Fallout: New Vegas - Dead Money (2010)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Obsidian
Uitgegeven door Bethesda

Dead Money speelt zich af in het Sierra Madre Casino. Dit zou het meest extravagante casino in het westen worden, maar is nooit geopend. De bommen vielen voor de gala opening en het beveiligingssysteem zette het hele gebouw op slot. Niemand kon er meer in en de gasten konden er niet uit. Jaren later begint ook nog eens de air conditioning giftige stoffen het gebouw uit de blazen, waardoor er een wolk van gifgassen zich om de stad vormt en het nog moeilijker maakt voor plunderaars om bij het casino te komen. Alleen een groep mysterieuze mensen genaamd de Ghost People kunnen in deze stad overleven, die voor hun een thuishaven vormt.

avatar van Brains
Nog niemand hieraan begonnen? Lijkt me dat deze DLC de kwaliteiten van New Vegas pas echt gaat tonen, dus ik ben erg benieuwd. De echte New Vegas Fanboys zitten natuurlijk flink te balen op hun PC .

En deze komt alleen voor de xbox?

avatar van Brains
Hij is er al, en ja, alleen voor de Xbox.

avatar van tovenaar
Ben een paar dagen geleden begonnen. Voorlopig heel cool. Direct 3 nieuwe partners te recruiten die alledrie interessant zijn. En je hebt hun perks ook veel meer nodig dan in de gewone game. Ben benieuwd waar dit verhaal naartoe gaat. Voorlopig heerst er een grimmige sfeer en is het zwaar gevaarlijk, al is het alleen al om het feit dat je al je items in moet leveren, je niet kunt slapen op bedden, er geen dokters zijn en er niet heel veel stimpaks zijn.

avatar van Brains
Klinkt goed. Heb 'm zelf al op de release datum gedownload maar ben er nog niet aan toe gekomen, maar als ik dat zo lees krijg ik zin om 'm snel te proberen .

avatar van tovenaar
Ben bijna aan het einde heb ik het vermoeden. Echt een hele interessante uitbreiding. Lekker pak verhaal, nieuwe companions die zich later ook tegen je kunnen keren (afhankelijk van wat je met ze uitgespookt hebt natuurlijk). Duistere wereld, nieuwe gevaren (halsbanden die ontploffen, gaswolken) en nieuwe vijanden. Helemaal wat ik wil bij DLC.

avatar van Brains
Ben hier nu ook al een tijdje mee bezig. Inderdaad een heerlijk duistere sfeer, interesante omgeving en personages. Maakt voor mij veel goed gezien New Vegas zelf een kleine teleurstelling was.

avatar van Brains
In deze DLC wordt je samen met drie andere ongelukkigen prooi van een plan om het Sierra Madre casino te openen en de kluis te plunderen. De man achter dit plan, een naamsbekende voor de doorgewinterde New Vegas speler, is niet van plan dit zelf te doen omdat er nog al veel risico's aan verbonden zijn. Zo kan het niet door 1 persoon gedaan worden, maar wil iedereen de schat van de Sierra Madre voor zichzelf en zitten de straten van de stad vol met gifgas, boobytraps en Ghost People.
Om te zorgen dat je meewerkt en niet je kameraden verraadt hebben jullie alle vier een halsband die ontploft als een van je kameraden sterft of als je niet meewerkt. Als side-effect gaat hij ook af door andere radio-signalen, dus pas op voor aanstaande radio's en/of luidsprekers! Dit alles zorgt voor een hele spannende ervaring.

Het gewoon manouvreren door de stad is al erg moeilijk. Sommige stukken zal je erg snel moeten handelen omdat je halsband begint te piepen door een radio, of omdat je door een stuk gifgas moet rennen. Dit moet je doen terwijl je ook nog moet oppassen voor talloze boobytraps op de grond en met heel veel erg sterke Ghost People om elke hoek. Ook zijn al je items afgenomen, dus zul je het moeten doen met wat je vind op de straten of koopt uit vending machines met Sierra Madre Chips (Die daar overal over straat verspreid liggen). Stimpaks en andere medische hulp is schaars, en er zijn geen bedden waar je in kunt slapen.

In het casino zelf zul je daarnaast ook nog moeten oppassen voor de beveiliging. Gevaarlijke Hologrambewakers staan al eeuwen lang wacht, en met computers zul je hun locaties moeten aanpassen om veilig door het casino te komen. Als al dit alles nog niet erg genoeg is, heb je ook nog een lekker zooitje teamleden meegekregen. De een heeft een gespleten persoonlijkheid en je bent maar met eentje te vriend, de ander wil de schat voor zichzelf en de laatste kan niet praten en je moet het dus doen met omschrijvingen van haar gezichtsuitdrukkingen en mimiek. Vertrouwen kun je ze dus zeker niet, en dat is ook zeker niet aangeraden!

Alles bij elkaar maakt een zeer spannend avontuur waar je met iedere andere skill wel weer een extra voordeel kan winnen. De sfeer is heerlijk grimmig en duister en zo past het gevaarsgehalte goed bij de setting. Voor mij maakt dit mijn aankoop van Fallout: New Vegas al helemaal goed, je bent er ook flink wat uurtjes zoet mee. Voor iedereen trouwens wel een aanrader om vaak te saven, want niet voor iedere courier geldt dat hij nog weer levend terug gaat naar de Mojave Wasteland!

4.5*

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Binnenkort ook voor PC en PS3:

On Tuesday, February 22nd, Dead Money (available now on Xbox LIVE) will release for PlayStation 3 via PSN and PC via Steam and Direct 2 Drive.

In addition to Dead Money, we will be releasing three additional add-on packs in the coming months.These packs will launch simultaneously on Xbox 360, PlayStation 3 and PC.

avatar van Brains
Goed nieuws . Zowel het eerste als het tweede.

Dit klinkt wel echt freaky. Is het lastiger als de eerste uren hardcore hoogste niveau van de gewone game? en neem je je level en perks/punten wel mee naar dit verhaal? Anders ga ik me ff in unarmed specialiseren denk ik.

Nikos85 schreef:
Is het lastiger als de eerste uren hardcore hoogste niveau van de gewone game?

Ja, ik zelf vond van wel.
Nikos85 schreef:
en neem je je level en perks/punten wel mee naar dit verhaal?

Ja, maar er zijn wel wapens te krijgen hoor dus in een bepaalde skill investeren heeft misschien wel maar misschien ook geen zin.

avatar van JustMike
1,5
ziet er fantastisch uit, de trailer.

avatar van jellecomicgek72
Hoelang duren die DLC's van Vegas eigenlijk, en welke is nou eigenlijk het best?

avatar van Brains
Paar uurtjes. Deze is wel leuk, Honest Hearts is niks en Old World Blues heb ik nog niet gespeeld maar de reviews zeggen dat dat de beste is.

avatar van GameEvolutie
Vind het wel een redlijke DLC vooral het laatste gedeelte in de casino heeft vee lgoed gemaakt.

avatar van JustMike
1,5
Brains schreef:

Ben wel een paar bedden tegengekomen. En er liggen toch ook geheime voorraden van iemand die er voor jou was. Met kogels en stimpacks. Dat was dan wel handig. Maar het was niet genoeg voor jou én je teammaten. Moeilijke DLC ja

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Te rechtlijning om echt interessant te zijn maar het sfeertje vond ik hier wel echt uitstekend, zowel in het spookstadje als in het casino zelf. Heel erg onheilspellend. Het verhaal helpt daar ook aan mee, want je wilt echt weten wat er zich nu in de Sierra Madre heeft afgespeeld. Helaas valt de conclusie dan toch een beetje tegen. Ik hoopte dat Sinclair op een of andere manier nog zou leven, maar helaas. Zijn lijk is het enige wat je kan vinden. Maar het is wel een mooi tragisch liefdesverhaal.

avatar van Dragonslayer
Ondanks de behoorlijk lineaire gameplay vond ik dit toch de beste en meest interessante DLC. Nog steeds niet beter dan Point Lookout van Fallout 3 helaas. Het verhaal was zeer interessant en het was ook een uitdaging ondanks dat ik al een hoog level had. Maar aan de andere kant miste ik toch wel een beetje het verkennen van een open omgeving als in old world blues..

MikeMannuh
Wat een piece of shit. Bear traps, landmines, constante beeping radios die onvindbaar zijn, unkillable holograms