variatie in de wapens/vijanden.

Grafisch is het, verrassend genoeg, een stuk beter dan zijn vervolg en het zit meer on par met de hoofdreeks. In de eerste 3e van de game draait het voor een groot om verkennen en key items vinden, met een fijne afwisseling tussen actie en exploration. Later komt het meer neer op schieten, backtracken, schieten, backtracken etc. Het is nog steeds vermakelijk om te doen als je van RE 5 & 6 houdt, maar ik kan niet zeggen dat je echt iets opmerkelijk mist als je het overslaat.