Uncharted 3: Drake's Deception (2011)
4,25
(230)
PlayStation 3 / PlayStation 4
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Naughty Dog
Uitgegeven door Sony
In Drake's Deception reizen avonturier Nathan Drake en zijn goede vriend Victor Sullivan naar het Arabisch Schiereiland. Hier proberen ze het geheim te ontrafelen achter de legende van de verloren stad, genaamd ' the Iram of the Pillars'. Een zoektocht die ze uiteindelijk in de woeste Rub’ al Khali woestijn, beter bekend als het 'lege kwartier', doen belanden.
- nummer 47 in de top 250

Dobbelstenen
geplaatst: 2 januari 2011, 18:07 uur
Tsjo-Wi schreef:
Hoezo is dat jammer? Spectaculaire scripted actiemomenten zijn zo'n beetje het handelsmerk van deze serie en de reden dat de games zo ongelooflijk mooi en avontuurlijk zijn. Een beetje vrijheid is natuurlijk leuk maar Uncharted hoort in mijn ogen gewoon een knallende achtbaanrit te zijn.
Neem bijvoorbeeld dat stuk uit dat filmpje waarbij Drake's voet vast komt te zitten in die trap en dat Sully je eruit probeert te trekken terwijl je nog wat aanstormende vijanden moet afknallen. Veel meer scripted kun je het niet krijgen maar het maakt de ervaring wel ongelooflijk spannend, dynamisch en filmachtig. Als het zo goed gedaan wordt als hier dan hoor je mij niet klagen.
Daarom zeg ik ook, dat ik het leuker zou vinden als het soms net iets minder scripted is. Dat je meer moet uitzoeken waar je heen moet in een soms wat 'operen' wereld. Maar ik heb natuurlijk ook geen problemen met ongelofelijk spannende scripted events.
geplaatst: 5 januari 2011, 10:30 uur
Ik kijk echt heel erg uit naar Uncharted 3.
De voorgaande delen zijn echt geniaal. Hoop dan ook van harte dat ze die lijn door kunnen trekken, en misschien toch nog enkele aanpassingen aan de gameplay zelf kunnen doen. Zoals eerder genoemd is het spel inderdaad iets te gescripted. Hoop dat er in het derde deel wat meer vrijheid bij komt kijken. Maar voorlopig sta ik nu al te popelen om hem 1 november te halen.
Trouwens, hoe de neuk kan er nu al iemand gestemd hebben?
Trouwens, hoe de neuk kan er nu al iemand gestemd hebben?

geplaatst: 5 januari 2011, 13:34 uur
Ik kijk helemaal niet uit naar Uncharted 3.
Na de trailer van deel 2 was ik echt omver geblazen, maar de game viel vies tegen vanwege slappe tweede helft van de game met constant saaie shootouts.
Deel 3 lijkt grafisch niet veel veranderd en de gameplay beelden leek wel een scene uit deel 2.
Uncharted heeft zijn magie verloren en ik kijk liever uit naar interessantere games als Deus Ex Human Revolution ,Mass effect 3, nieuwe Elder Scrolls enzo.
Of kan de ps3 niet meer dan dit?
Volgens mij zit de ps3 aan zijn limiet met uncharted 3 (en deel 2) en Killzone 3, want Killzone 3 lijkt grafisch ook veel op Killzone 2.
Alleen The Last Guardian ziet er wat mooier uit dan normaal, maar niet echt revolutionair.
Of kan de ps3 niet meer dan dit?
geplaatst: 8 januari 2011, 16:02 uur
Ik kijk helemaal niet uit naar Uncharted 3.
Nou , ik vond de game verre van saai , van begin tot eind . Van mij mag er meer komen.

geplaatst: 8 januari 2011, 16:35 uur
jirachi04 schreef:

Mooi dat jij meer genoten hebt.
Maar na een spannend begin zakt de game flink in. De shootouts komen steeds meer in grote mate voor en voor een shooter speel ik een ander spel wel. Van een game als Uncharted verwacht je meer en die verwachtingen werden niet waargemaakt.
Vooral de tweede helft van de game is totaal niet spannend en al helemaal niet leuk.
En maak je geen zorgen, er komt ook meer.

Dat is ook mijn probleem, er komt meer van Uncharted 2 en niet een volwaardige Uncharted 3.

geplaatst: 8 januari 2011, 20:37 uur
Praise the Lord!

Naar mijn mening was het eerste deel van Uncharted wat meer rechtlijnig en met bos vijanden na bos vijanden. Deel twee deed het allemaal net iets creatiever.

geplaatst: 8 januari 2011, 20:49 uur
kiriyama schreef:
Praise the Lord!

Mee eens, maar deel 3 lijkt op dit moment letterlijk op deel 2.
Natuurlijk is het weer leuk allemaal, maar niet zo indrukwekkend meer.
geplaatst: 14 januari 2011, 18:25 uur
Kan niet wachten
Heb trailers en kleine stukje zien en ziet er geweldig uit
Deel 1 en 2 allebij al op verpletterend uitgespeeld en heb velen uuren vermaakt met online bij 2, tijd voor 3 zou ik zeggen!!!
(nu nog een jaar wachten

Heb trailers en kleine stukje zien en ziet er geweldig uit

(nu nog een jaar wachten

geplaatst: 14 januari 2011, 23:03 uur
@Timodude
Wachten? er komen meer dan genoeg vette games uit, dus wachten zou ik het niet noemen.
Dead Space 2, Killzone 3, Mass effect 2, Crysis 2, Deus Ex 3, Portal 2, Little Big Planet 2 , Batman Arkham City, Metal gear solid Rising, Gears of War 3, Resistance 3 en ga zo maar door.

geplaatst: 2 februari 2011, 16:00 uur

geplaatst: 2 februari 2011, 17:44 uur
wiiplayer schreef:

Ik hoop dat er snel een demo word gereleasd in de PS Store.
Het is gewoon precies Uncharted 2 en die vond ik niet zo amazing.
Ik ben nog niet overtuigd en als ik zo kijk zal het ook zo blijven.
geplaatst: 2 februari 2011, 17:46 uur
Ik vind deel 2 al zo fantastisch , het maakt me echt geen bal uit dat deze extreem veel op 2 lijkt.

geplaatst: 2 februari 2011, 18:24 uur
jirachi04 schreef:
Voor mij maakt het wel veel uit, want ik vind deel 2 maar een saaie game

Uncharted 3 is dan ook niet voor mij bedoeld.

Ik wacht liever op Deus Ex : Human Revolution en Crysis 2.

geplaatst: 9 februari 2011, 19:37 uur

Homefront...
Denk dat het vrij logisch is dat het derde deel op zijn voorganger zal lijken.
Dat was namelijk dé perfecte game wat betreft graphics, verhaal en sfeer.
Ben het met je eens dat de gameplay van Uncharted iets te 'scripted' is en daardoor de neiging heeft (voor sommigen) om saai te worden. Ik kon echter toch de Indiana Jones in mij zijn vrije gang laten gaan en daardoor is Deel 2 één van mijn favoriete games! Hoop dan ook dat Naughty Dog de lijn door kan trekken, en dat Drake's Deception net zo'n topgame wordt als Among Thieves.
Winkelwagentje (moderator)
geplaatst: 8 maart 2011, 19:10 uur
De nieuwe villain is vandaag onthuld: Katherine Marlowe.

geplaatst: 8 maart 2011, 19:21 uur
Erg gaaf filmpje. Alsof de spanning nog niet genoeg was.
Enkel de facial-animations mogen nog wel wat extra werk krijgen.

geplaatst: 8 maart 2011, 22:35 uur
Hm, ik vraag me af wat voor eindgevecht dit zal opleveren. Enfin, alleszins interessant.

geplaatst: 9 maart 2011, 00:59 uur
dave schreef:
Hm, ik vraag me af wat voor eindgevecht dit zal opleveren.
Hm, ik vraag me af wat voor eindgevecht dit zal opleveren.
Laten we hopen dat er geen eindgevecht komt. Een van de weinige minpunten van deel twee.

geplaatst: 9 maart 2011, 11:57 uur
wiiplayer schreef:
Zonder eindgevecht is een adventure game vaak niet compleet.
Zonder eindgevecht is een adventure game vaak niet compleet.
Oneens. Ik vond het eindgevecht uit U2 erg geforceerd overkomen. Hetzelfde met die tussenbaas in de trein. Uncharted heeft dat gewoon niet nodig.
Een spel als God of War heeft een eindgevecht nodig. Bij spellen als Uncharted voelt het gewoon erg plichtmatig aan.

spelfreak
geplaatst: 13 maart 2011, 20:38 uur
hmm.. een vrouw als villian,vind ik niet echt supergaaf,niet dat ik racist ben tegen vrouwen ofzo maar ik weet niet heb het gewoon niet op "slechte" vrouwen past gewoon niet bij ze
eindgevecht bij u2 was wel leuk maar voor mij duurde het toen te land de hele tijd rondjes rennen en op die blauwe dingen schieten werd al snel vervelend
geplaatst: 13 maart 2011, 21:29 uur
Een vrouw als villian kan wel heel goed uitpakken. Dit ziet er in ieder geval al wel erg stoer uit. Volgens mij is het een oude vriendin van Sully dus dat word nog wat

geplaatst: 13 maart 2011, 22:12 uur
spelfreak schreef:
niet dat ik racist ben tegen vrouwen ofzo
niet dat ik racist ben tegen vrouwen ofzo
Dat is niemand.

Verder lijkt mij dit een uitstekende keuze. Ik kan nou niet zeggen dat de bad-guys in de eerste twee delen zo fantastisch waren. Meer de psychologische kant op kan goed uitpakken.
geplaatst: 17 maart 2011, 12:28 uur
Ik ben vaak grote fan van een Femme Fatale in het verhaal.
Jammer dat Ms. Marlowe ietwat aan de oude kant is.
Hoop echt dat ook Drake's Deception van grote klasse wordt.
Ben het verder met Kiriyama eens dat Uncharted geen eindbazen of wat dan ook nodig heeft.
Avontuur, humor en 'normale gevechten' zijn voor mij ruimschoots genoeg.
Jammer dat Ms. Marlowe ietwat aan de oude kant is.
Hoop echt dat ook Drake's Deception van grote klasse wordt.
Avontuur, humor en 'normale gevechten' zijn voor mij ruimschoots genoeg.
geplaatst: 22 maart 2011, 17:28 uur
kiriyama schreef:

ahum....nee, nee, niemand

geplaatst: 24 maart 2011, 22:35 uur
Dit gaat een geweldig spel worden, ik denk 1 van de beste spellen van 2011 samen met Guild Wars 2.
geplaatst: 2 april 2011, 19:28 uur
Nog 7 maanden T_T