LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game (2011)

Nintendo 3DS / Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Adventure

Ontwikkeld door Traveller's Tales
Uitgegeven door Disney

Deze Lego-game is gebaseerd op de vier Pirates of the Caribbean-films. In het spel kan je uit meer dan zeventig verschillende en herkenbare personages kiezen, waaronder kapitein Jack Sparrow, terwijl je de diverse locaties en gebeurtenissen uit de films in Lego-vorm herbeleeft.

avatar van Cassevis
Wow, dit lijkt me wel leuk. De films zitten al vol humorm en met de humor van lego dinges wordt het vast wel wat

avatar van jirachi04
Ik hoop dat we dronken Legopoppetjes zien.

avatar van Cassevis
Dat zal wel

avatar van Starmaster501
Je kan zeggen wat je wilt over lego maar speel dit met z'n 2en en je kan een hele hoop lol hebben.

avatar van Bart Tönjann
Jazeker

avatar van jirachi04
Jep.

avatar van Esp
Esp
Deze ga ik denk ik kopen als hij wat goedkoper is

Echt een aanrader! Ben helemaal geen platformfanaat, maar dit dig ik wel omdat er van alles in zit. OKe de basis is platform, maar daaromheen mag je flink puzzlen, knokken en verzamelen. Levels opnieuw spelen voor de extras is echt een unicum voor mij, maar bij dit spel is het zowaar erg leuk, verslavend zelfs. EN co-up dus we hebben ieder 25 gelapt dan is het betaalbaar, ik had em voor 50 ook niet zomaar gehaald.

Wat hier al wordt geopperd, humor is de compensatie voor het feit dat het lego is en geen `` echte`` Pirateskarakters. Het lijkt jammer, maar is echt ludiek n goed uitgewerkt, onzin voert soms echt de boventoon,maar dan wel op een heerlijke manier waar je om kan lachen.

Aanrader als je graag co-upt absoluut!

Heb het nu een tijdje gespeeld maar het gaat wel erg snel vervelen hoor, die muntjes verzamelen en wat puzzels oplossen. Jammer, want de game ziet er behoorlijk goed uit. Veel detail en het hele Lego sausje over de game heen is goed gelukt. De humor is aardig en de karakters komen allemaal goed overheen met de mensen uit de films. Ook de soundtrack is regelmatig te horen en werkt sfeerverhogend.

Maar uiteindelijk draait het bij mij om de gameplay en die vind ik te simpel. Soms zijn de puzzels wel lastig, maar dan vooral op een storende manier dat ik geen idee heb wat ik moet doen. Tussendoor moet je nog een beetje zwaardvechten, maar dat stelt niks voor aangezien je met 1 slag bijna elke soldaat wel kapot slaat.

Toch is het wel een geinig tussendoortje voor liefhebbers van Lego en de Pirates films.

avatar van jespertje
grappig grappig en nog is grappig !

avatar van HorrorSurvivor
Ik vind dit leuker dan de films eerlijk gezegd.

Deze Lego games gaan me nooit vervelen. De humor en de actie laat zich goed vertalen naar een game zonder dialogen. De poppetjes zien er geweldig uit en de 'stemmetjes' zijn erg hilarisch, zeker van Jack Sparrow.

Het feit dat je niet dood kan gaan maar alleen muntjes verliest is een leuk detail voor een niet hardcore gamer als ik; dit is een leuk spel en wordt nergens frustrerend.

avatar van jerom1234
Geniaal, ligt bij mij snel in huis!

avatar van Dark Lord Andrew
Pff, wanneer word deze nou 20 euro. Alle legogames koop ik meteen zodra ze in de koopjesbak liggen

Dark Lord Andrew schreef:

krepser

avatar van legian
De volgende in de lijn van lego games die ik heb en ook deze is weer plezierig om te spelen. Ik heb hier denk ik wel het meeste plezier in gehad voor van de lego games. Vooral omdat ze de sfeer en stijl van Pirates of the Caribbean heerlijk weten te vangen in het spel. Kreeg direct weer zin om die films eens op te zetten.

avatar van bertkruijswijk
Naar aanleiding van een herziening van de films, heb ik dit spel ook maar eens op de kop getikt. Na het een tijdje te hebben gespeeld, kan ik met zekerheid zeggen dat ik dit een prima spel vind. Sowieso liggen de oudere lego games mij beter, omdat ik ze wat simpeler vind en de nadruk meer ligt op de missies dan op een grote open wereld, die je veel ziet in nieuwere lego spellen. De levels zijn goed uitgewerkt, de personages zijn, hoewel misschien wat op elkaar lijkend, erg leuk en de humor en de sfeer zijn dik in orde. Tuurlijk is het spel makkelijk en zitten er soms wat bugs in, maar voor mij doet dat de pret niet drukken.