Alone in the Dark (1992)

3DO / Macintosh / PC
Adventure

Ontwikkeld door Infogrames
Uitgegeven door Infogrames en Interplay

Alleen zijn in het donker is niet goed voor je geestesgezondheid. Neem nu Jeremy Hartwood, op het eerste gezicht lijkt er niets mis met hem. Kort daarna hangt hij zichzelf op, op de zolder van zijn oude herenhuis. Zelfs dat zou niet erg zorgwekkend zijn, hij zou immers niet de eerste kluizenaar zijn die plots besluit er een einde aan te maken. Wel vreemd was het feit dat hij eerst de zolderramen en de deur van binnenuit blokkeerde. Verbeeldde de man zich dingen? Of huist er iets bovennatuurlijks in Derceto? Dat moet jij te weten komen.

avatar van Shangri-la
Ik vond dit destijds een interessant spel alleen die besturing vond ik zó waardeloos. Hierdoor kwam ik niet ver in het spel omdat ik aldoor gekilled werd. De puzzels waren wel leuk en ik wou dat ze het alleen maar bij puzzels gelaten hadden, dan had dit spel een hogere score gekregen.

avatar van Thomas83
Dit spel speelde ik toen ik nog vrij jong was. Ik vond het een erg eng en vrij sfeervol spel. Die spanning, sfeer en actie in combinatie met wat toen al een van mijn favoriete genres was, de adventure game, zorgde ervoor dat ik me erg vermaakt heb met dit spel. De puzzels waren soms nog best moeilijk, maar ik heb het spel wel uitgespeeld. Heerlijk sfeervol spel met spannend verhaal en vrij mooie climax. Ik herinner me het eerste monster in het spel nog goed. Zo creepy. Volgens mij was dat op zolder, zo'n zombie of zo die door het raam kwam. En dan letterlijk door het raam, haha. Even aankloppen of het raam open doen was er niet bij.
Van slechte besturing kan ik me niet echt wat herinneren. Wel wat van switchen tussen rennen en normaal lopen of zo.
4.0*

avatar van rpger
Dit was toch wel één van de eerste games waarbij je echt op het puntje van je stoel zat van de spanning. En zoals altijd gebeurt met een sucesvol spel: Schromelijk geimiteerd, nagemaakt en vervalst. (Ik noem een resident evil)

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Berichten verplaatst naar Alone in the Dark (2023)