Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction (2010)

Mobile / PC / Xbox 360

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Hoofdpersonage Sam Fisher komt te weten dat Anna Grimsdottir, een goede vriendin van Sam die inlichtingen verzamelt voor Third Echelon, in gevaar is en besluit om haar een handje te helpen. Helaas is Third Echelon niet meer wat het eens was; Sam krijgt vaak verkeerde missie-informatie mee en bovendien de verkeerde uitrusting. Tot overmaat van ramp zijn de bazen van Third Echelon ook nog eens verwikkeld in een politieke machtsstrijd. Als Sam ontdekt dat de dreiging eigenlijk vanuit de binnenste gelederen van de organisatie komt, ziet hij zich genoodzaakt om weg te gaan, waarmee hij echter wel een voortvluchtige wordt.

avatar van HiLL
Geen Playstationgame?

Hmm, ik ben benieuwd

avatar van FrK.
Wordt vet spel dit, maar die cover slaat toch nergens op??

HiLL schreef:
Geen Playstationgame?

Nope. Microsoft schijnt hiervoor een smak geld aan ubisoft betaald te hebben om deze exclusief te houden. Van mij mogen ze hem hebben, vond double agent ook al tegen vallen. De serie bloedt een beetje dood. Metal gear heeft bijvoorbeeld nog een diepgaand verhaal e.d.

avatar van HiLL
Maar was dat niet altijd al de bedoeling deze serie games exclusief voor de Xbox te houden?

avatar van gemaster
Volgens mij wel ja. Weet niet of ik dit ga spelen. Ik wacht de reviews af en beslis dan wel. Wel goed dat de makers een andere weg kiezen.

avatar van FrK.
Ah cover is aangepast, deze is beter (On-Topic): Nogmaals dit gaat een vette game worden, omdat dit weer iets heel anders gaat worden, dan de vorige delen

Xbox360 Trailer:

Dit is de reden dat ie niet op Wii en PS3 komt:

Producer Dany Lepage van Ubisoft heeft gezegd dat de PlayStation 3 de AI lang niet zo goed aan kan als de Xbox 360 en dat dit de reden is waarom Splinter Cell: Conviction niet op de PlayStation 3 zal verschijnen. Eerder gaf de Franse ontwikkelaar nog de belichting de schuld, want die zou alleen op de 360 er knap uit zien. Tenslotte geeft Lepage nog aan dat de game niet op de Wii kan vanwege de grafische beperkingen

avatar van Tha)Sven
Beat that Nintendo en Sony
Sorry ik liet me even gaan
Maar hij ziet er heel erg strak uit zeg .. WOW

avatar van jaspertje3
Ik vind die reden van de Danny Lepage beetje onzin eigenlijk. PS3 is gewoon 't beste apparaat. Ik denk dat hij gewoon een 360 exclusive wil maken en is hij een 360 fanboy. Dus snauwt hij maar even richting PS3 en Wii..
Wel superzonde dat dit deel niet naar de PS3 komt!

Relax
Zo'n baard wil ik ook.

avatar van Iron Rose
Het lijkt me op zich wel een leuk spel worden, alleen is het allemaal zo geforceerd weer allemaal. In Double Agent was die undercover bij de vijand en nu is ie weer op de vlucht voor zn bazen. Waarom nou weer zo drastisch? Ik had net zo goed weer een leuk terroristen avontuur gespeeld, zoals in deel 1 t/m 3.

Bovendien klinkt het allemaal leuk maar ik moet maar zien of het echt gaat werken met die mensenmassa's enzo. En het trekt me allemaal minder dan de vorige delen.

Oh ja en voor de ps 3 bezitters die treuren dat deze niet naar hun console komt. Kom op, jullie krijgen Metal Gear Solid 4 en die wordt tig vetter dan deze.

ghehe da's waar

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
jaspertje3 schreef:

Dat valt blijkbaar nogal tegen. Ook John Carmack heeft commentaar op de PS3. Blijkbaar heeft die console veel minder geheugen dan de Xbox360 waardoor er minder mogelijk is dan op PC of Xbox360.

avatar van jaspertje3
Misschien wel, ik ben in ieder geval zwaar tevreden met m'n PS3. Maar laten we bij deze game geen console discussie opstarten.

avatar van Foetsj_NL
Tof dat Sam Fisher ook echt veranderd ! Net zoals Solid Snake ...

avatar van Deftones_JP
De filmpjes en de setting spreken me op zich aan alleen ik wil eerst afwachten hoe de gameplay zonder high-tec uitrusting uitpakt. Demo downloaden als het uitkomt. Ben benieuwd in elk geval! Ik vind het wel een beetje richting Assesin's Creed gaan. Doelen die oplichten, op gaan in de crowd enzo.

Kratos schreef:

Geniaal

ik vind dat alle spellen over spliter cell wel goed zijn, dus heb ik geen twijfels over.
wie houd er niet van om een geheime 007 te spelen.

avatar van Spawn NL
Hmm hij komt in januari al uit zie ik. Na al het geweld van Ubisofts Assasins Creed is deze een beetje ondergesneeuwd denk ik.

Volgens mij komen er een beetje de zelfde uitgangspunten in voor als in AC, meer interractie met de mensen en je omgeving. Ik vraag me af of deze goed verkocht zal gaan worden. Dat zal ook deels aan de MP liggen.

avatar van Deftones_JP
Vind ik ook inderdaad. Meer actie minder stealth. Ze kunnen natuurlijk wel wat lessen leren van AC. Het schijnt dat je in die game weinig silent kills kan maken. Als dat hier kan zou dat mooi zijn. Bovendien zit je niet vast aan het moorden dus we kunnen meer diversiteit in de missies verwachten. Ik zou eerst wel een demo willen spelen voordat ik dat deze game kopen.

Nou nou... ik kan niet wachten tot ie uitkomt!
Na Double Agent ben ik wel benieuwd wat er gaat gebeuren.

avatar van Barandeh
Volgens Nedgame komt ie 15-03-2008 uit. En zij zijn op dat gebied redelijk betrouwbaar.

avatar van Barandeh
Me woorden hiervoor neem ik terug. Volgens Nedgame komen meerdere games op 15-03 uit en dat is bulshit.

Meeze
is deze nu al uit?

5 september, staat onder de omschrijving/plot van het spel, Meeze.

Volgens de PU komt deze game wel gewoon naar de PS3 En wat betreft het mindere geheugen van de PS3, toch raar dat GTA 4 wel indentiek is op de PS3 en XBOX 360, sterker nog, de pop-ups schijnen op de PS3 minder aanwezig te zijn. Developers die kritiek hebben op de beperkingen van de PS3 zijn zelf vaak niet creatief, capabel genoeg. Net zoals EA games kritiek heeft gegeven terwijl andere ontwikkelaars wel zeer goede games afleveren voor de PS3, kwestie van doorzettingsvermogen en talent

avatar van waxs
Pas overgestapt van 360 naar PS3, kut!

Kooshiba
waxs schreef:
Pas overgestapt van 360 naar PS3, kut!

Komt 'ie nu niet meer uit voor de 360

avatar van waxs
Nee nu kan ik hem niet spelen.