The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
Alternatieve titel: The Elder Scrolls V: Skyrim VR
PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch / PlayStation VR
/ PC VR / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda
De koning van Skyrim is recentelijk overleden. Zijn dood zet een potentiële burgeroorlog in gang. Daarnaast verschijnt er een draak genaamd Alduin de World Eater in Tamriel en dat terwijl draken al meer dan 1000 jaren geleden verbannen waren. De vernietiging van Tamriel is zeker als Alduin overwint. De speler stapt in de schoenen van de Dovahkiin, waarschijnlijk het laatst overbleven lid van de Dragonborn, een groep mensen met de krachten om draken te verslaan, en zal een manier moeten vinden om Alduin te verslaan en de orde te herstellen in Skyrim.
- nummer 7 in de top 250

Lees hier alvast een paar sappige details en

Op een paar van die gameplay 'verbeteringen' zit ik echt niet te wachten. Lijkt dat dit nog weer een dumbed down versie van Oblivion wordt. Zoals het daar staat beschreven wordt het meer een action game met RPG elementen..... wat denken andere mensen hiervan?
Zal natuurlijk ongetwijfeld weer een prachtige wereld worden met de nieuwste en mooiste graphics, dus halen zal ik 'm zeker. 11/11/11...

Ik ga nu niet heel internet afsporen naar info. Is deze screen ook werkelijk van het spel? Zijn er nog meer screens eigenlijk?

Nja nu maar wachten tot 111111.
Zoals het daar staat beschreven wordt het meer een action game met RPG elementen..... wat denken andere mensen hiervan?.
Ik moet zeggen dat het helemaal niet zo erg is. Het is een verbetering van de gameplay. Het RPG element blijft maar de actie wordt geloofwaardiger (intenser). Ik hoop dat hiermee dus niet alleen je stats en equipement door doorslag kunnen gaan geven, maar ook een bepaalde skill. Ik vind het wel wat.

Deze screen is van het spel ja.

klik
Ik zeg ook niet dat het per definitie verkeerd hoeft uit te pakken hoor. Alleen het automatisch vormen van je personage naar hoe je speelt, ik weet niet. Ik heb in een RPG toch het liefst een beetje controle over de puntenverdeling. Het klinkt me allemaal tot nu toe een beetje te Fable-achtig, en dat zijn tamelijk oppervlakkige RPG's.. Maar ik hoop natuurlijk dat het veel beter wordt dan dat.
Dit klinkt dan weer super interessant. Vaak heb je van die nutteloze locaties, die zo perfect benut kunnen worden.
Dit verpest het dan weer een beetje. Ik zit er echt niet op te wachten dat iedere quests die naar me toegegooid wordt gelijk te doen is, zoals in Oblivion. Ik vind het juist geweldig als je dan iets probeert en keihard afgaat. Geeft je iets om naar uit te kijken naarmate je sterker wordt. Als het zo gaat worden dat je zonder zorgen elke kamer in kan stappen omdat je weet dat je toch alles aan kan... I hope not, maar mijn angsten dat dit een nog meer versimpelde variant wordt op Oblivion worden steeds meer bevestigd.
HUDloos, Max von Sydow, wapen + spell (Undying anyone?), perks, kinderen,
Minpunten:
draken (fantasieloos), weer minder skills, de wereld levelt blijkbaar weer met je mee.
Vooral dat laatste is wel een enorm minpunt maar wordt met mods natuurlijk wel weer opgelost.

Wapen + Spell was toch ook in Oblivion? Of bedoelen ze het hier anders?
Het is dan wel te hopen dat er dan geen level caps zijn.
Zo te zien level je nog steeds door je skills te gebruiken dus zal er net als in alle Elder Scrolls games een level cap zijn. Hopelijk bereik je die pas als je alles in de wereld al gedaan hebt, zoals bij Morrowind en Oblivion.
Wat is max von shydow?

Een goede acteur met bovendien een erg fraaie stem. Ideaal voor voice over werk dus.
In het 2e artikel dat ik een paar berichten terug plaatste staat dit:

Ahja, zouden er ook wat meer verschillende stemmen in zitten? Begon een beetje te irriteren in Oblivion dat je maar 4-5 verschillende stemmen hoort.
Aka Southpark.

In het 2e artikel dat ik een paar berichten terug plaatste staat dit:
Yep. Wel vreemd aangezien het een vrij groot verschil is met de voorgaande delen. Maar veel is natuurlijk ook nog onduidelijk. Hoe zit het bijvoorbeeld met de attributes en birthsigns, komen die nog terug?
Ben ook wel benieuwd welke skills er naast mysticism verdwenen zijn. Ik kan er geen een verzinnen die niet een flinke impact heeft op de game.
Ben ik ook wel benieuwd naar.. misschien worden er wel skills samengevoegd zoals acrobatics en athletics in 1 skill? Blade en blunt naar melee... het is afwachten.
Op dit plaatje zien we sowieso alchemy en alle andere magic skills...

Screenshots, Artwork etc.
XGN - The Elder Scrolls V: Skyrim - Xbox 360
ps. Wil je één of meer screenshots als bureaublad achtergrond gebruiken?
01. Zoek de screenshot die je wilt gebruiken.
02. Ga vervolgens naar de volgende screenshot door op volgende te klikken.
03. Houd je cursor op die screenshot.
04. Zorg ervoor dat er links op de screenshot "vorige" staat.
05. Klik rechtermuisknop -> Doel opslaan als...
06. Sla op, op je bureaublad.
07. Open deze HTML-bestand met kladblok.
08. Zoek (CTRL+F) naar: jpg.
09. Kopieer de link tussen aanhalingstekens.
10. Plak deze in je adresbalk.
11. Rechtermuisknop op de screenshot.
12. Klik: Als achtergrond gebruiken.
Ik stel me niet verantwoordelijk voor overtreding van copyright rechten e.d. rechten.

Oblivion stijl.
Deze ga ik 100% zeker pre-orderen!

Geweldig, ik denk dat dit echt de ultieme RPG word, alleen jammer dat het zo laat uitkomt.
Hoe langer ze de tijd hebben, hoe beter deze game wordt

Eerste beelden en informatie van The Elder Scrolls V: Skyrim zijn een feit (updated 2.0) « Gamegasm - gamegasm.wordpress.com

Door Tristan Brinkman op 24 Februari 11 om 12:04
Het heeft lang geduurt maar hij is onderweg: The Elder Scrolls V: Skyrim. Vandaag worden de eerste beelden van deze aankomende topper getoond.
Vanmiddag zullen dan ook de eerste in-game beelden van The Elder Scrolls V: Skyrim beschikbaar worden. Op de website van Bethesda, en dan het The Elder Scrolls V: Skyrim gedeelte, is namelijk een teller verschenen.
De teller loopt op het moment nog, maar op 16.00 uur Nederlandse tijd loopt de teller af. Tot die tijd kun je alvast een achtergrond downloaden voor je PC.
The Elder Scrolls V: Skyrim is een vervolg op het succesvolle The Elder Scrolls IV: Oblivion. Veel gamers hebben dan ook hoge verwachtingen van The Elder Scrolls V: Skyrim. Dit is dan ook geen verrassing, aangezien Oblivion een dikke 9.5 scoorde in de recensie.
The Elder Scrolls V: Skyrim verschijnt op 11 november 2011 in de schappen. Tot die tijd kun je op de gamepagina meer informatie vinden.
(bron: Klik!)
Edit:
Momenteel do 24-02-2011 16:07u is de website erg slecht te bereiken

HD .wmv, official trailer.
Kun je zonder naar de site te gaan kijken

ps.
KIPPENVEL, en een traantje wegpinken zo mooi!

Alleen vind die muziek met die drakentaal maar niks. Wordt denk ik ook de main-tune. Erg stom...