Rayman Origins (2011)
Xbox 360 / PlayStation 3 / Nintendo Wii / PC / PlayStation Vita / Nintendo 3DS / Macintosh
Platform
single player / multi player (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft en Feral
Rayman Origins vertelt het verhaal van Rayman en Globox in hun vroegere jaren. Toen waren het nog een stelletje pestkoppen die in hun vrije tijd het magische volk lastig viel. Rayman deelde veel liever klappen uit dan de wereld te redden. Nu luidt natuurlijk de vraag: Hoe is dit stuurloze individu en zijn blauwe metgezel het heroïsche duo geworden dat wij vandaag de dag kennen?
- nummer 153 in de top 250

ik geef deze game een 4 omdat ik toch wat meer voor shooters en adventure games ben
maar deze game zal ik zeker nog een maand spelen of zelf langer
Heb de eerste paar uren gameplay er op zitten, met twee spelers, en hoe awesome? Ge-niale game so far. De gameplay is soepel en uitdagend (Als je voor de time runs, en lum challenges gaat), de art is prachtig en divers en wordt magistraal aangevuld door de soundtrack en het is, niet te vergeten, gewoon super leuk om te spelen. Unlockable characters maken het nog even leuker om alle lums te verzamelen. Dit zou zo maar eens mijn 5e 5 sterren game kunnen worden.
Same here Brains. 5 sterren is voor mij nog wat te veel van het goede. Ik heb ook al uren lang met een maat gespeeld en het is inderdaad een geweldig spel.
Nadat ik de laatste fee bevrijd had was ik bang dat de game al bijna afgelopen was maar je moet dan nog 5 werelden doen.

Met z'n tweeën is het wel veel makkelijker als in je eentje omdat je een veel groter overzicht hebt. Ik heb gisternacht even in mijn eentje geprobeerd wat Speed Runs en medailles te halen en dat is duidelijk moeilijker.
En dan heb je nog de unlockables waardoor je tientallen uren over dit spel kan doen. Ik ga voor de platinum!

Er zijn er ook die, als je ze nieuw koopt, extra's hebben (zoals catwomen story in batman : ac)
Is ook zoiets dergelijks met rayman origins? Ik koop namelijk wel eens wat 2dehands in de game mania. (vooral nu met kerst

Blijf erbij dat ik denk dat deze game samen met Skyrim kandidaat is voor mijn game of the year 2011.

Rayman Origins, Skyrim en Sonic Generations hebben mij gewoon overgehaald om continue single-player games te spelen in plaats van online mp games.
Ben namelijk wat uitgekeken op die dertien in een dozijn herrie makende shooters, ben dan ook van plan om MW3 en BF3 (ps3 versies) te verkopen (die 2 schaf ik volgend jaar misschien wel weer voor nieuwe pc aan).
Rayman Origins brengt me weer back naar mijn jeugdtijd.
Maar de game is ook gewoon geschikt voor alle leeftijden, al is het op sommige momenten best pittig, helemaal als je alles wilt voltooien, daar houd ik wel van.
Ontwikkelaars mogen zich van mij wel weer op platformers (single-player games) gaan richten, overvloed aan shooters hangt me op ten duur wat de strot uit.
De Nintendo Wii heeft natuurlijk aardig wat platform games, maar de next-gen consoles moeten gewoon meer platform games hebben.
Ik weet nog wel in de tijd van de Commodore Amiga, toen was er juist overvloed aan platform games, dat waren goede tijden, gelukkig dat Rayman Origins dat gevoel weer weet te behalen.
Rayman Origins heeft ook veel weg van donkey kong country returns, alleen dan met Rayman taferelen.
Kan verder ook geen minpunten ontdekken in Rayman Origin, het is gewoon een vakkundig gemaakte platformer.
Goed geluid&muziek, lekkere sfeer, zeer mooie graphics en vermakelijk tot verslavende game-play.
Dikke 5* van mij.
Vindt de gameplay heel fresh eruit zien.
Heb alleen niet zolang de game kunnen checken maar wat ik gespeeld heb is weer het ouderwetse gevoel van de old skool rayman.

Ben nog wat aan het twijfelen, maar als ik ze verkoop wil je ze dan allebei overnemen?
Via marktplaats en zowat overal is MW3 nog steeds 40 euro te koop (tweedehands) en BF3 aardig prijzig nog steeds (zelfs met gebruikte online pass).
Heb ook de online pass verbruikt van BF3 (zo'n pass is 10 euro geloof ik), maar bij gamemania krijg ik nog steeds 25 euro voor BF3 (denk ik).
Nieuwste games krijg ik vaak 25 euro voor bij gamemania, dus beide games zou het 50 euro moeten opleveren, maar dat weet ik niet meer zo zeker (gamemania naait mensen steeds meer).
Als gamemania minder dan 50 euro (flink eronder) vraagt (als ik ze ga verkopen), mag jij ze beide voor 50 euro overnemen, en anders 60 euro als gamemania 50 euro vraagt.
Ik naai jouw niet

MW3 zit geen online pass bij, dus kan altijd online zonder pass.

Had bij het alfabet gekeken van demo's en daar stond Rayman wel gewoon tussen.

De 5 werelden zijn gevarieerd, van woestijn tot robot fabriek, maar de levels in de werelden vond ik te eentonig. Het was altijd dezelfde setting, achtergrond en objecten. De laatste wereld was dan wel weer erg gevarieerd.
Ja daar heb je wel een punt. Ik was zelf ook al van het idee van de 5 sterren af, maar ik vroeg me af wat jij als nadelen had gevonden. Voor mij wordt het ook 4.5 ster denk ik, maar ik moet nog een heel eind.

We zijn nu net bij de berg wereld, voor de eerste keer. Nog een heel hoop te gaan begrijp ik? Wel alle Toons (ofzo) tot nu toe, en tanden idem.
Wacht nog even totdat ie wat goedkoper is en dan haal ik hem wellicht wel.

Metacritic
Ik had 'm bij de Dixons in de oude Ebbingestraat trouwens op de release al voor 46 euro. Dus daar is 'ie dus al niet heel duur

Het is ook wat moeilijker in je eentje.
Dat is volledig afhankelijk van je vrienden