Rango (2011)

Nintendo Wii / PlayStation 3 / Xbox 360
Action / Platform

Ontwikkeld door Behaviour
Uitgegeven door Electronic Arts en Paramount

Het spel is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm. Rango is een kameleon die als huisdier word gehouden in een terrarium, maar terechtkomt in het wildweststadje Dirt. In dit stadje roept Rango zichzelf uit tot sheriff. De criminele inwoners van Dirt hebben het echter niet zo op helden en dolle ritten, maffe personages en heftige vuurgevechten zijn dan ook eerder regel dan uitzondering in Rango's avontuur.

avatar van Delloo
Erg leuke platformgame. Speel de game wel op HARD, anders is hij veel te gemakkelijk. Ook op HARD blijft hij makkelijk, maar is dan wel uitdagend. Je moet dan wel echt knokken anders is het game over. Het verhaal slaat nergens op, maar dat mag de gameplay niet drukken. Leuke beelden, leuke kleurige omgevingen en enkele prima achtervolgingen. Je bent niet echt lang bezig met deze game, maar als je alle secrets wilt vinden en alle achievements wilt halen moet je genoeg scheriff stars verzamelen. Zelf heb ik daarom de meeste levels wel 2 of 3 x gespeeld. Blijft dan ook nog leuk. Aanrader dus.

avatar van mrdig
Onlangs een keer op de kop getikt om de verzameling wat uit te breiden. Maar verrassend gevarieerde platformgame. 3d en soms 2.5d action platforming, battle systeem, run en gun levels, beetje sneaken/puzzelen soms. En de 8bit level richting het einde helemaal een mooie verrassing. Kon veel minder zoals we hier in het noorden zeggen.