Commander Keen 6: Aliens Ate My Babysitter (1991)

Platform

Ontwikkeld door id
Uitgegeven door Apogee

Nadat Commander Keen het universum redde van de Shikadi, keert hij terug naar huis. Lang kan Keen echter niet genieten van zijn verworven rust, want het kwaadaardige ras van de Bloogs hebben zijn babysitter gekidnapt naar hun planeet Fribbulus Xax. Keen besluit om haar te gaan redden...

Dit blijft voor mij DE game.

Vroeger op de basisschool altijd in de pauze Commander Keen spelen.
Misschien is is de 5* beoordeling aan de hoge kant, maar hij verdient het

avatar van Princess Piranha
Wat tof! Ik weet niet welke 2 Commander Keen delen ik heb gespeeld... maar het was echt leuk om te doen! (Lang leve de pogostick)

avatar van Forsaker88
Keen 6...

Dit was het eerste spel dat ik speelde in mn leven. Ik was toen 3 jaar, en speelde het samen met Jos. Het was gewoon geweldig, die Bloogs waar ik me altijd rot van schrok ( was nog jong he )
En alle andere monsters van de planeet Fribbulus XaX ( wat een naam zeg haha ) Heel veel mensen zijn helemaal weg van Keen4 maar dat deel leek altijd teveel op de Aarde zelf, met een
Commander Keer game moet je gewoon echt het idee hebben dat je ver weg van de aarde bent, en dat gevoel had ik altijd het sterks bij Keen 6. Vind het ook jammer dat ze nooit veder zijn gegaan met het ontwikkelen van de game. Een ander bedrijf heeft nog een
Keen 7 gemaakt, maar dat voegte niks meer toe aan het verhaal van de vorige delen. De monsters en de werelden waren zo goed bedacht dat het niet eens zo slecht zou zijn als ze hermaakt worden.
De makers van Keen ( ID Software ) moesten kiezen tussen DOOM en KEEN. Wat ik trouwens nooit begrepen heb, want Keen was echt een goede game die gewoon eigelijk door het bedrijf de prullebak is ingegooit. En Persoonlijk vind ik ook dat er nu teveel games zijn waar alles meer draaidt om moorden en overleven. Niets ergs aan want ik zelf heb ook heel veel games van dat, alleen is het Avontuuren gegame een beetje uitgestorven. Sommige bedrijven zouden zich een een voorbeeldt moeten nemen aan Classics zoals Commander Keen.

Wie weet... Ooit Misschien

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
De makers van Keen ( ID Software ) moesten kiezen tussen DOOM en KEEN

Hoezo moesten ze kiezen? Na alle Keen games zijn ze gewoon een andere uitdaging aangegaan en hebben ze de de 3D shooter op de kaart gezet. Je kan niet eeuwig dezelfde game blijven maken.

avatar van The_CrY
De info hierboven klopt niet helemaal. Apogee heeft deze game niet uitgegeven, maar FormGen wel. Dit is de rede waarom Keen 6 als enige game niet verkrijgbaar is op Steam.

Hoewel de game erg vermakelijk is, vooral door de vrolijke kleurenthema's, is het toch een trapje lager vergeleken bij delen 4 en 5. De weinig gevarieerde levelstijlen en wat simpele monsters zorgen ervoor dat de game wat snel verveelt. Ook is deze een stuk makkelijker dan voorgaande games. Ondanks die kleine minpuntjes is ook Keen 6 gewoon een must voor de oldschool gamer.