menu

Rayman Origins (2011)

mijn stem
4,14 (77)
77 stemmen

Nintendo 3DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 3 / PlayStation Vita / Xbox 360
Platform
single player / multi player

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Rayman Origins vertelt het verhaal van Rayman en Globox in hun vroegere jaren. Toen waren het nog een stelletje pestkoppen die in hun vrije tijd het magische volk lastig viel. Rayman deelde veel liever klappen uit dan de wereld te redden. Nu luidt natuurlijk de vraag: Hoe is dit stuurloze individu en zijn blauwe metgezel het heroïsche duo geworden dat wij vandaag de dag kennen?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=MvhwWXF-LfU

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Confusie
Juist. Eerste indruk is wel positief zoals ik al verwacht had anders had ik 'm niet gekocht. De klassieke platformer blijft natuurlijk tijdloos, en dat blijft op z'n tijd gewoon lekker om te spelen. Vooral als het ook nog eens een beetje strak in elkaar zit, en dat lijkt hier wel goed te zitten.

Ze hebben Rayman hier weggezet als een beetje een leip kereltje en dat kan ik ook wel waarderen.

avatar van Confusie
Heerlijk spelletje dit. Merk gelukkig aan niets dat dit specifiek ontworpen zou zijn met multiplayer in gedachten. Bij Borderlands 2 kreeg ik bijvoorbeeld wel vrij sterk dat idee en dat deed het voor mij dan toch een beetje teniet. Hier lijkt het mij echter meer bij dan hoofdzaak.

In het begin moest het zoals altijd even op gang komen, maar zodra dat gebeurt blijkt het zeer vermakelijk. Vandaar dat ik aanvankelijk nog enigszins gematigd was en zei 'wel' maar nu is dat dus 'zeer' positief.

Het is hier ook zeker geen straf om te moeten backtracken. Heeft juist wel wat om levels meerdere keren te doorlopen en helemaal uit te pluizen naar verborgen dingetjes en dergelijke.

En natuurlijk gewoon een heerlijk kunstzinnig stijltje.

Lekker rustgevend ook dit, krijg er hele prettige vibes van in de spirit en zo hoort het.

avatar van Confusie
Ik zal de nare herinnering aan dat rare gastje even proberen te verzachten door ook even een hattrick te zetten. Wil namelijk nog even wat props uiten voor het uiterst ingenieuze level design.

Er zijn maar weinig echt goede platformers en dat heeft denk ik te maken met het feit dat er nogal wat skill en speciaal inzicht voor nodig is om echt interessante levels in elkaar te zetten.

En dat zit hier dus meer dan goed.

avatar van Starmaster501
4,5
Stil eens en speel door

avatar van Confusie
Zo, nieuwe pagina. Zijn we daar ook weer van verlost.

Nu even verder spelen.

avatar van markwiering
Dit spel is één en al zieke stront dat nergens op slaat en helemaal niet leuk is om te spelen. Geen verhaallijn, geen humor, volledig 2-dimensionaal, belachelijk hoge systeemeisen, geen levens, maar je wordt gewoon letterlijk opgeblazen, geen leuke levels, absurde vijanden, geen voice-acting, irritante geluiden, het feit dat je een bepaald aantal punten MOET hebben om verder te kunnen en dit spel wordt naarmate je het speelt steeds minder leuk. In het begin lijkt dit spel misschien leuk. Naarmate je speelt kom je erachter wat voor troep het eigenlijk is.

Dit zou ik het grootste ongedierte nog niet laten spelen. Dit spel hoort thuis in de prullenbak. Elke cent die je aan dit spel besteedt hebt, heb je verspild. Alle tijd die je hieraan verloren hebt, heb je ook verspild. Denk eraan: urenlang spelen. Je verspilt kostbare tijd die je nooit meer terug krijgt...

Ik verlaag mijn score van 1,5 sterren naar 1 ster.

Ford KAduuk
Geen verhaallijn


Heeft dit spel niet nodig, is notabene een platformer

geen humor


Genoeg humor, vooral de spelfiguren zijn lekker maf

volledig 2-dimensionaal


Zoals het hoort

belachelijk hoge systeemeisen


Je speelt de Wii versie gezien je beoordeling. Is dit een grap?

geen levens, maar je wordt gewoon letterlijk opgeblazen


Maar goed ook, want anders is het spel te makkelijk

geen voice-acting


Dat is wel het laatste waar ik aan denk bij een platformer

avatar van Confusie
Tja, ik doe niet aan meldingen en vind het nog steeds erg jammer van die personen die in het verleden weleens enkele meldingen op niemand minder dan mijn eigen brandschone persoon hebben neergeslagen.

Maar dit is nu toch wel heel overduidelijk een vrij goedkoop geforceerde 'troll-poging' zoals dat heet.

Dus tegen de betreffende meest doeltreffende personen zou ik willen zeggen, doe ermee wat je wil.

Wat deze game betreft, die heb ik al een tijdje niet meer gespeeld en nu je het zegt is dat misschien wel precies waar ik nu even zin in heb.

Dus.

Daar ga ik dan.

avatar van markwiering
Heeft dit spel niet nodig, is notabene een platformer


Sinds wanneer hebben platformers geen verhaallijn meer nodig? Ik zie het ontbreken van een verhaallijn in een Rayman-spel als een grote achteruitgang. Rayman 2 The Great Escape en Rayman 3 Hoodlum Havoc zijn ook platform-spellen met een verhaallijn. In tegenstelling tot Rayman Origins, zijn Rayman 2 en Rayman 3 twee hele leuke en 3-dimensionale videospellen.

Genoeg humor, vooral de spelfiguren zijn lekker maf


Welke humor? Het enige wat ik zie zijn personages die zich heel maf gedragen. Ik hoop niet dat jij dat als humor beschouwt. Ik verlaag mij niet tot het niveau om te lachen om iets dat zo onnozel is.

Zoals het hoort


Een echt leuk videospel hoort 3-dimensionaal te zijn. We leven niet meer in de jaren 80 en 90 waarin computers nog niet zoveel rekenkracht hadden. We leven in 2013, dus dan verwacht ik op zijn minst computerspellen die gewoon 3-dimensionaal zijn.

Je speelt de Wii versie gezien je beoordeling. Is dit een grap?


Nee, dit is geen grap. Ik speel echt de Nintendo Wii-versie van Rayman Origins. De belachelijk hoge systeemeisen waar ik het over had, nou ja, kijk zelf maar: System Requirements for Rayman Origins - ubisoft-en.custhelp.com

Een volledig 2-dimensionaal spel dat minimaal een moderne videokaart van 128 MB vereist die 3D-acceleratie ondersteunt... Gekker moet het niet worden. De rest van die systeemeisen zijn ook belachelijk hoog voor een volledig 2-dimensionaal spel: een Intel Pentium 4 3 Ghz en 1 GB werkgeheugen.

Als een modern en geavanceerd 3-dimensionaal spel met prachtige grafische mogelijkheden deze systeemeisen had, had ik het nog begrepen. Maar, een volledig 2-dimensionaal spel dat een moderne videokaart vereist die ook nog eens 3-acceleratie ondersteunt... Triester moet het niet worden.

Maar goed ook, want anders is het spel te makkelijk


Nu is het probleem dat het spel te moeilijk is. Je hoeft maar één monstertje over het oog te zien en je kunt het hele stuk dat je gelopen bent overnieuw doen. Ik hou er niet van om bepaalde stukjes 100 keer over te moeten doen totdat het pas lukt. Ik hou van spellen waar je gewoon lekker door kunt spelen.

Dat is wel het laatste waar ik aan denk bij een platformer


Ik verwacht toch op zijn minst dat er gewoon gesproken wordt. Een groot nadeel van Rayman 2 The Great Escape vond ik dat de personages rare geluiden maakten met ondertiteling. Het feit dat er in Rayman 3 Hoodlum Havoc weer gewoon gepraat werd, vind ik een enorme vooruitgang. Helaas is dit in Rayman Origins weer helemaal verdwenen. Rayman Origins is in alle opzichten een enorme achteruitgang ten opzichte van Rayman 3 Hoodlum Havoc.

avatar van Confusie
Ik verlaag mij niet tot

Nee ik ook niet.

avatar van JustMike
Een echt leuk videospel hoort 3-dimensionaal te zijn. We leven niet meer in de jaren 80 en 90 waarin computers nog niet zoveel rekenkracht hadden. We leven in 2013, dus dan verwacht ik op zijn minst computerspellen die gewoon 3-dimensionaal zijn.

Dat het niet je smaak is, prima. Maar waar staat dat elk spel van 2013 3-dimensionaal moet zijn?
Dat heb ik zeker even gemist.
Ik speel echt de Nintendo Wii-versie van Rayman Origins. De belachelijk hoge systeemeisen waar ik het over had, nou ja, kijk zelf maar: System Requirements for Rayman Origins - ubisoft-en.custhelp.com

Dit maakt toch helemaal geen verschil voor de wii-versie

avatar van Confusie
Ach hij lult maar wat. En het is gewoon weer te moeilijk voor hem.

Zoals ik al eerder aangaf ben ik juist iemand die de uitdaging en trial en error gameplay heerlijk vindt.

En 2d platforming is gewoon tijdloos.

Z.A.R. (1998)

Hij kan het beter hierbij houden.

Of zo'n ander spel dat al gedateerd was voordat het uitkwam.

avatar van Tsjo-Wi
Haha die markwiering, ik kan moeilijk geloven dat hij serieus is. Maar voor een troll houdt ie het wel erg lang vol.

avatar van Confusie
Hij herhaalt ook gewoon alle punten die hij al eerder in zijn lappen tekst naar voren had laten komen.

Dus blijkbaar wil hij ons vrij wanhopig het een en ander opdringen.

Ik zou zeggen blijven pushen en wie weet lukt het op een dag nog ook.

avatar van markwiering
Dat het niet je smaak is, prima. Maar waar staat dat elk spel van 2013 3-dimensionaal moet zijn?
Dat heb ik zeker even gemist.


Nergens staat dat elk spel van 2013 3-dimensionaal moet zijn. Dit spel komt trouwens uit 2011. Maar, wat ik bedoel: tegenwoordig zijn de computers snel genoeg om grafisch prachtige 3-dimensionale spellen aan te kunnen. Om nu nog volledig 2-dimensionale spellen op de markt te brengen is nogal... niet met de tijd meegaan. Rayman Origins had makkelijk een spel uit 1995 kunnen zijn.

Dit maakt toch helemaal geen verschil voor de wii-versie


Voor de Nintendo Wii-versie maakt dit niet uit, maar ik vind het belachelijk dat de PC-versie van Rayman Origins zulke belachelijk hoge systeemeisen heeft. Het spel vereist een moderne videokaart van 128 MB dat 3D-acceleratie ondersteunt, terwijl het spel zelf volledig 2-dimensionaal is. Als ik kijk naar hoe Rayman Origins er grafisch uitziet, dan zou een videokaart van 8 MB die geen 3D-acceleratie ondersteunt zeker moeten volstaan.

avatar van markwiering
Ach hij lult maar wat. En het is gewoon weer te moeilijk voor hem.


Ik spreek de waarheid. En inderdaad, ik vind Rayman Origins te moeilijk. Ik heb het er simpelweg niet voorover om sommige stukjes 100 keer over te moeten doen totdat het pas lukt. Ik prefereer makkelijkere spellen waarin ik lekker door kan spelen in plaats van telkens opnieuw te moeten beginnen.

avatar van markwiering
Haha die markwiering, ik kan moeilijk geloven dat hij serieus is. Maar voor een troll houdt ie het wel erg lang vol.


Soms trol ik wel eens op het Internet, maar nu ben ik serieus. Hetgeen wat ik gezegd heb over Rayman Origins, meen ik echt. Al vanaf het uiterste begin viel Rayman Origins behoorlijk tegen. Maar, later is het nog erger geworden. Het spel wordt na verloop van tijd steeds minder leuk. Ik ben erachter gekomen dat je een bepaald aantal punten nodig hebt om verder te kunnen en waar ik in het begin nog redelijk vlot door kon spelen, word ik nu steeds vaker geforceerd om opnieuw te beginnen omdat het spel steeds moeilijker wordt.

Om het spel lekker makkelijk te houden en door te kunnen spelen, aasde ik niet op punten. Ik ging niet speciaal terug omdat ik nog wat punten gemist had en schedelmunten die (bijna) onbereikbaar zijn, liet ik ook mooi hangen. Maar, nu ik erachter ben gekomen dat ik een bepaald aantal roze smileys nodig heb om verder te kunnen, moet ik de levels die ik eerder heb gedaan herspelen en moet ik alsnog 100 keer achter elkaar doodgaan om die stomme schedelmunten te pakken. Vandaar dat ik de score flink verlaagd heb.

Ondanks de grote regressies van Rayman Origins had ik het spel nog redelijk beoordeeld toen ik het spel nog maar net kende. Pas later heb ik de score stap per stap de score verlaagd naar 1 ster.

avatar van Grovonion
Dat lijkt me toch een sterke beoordeling voor iemand die duidelijk veel tijd in het spel gestoken heeft. Als ik een spel niks vind dan ga ik een level geen "100"-maal opnieuw spelen maar vliegt het direct de (vergeet)hoek in. Maar ja, speciale gevallen mogen ook speciale scores geven

avatar van markwiering
Dat lijkt me toch een sterke beoordeling voor iemand die duidelijk veel tijd in het spel gestoken heeft. Als ik een spel niks vind dan ga ik een level geen "100"-maal opnieuw spelen maar vliegt het direct de (vergeet)hoek in. Maar ja, speciale gevallen mogen ook speciale scores geven


Één van de redenen waarom ik dit spel niet leuk vind, is omdat ik 100 keer achter elkaar doodga. Juist om die reden speel ik het niet meer. Ik hou het bij de oudere, maar veel leukere en grafisch betere Rayman-spellen, Rayman 2 The Great Escape en Rayman 3 Hoodlum Havoc.

Pastichio Rocker
Don't feed the troll.

avatar van 3bdelilah
4,0
Haha, hij begint fucking heerlijk. Heb nooit Rayman gespeeld (ook niet deel 2 op N64, yeah shame on me), maar dit is echt tof. Laat staan als je een Rayman die-hard bent, dan zou je je geluk vast niet op kunnen.

Als ik een beetje Witcher-moe ben, speel ik dit even een half uurtje. Waarschijnlijk beter zo in plaats van aan één stuk door.

avatar van markwiering
Laat staan als je een Rayman die-hard bent, dan zou je je geluk vast niet op kunnen.


Ik ben zo'n iemand die meerdere Rayman-spellen gespeeld heeft. Ik heb Rayman 1, Rayman 2 The Great Escape, Rayman M en Rayman 3 Hoodlum Havoc op de computer gespeeld. Rayman Origins heb ik op de Nintendo Wii gespeeld.

Ik ben niet zo'n iemand waarvan het geluk niet op kan met Rayman Origins. Waar Rayman 2, M en 3 nog drie hele leuke Rayman-spellen waren, vind ik Rayman Origins een waar gedrocht. Het is weer volledig 2-dimensionaal, heeft geen verhaallijn, geen doel, geen voice-acting, geen akelige vijanden (je hebt ze in één klap al opgeblazen!!!), de animaties zijn bizar en niet leuk en je hebt een bepaald aantal electoons (roze smileys van blijheid) nodig om verder te kunnen. Ik heb daar een hekel aan! Je wordt dus geforceerd om 100 keer achter elkaar dood te gaan, alleen maar om een stomme schedelmunt te pakken. De bizarre animaties zijn misschien grappig bedoeld, maar ik vind het verre van grappig. Ik vind ze absurd. Vooral als een poppetje schreeuwt in Rayman Origins vind ik dat er lelijk uitzien.

Rayman Origins is in alle opzichten een enorme achteruitgang ten opzichte van Rayman 2 The Great Escape, Rayman M en Rayman 3 Hoodlum Havoc.

avatar van 3bdelilah
4,0
Sorry, ik kan je geen die-hard noemen als je de eerste twee delen 2* en 3* hebt gegeven.

avatar van markwiering
Sorry, ik kan je geen die-hard noemen als je de eerste twee delen 2* en 3* hebt gegeven.


Rayman 1 vind ik gewoon geen leuk spel. Rayman 2 The Great Escape daarentegen vind ik wel een heel leuk spel. Daarom heb ik dat spel ook drie sterren gegeven. Rayman 3 Hoodlum Havoc vind ik nóg leuker. Dat spel heb ik daarom de maximale score gegeven: 5 sterren.

avatar van Confusie
Dat een duidelijk met passie gecreëerde kunstzinnige game als deze van Ubisoft komt maakt trouwens dat ik mijn eerdere woorden van hen als niet veel meer dan vrij koud calculerende corporate gasten enigszins terug moet nemen.

Game blijft je ook verrassen met grappige liedjes en dingetjes.

Echt iets voor jou, Mark. Alleen jammer dat je pc het niet aankan.

Of dat het te moeilijk is, of zoiets.

avatar van Alfred Mok
Ik heb een vraag aan de mensen die dit spel al (uit)gespeeld hebben...

Ik ben geen fan van Rayman 1, het was in 95 erg leuk maar daar wil ik het graag bij houden. Toen wij in 99 verrast werden met Rayman 2: The Great Escape en met de lichte teleurstelling van Rayman 3 kon niemand meer om Rayman heen, zelfs ik niet. Toch heb ik de vraag of deze Rayman-game lijkt op het geweldige deel 2 of op het teleurstellende deel 1?

avatar van JustMike
Het is (grotendeels) 2d, zoals deel 1, dus dan zal het niks voor jou zijn gok ik zo... Alfred Mok

Ford KAduuk
Ik vind Rayman Origins nog altijd de leukste Rayman die er is en ik ben geen fan van de eerste Rayman. Als je 2d platformers kunt waarderen dan is Origins zo slecht nog niet. Maar verwacht uiteraard niet dat dit op Rayman 2 lijkt; dat is toch wel een ander soort game.

avatar van Brains
4,5
Origins is qua gameplay veel sneller dan de originele Rayman. Een heel ander soort platformer eigenlijk. Qua gameplay niet te vergelijken met zowel het eerste deel als het tweede deel.

avatar van Alfred Mok
Kijk, dit zijn opmerkingen waar ik iets mee kan, dank jullie wel!! Ik kan dus concluderen dat het spel niet op Rayman 2 lijkt, dat het wel een leuke 2d platformer is en dat de gameplay veel sneller is, de traagheid van Rayman 1 stoorde mij ook enigzins dus dat is mooi om te horen.

Ik denk dat ik om ben, nog even kijken waar ik dit spel goedkoop kan bemachtigen.

Bedankt Brains , Ford KAduuk en JustMike

Gast
geplaatst: vandaag om 17:47 uur

geplaatst: vandaag om 17:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.