Flashback (1992)

Alternatieve titels: Flashback: The Quest for Identity | Flashback: 25th Anniversary

3DO / Atari Jaguar / Commodore Amiga / PC / Philips CD-i / Sega CD / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES / Nintendo Switch / PlayStation 4
Platform

Ontwikkeld door Delphine
Uitgegeven door U.S. Gold

Flashback speelt zich af in het jaar 2142. Tijdens één van zijn onderzoeken komt Conrad B. Hart, een agent van het 'Galaxia Bureau of Investigation', er achter dat buitenaardse wezens vermomt als overheidsagenten de wereld willen overnemen. Hij wordt echter gevangen genomen door de buitenaardse wezens en zij verwijderen zijn geheugen. Conrad weet te ontsnappen en hij gaat op zoek naar zijn geheugen om zo de buitenaardse wezens te kunnen stoppen.

avatar van Brain Stew
Ha, dit spel was ik helemaal vergeten. Een platformer in een futuristisch sfeertje. Wel indrukwekkende graphics vond ik destijds. Ik kan me herinneren dat het echt supermoeilijk was en ben dan ook nooit ver gekomen.

avatar van gemaster
Het was inderdaad supermoeilijk. Ben alleen dmv cheats ooit voorbij bepaalde levels gekomen. Toch was het een zeer goede game. De bewegingen van de hoofdpersoon waren voor die tijd echt revolutionair. Ook de minimale soundtrack draagde bij aan het fantastische sfeertje van de game. Oorspronkelijk gemaakt voor de Amiga, maar daarna naar oneindig veel platforms gepoort.

Yak
Geweldige game, eerst uitgespeeld op de Amiga en later nog een keer op de PC. Het zag er geweldig mooi uit destijds, niet alleen de natuurlijke bewegingen van Conrad maar ook de achtergronden. Ik was ook helemaal weg van de verhaallijn; niet zoals bij veel andere platformspellen 'gewoon' steeds een iets moeilijker level, maar levels die echt voortborduurden op de vorige levels. Je moest uit de jungle ontsnappen, aan een tv-programma meedoen, ritjes maken met de metro, zelfs werk zoeken. Ik geloof niet dat ik later nog ooit een spel heb gespeeld waar ik zó verslaafd aan was. 4,5*

Ik kan me dit spel wel nog herinneren maar weet niet meer of ik het wel echt heb gespeeld. Was het een adventure of toch eerder een platform spel? Ik weet zeker dat ik een spel van Delphine SW heb gespeeld maar weet niet of het dit of "Another World" was of nog een andere titel...

avatar van Onderhond
Had fijne elementen dit spel, vooral het wat apartere verhaaltje dat te volgen was. Jammer genoeg was de besturing van het personage best kut waardoor de moeilijkheidsgraad nogal bepaald werd door de slechte besturing.

Level design was ook niet altijd even super, maar wel erg leuk om een keertje uit te spelen, en voor die tijd ook best mooie graphics.

Grovonion schreef:

Another World zou heel goed kunnen, hoor. De beelden waren nog iets korreliger, maar de gameplay en de hoofdpersoon waren hetzelfde, in die zin leek het al veel op de opvolger Flashback. Hier een screenshot.

avatar van Onderhond
Another World is inderdaad de "officieuze" voorloper van dit spel. Zelfde soort mechanics, maar dan nog iets onbestuurbaarder.

Onderhond schreef:
Jammer genoeg was de besturing van het personage best kut

Dit vond ik juist helemaal niet zo, één van de pluspunten van het spel was dat het niet zomaar snel rondrennen en knallen was, maar 'beheerst' spelen.

avatar van Onderhond
Beheerst wil bij mij zeggen dat je ook erg snel, vlot en precies over doorheen kan. Wil niet zeggen dat je als een kip zonder kop kan rondrennen, maar in de versie die ik gespeeld heb (SNES) zat er teveel pixelneukerij bij.

avatar van S10
S10
Aardige game,
Hoewel another world me altijd wat meer getrokken heeft.

avatar van Thomas83
Dit spel herinner ik me zeker nog. Weet nog dat ik zo onder de indruk was van de graphics. Vooral hoe dat mannetje bewoog geloof ik. Van wat ik me herinner zag dat er behoorlijk soepel uit.
Heb het spel nooit uitgespeeld volgens mij, dus geen cijfer.

avatar van horizon
Another World is niet de voorloper van dit spel. Hoewel ze wel sterk op elkaar lijken.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Berichten verplaatst naar Flashback (2013)

avatar van mrdig
Helemaal gemist maar er is/komt een 25th anniversary edition hiervan.

Flashback 25th Anniversary coming to PS4, Xbox One on October 25 - Gematsu

Cool, maar es binnenhalen