Uncharted 3: Drake's Deception (2011)
4,25
(230)
PlayStation 3 / PlayStation 4
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Naughty Dog
Uitgegeven door Sony
In Drake's Deception reizen avonturier Nathan Drake en zijn goede vriend Victor Sullivan naar het Arabisch Schiereiland. Hier proberen ze het geheim te ontrafelen achter de legende van de verloren stad, genaamd ' the Iram of the Pillars'. Een zoektocht die ze uiteindelijk in de woeste Rub’ al Khali woestijn, beter bekend als het 'lege kwartier', doen belanden.
- nummer 47 in de top 250
geplaatst: 25 maart 2012, 22:22 uur
Dus dit is de 6e keer dat je hem speelt? Is dat niet iets teveel van het goede? Klinkt als een obsessie kid...
geplaatst: 26 maart 2012, 08:17 uur
Ik heb hem ook gekocht voor €30,-. Heb deel 2 vorig jaar gespeeld en ik vind deze eigenlijk nu al iets beter. Zit nu ergens rond hoofdtuk 15 op het cruiseschip.
geplaatst: 26 maart 2012, 19:49 uur
spelfreak schreef:
Vandaag op insane begonnen, vooral voor de trophies om op hard en insane uit te spelen.
Man dat is wel moeilijk hoor, maar goed dat ik de game al 5 keer uitgespeeld had, dat ik precies weet wat ik moet doen. Maar zelfs nu ga ik vaak dood je moet echt precies weten waar je moet staan, en shieten, elke kogel moet raak zijn. In de vakantie ga ik flink trophie hunte, ook uncharted 2 op insane.
Voor iemand die de game al vijf keer uitgespeeld heeft, zou je moeten weten dat de moeilijkste mode 'Crushing' heet.

geplaatst: 26 maart 2012, 20:29 uur
Ach ja waarom moeten ze het in elke game anders noemen? Anyway, heb vandaag niet gespeeld, was wel vergeten te vermelden om te zeggen waar ik was. Volgens mij chapter 8, dat drake en charlie naar die toren gaan als ze gescheiden worden van chloe en sully. Heb ik in 1,5-2 uur bereikt volgens mij (heb wel cutscenes doorgespoeld) Vanaf woensdag middag vakantie, moet ook nog half-life 2 spelen, word een good old fashioned game vakantie.
geplaatst: 27 maart 2012, 22:02 uur
Ik heb 'm overigens in december uitgespeeld, alleen nog niet echt de tijd gehad om een (kleine) review te schrijven.
Ben wel van plan om 'm in Crushing te gaan spelen voor de Platinum.
Ben wel van plan om 'm in Crushing te gaan spelen voor de Platinum.

geplaatst: 28 maart 2012, 19:16 uur
Uitgespeeld op crushing. Nice
, nog maar 5 trophies ofzo, voornamelijk kill zoveel vijanden met dat wapen, en kill 20 enemies uit water...
Best makkelijke nog.

Best makkelijke nog.

geplaatst: 28 maart 2012, 19:17 uur
En heb nadat ik hem had uitgespeeld nog half uurtje mp gespeeld, wow die mp is leuk
was ik even vergeten i (L) mp

geplaatst: 4 april 2012, 21:55 uur
Dit heeft iets van een overgecommercialiseerde over de top Hollywood productie. Heb deel 2 gespeeld en die was wel leuk maar hier heb ik op een of andere manier weinig zin in.
Toch wel apart ook dat een archeologische avonturier zomaar kan verworden tot massamoordenaar.
Maar ach, daar is 't een spelleke voor natuurlijk.
Maar ach, daar is 't een spelleke voor natuurlijk.
geplaatst: 5 april 2012, 12:17 uur
Platinum is wel goed te doen volgens mij, want de meeste troffeeën haal je zo binnen. Al is crushing wel heel erg moeilijk of niet? Zolang het minder moeilijk is dan hardcore mode in Dead Space 2, moet het lukken.

geplaatst: 5 april 2012, 13:58 uur
Crushing valt wel mee, is gewoon goed het coversysteem gebruiken en rustig spelen, en maar steeds opnieuw proberen.
geplaatst: 5 april 2012, 20:46 uur
Hey, heb sinds een tijdje PS3 met uncharted 3 heb nog geen vrienden wilt iemand samen online spelen. Reageer dan AUB.
geplaatst: 7 april 2012, 22:08 uur
Vond deze toch minder dan deel 2 en eerlijk gezegd ook totaal niet relevant, er is niet veel veranderd behalve de graphics een beetje maar voor de rest zelfde gedoe.. gewoon weer een nieuwe chapter van Drake met de nodige liefdes drama wat je niet zelf in de hand heb.
Deel 2 is deel 2 en deel 3 is deel 3 laat dat maar het enige verschil zijn, misschien nieuwe sensatie en locatie en spektakel zo is er bijv meer vechttechnieken etc aan de gameplay toegevoegd maar voor de rest niet veel.
geplaatst: 7 april 2012, 22:09 uur
NL Sh0WTek NL je mag mij ook wel toevoegen hoor ... mijn PSN ID is : omwegen
Al weet ik niet wat je Online kunt doen maar daar kom ik vast en zeker wel achter.. Ik speel alleen PES12 en RDR Online nog.
Ik zie je toevoeging tegemoet.
Ik zie je toevoeging tegemoet.

geplaatst: 7 april 2012, 22:20 uur
@sh0wtek nl
Je moet een game joine door:
als ik een invite stuur van een game, die game opstarten en naar mp te gaan, naar je inbox te gaan en mijn bericht aan te klikken, en dan join party/game.
weet je dat voor komende keer.
Je moet een game joine door:

geplaatst: 7 april 2012, 22:25 uur
spelfreak.
Ik heb jou zojuist toegevoegd, hopelijk vind je het niet erg. Je gooit je ID op de site dusja

geplaatst: 8 april 2012, 21:15 uur
Ben nu bij hoofdstuk 10 op Crushing en heb er 3uur opzitten, dus het gaat best lekker. Heel erg moeilijk is het tot nu toe niet.
geplaatst: 9 april 2012, 03:54 uur
Niet als je op super easy speelt
dat speelde ik dus zonder mijn knowledge, vandaar dat ik geen trofee zag toen ik hem uit had gespeeld

geplaatst: 9 april 2012, 11:51 uur
Op Super easy is er toch niets aan. Dat schip vond ik op Normal al kut vanwege die kerel met gigantisch veel armor.
geplaatst: 14 mei 2012, 13:53 uur
Ga de eerste twee delen toch ook maar aanschaffen. Uncharted 3 wordt namelijk steeds toffer

geplaatst: 15 mei 2012, 15:12 uur
Vannacht in een impulsieve bui maar weer eens begonnen, alleen dit keer op Crushing. Ik wil toch wel die Platinum krijgen.
geplaatst: 16 mei 2012, 19:36 uur
Nou vannacht uitgespeeld op Crushing en vanmiddag de laatste kill-trophies bij elkaar gesprokkeld voor de Platinum.
Dus nu maar eens tijd voor een kleine review.
Uncharted 3 is eigenlijk weer meer van hetzelfde als de eerdere delen, alleen dan veel grootser opgezet met sfeervolle settings.
Het is op zich wel een vermakelijk verhaal waarin je zelfs meer te weten komt over Drake's verleden en hoe hij Sully heeft ontmoet. Een zeer welkome afwisseling waarbij je zelfs nog als de jonge Nathan mag spelen.
Qua gameplay is het ongeveer hetzelfde gebleven, het blijft nog steeds van vuurgevecht naar vuurgevecht gaan afgewisseld met wat klauterwerk en een puzzel hier en daar met een paar nieuwe aanvullingen. Er wordt meer nadruk gelegd op hand-to-handcombat en hiermee heb ik toch aardig wat vijanden uitgeschakeld.
Daarnaast wordt ook best de nadruk op stealth gelegd, het enige mankement hieraan is ook al ben je geruisloos te werk gegaan in het uitschakelen van al je vijanden er komt uiteindelijk toch een wel vuurgevecht aan. Weliswaar met minder vijanden, maar alsnog.
De graphics zijn weer subliem en zoals ik al zei, zijn de verscheidene settings echt wonderschoon en veel grootser. Als eerst komen in mij gelijk: het Franse Chateau op, het schip en de op het einde natuurlijk de mythische stad. En het zijn niet alleen de settings, maar ook hoe er gebruik gemaakt van wordt. Dit wordt met name erg goed geïllustreerd in het schip, bij het heen-en-weer gaan van de deining en naast de objecten die meebewegen natuurlijk ook de personages die hierdoor beïnvloed worden.
Qua speelduur heb ik er op Normal negen plus uur over gedaan en op Crushing tien uur, omdat je op bepaalde plekken alsmaar blijft doodgaan zonder goede tactiek. Overigens valt Crushing best mee moet ik zeggen, ik had het veel pittiger verwacht.
Tot slot kun je natuurlijk ook online, dit kun je co-op doen of gewoon solo spelen in teamverband in verschillende modes als: Team Deathmatch, Plunder enz.
Hier heb ik persoonlijk niet al te veel gebruik van gemaakt, meer voor de online trophies en om te kijken hoe het online is.
Persoonlijk speel ik Uncharted veel liever als single player, maar ik begrijp het wel van de makers dat ze door online gameplay de spelers langer aan zich willen binden.
Goed voor 4,5 sterren.
Dus nu maar eens tijd voor een kleine review.
Goed voor 4,5 sterren.
geplaatst: 20 mei 2012, 22:57 uur
Gisteravond hier weer aan begonnen en sinds dien non stop (iets van 11 uur lang) in bed gelegen en dit uitgespeeld. Op Hard dit keer. Crushing moet ik bij alle 3 nog dus dat doe ik dan een keer achter mekaar. Zitten lekker veel hoogtepuntjes in deze game