menu

Top Spin 4 (2011)

mijn stem
3,69 (29)
29 stemmen

Nintendo Wii / PlayStation 3 / Xbox 360
Sports
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door 2K
Uitgegeven door 2K

In Top Spin 4 neem je opnieuw de controle over één van de vele tennissterren in een poging de wereldranglijst te bestijgen. Zo kun je onder meer belangrijke momenten uit de ATP World Tour herbeleven. Het spel telt 25 van 's werelds grootste tennissers om mee te spelen, diverse nieuwe stadions en verbeterde animaties. In de 'My Player Mode' kun je je eigen speler aanmaken en deelnemen aan grand slams en andere grote toernooien om zo de beste speler van de wereld te worden.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=AolK_ICBXi4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van JohnWilliams
Alweer een tennisgame, het lijkt erg leuk maar naar mijn mening zijn er al genoeg van dit soort spellen.

Dobbelstenen
Ik vind het een goede zaak dat ze per 3 jaar weer een nieuwe top spin doen.

Ravnoss
Vind het altijd erg leuke spellen. Kijk er stiekem wel weer een beetje naar uit, is al weer even geleden sinds er een degelijke tennis game is uitgekomen.

avatar van JohnWilliams
Ravnoss schreef:
Vind het altijd erg leuke spellen. Kijk er stiekem wel weer een beetje naar uit, is al weer even geleden sinds er een degelijke tennis game is uitgekomen.


Klopt inderdaad wel, maar ik vind eigenlijk dat een tennisgame nooit zo leuk uitgebouwd kan worden. Naar mijn mening kan je met voetbal veel meer dan met tennis. Misschien komt het ook wel omdat ik meer van voetbal houd

4,0
DMF
De demo is inmiddels verschenen en die is best vermakelijk. Je kunt één tiebreak spelen met Federer, Nadal, Ivanovic of S. Williams, dus het is lastig om te wennen aan alles.

Toch voelt het al vrij 'af.' Het speelt lekker, al vind ik het jammer dat de spelers een draaicirkel van een stadsbus hebben. Soms denk je echt een bal te kunnen halen, maar dan weigert-ie toch om snel te draaien en te rennen, waardoor je net dat stapje te laat bent.
De rally's zijn aardig gevarieerd en de slagen zijn prima uitgewerkt. In combinatie met LT (xbox) kun je nu ook een specifieke cross-court bal slaan en dat is erg leuk gedaan. Ook de slice bal zit er lekker op, al is die misschien iets te overgewaardeerd. De lob vind ik wat te makkelijk. Serveren eist een goed gevoel voor timing en dat ligt me wel. Dat timen geldt overigens voor elke slag: na elke slag geeft de computer aan of je te vroeg, te laat, precies op tijd of juist op een perfecte manier de bal hebt geslagen. Een bal die je niet goed raakt door verkeerde positionering/timing, geeft dus niet hetzelfde effect als een perfecte bal. Hierdoor kun je plots het initiatief in de rally verliezen of juist (her)winnen.

Ik ga deze game wel kopen. Het voelt prima aan en ondanks je wat trage en matig wendbare spelers, speelt het lekker. Daarnaast is het bouwen van een carrière altijd leuk en online is er natuurlijk ook genoeg te doen voor uren spelplezier.

avatar van PlayThaYard
Ja, heb die demo ook uitgebreid gespeeld DMF.

Ik merk dat de service zo traag is. Ik ben Virtua Tennis 3 gewend, en daar kan je behoorlijk hard knallen. Een ace heb ik nog niet geslagen, is dat eigenlijk wel mogelijk?
Ik hoop het wel, want anders is dit zeker geen simulatie.
Volgende maand komt Virtua Tennis 4 en die afweging wil ik wel maken.

Maar anders gezegd: hebben ze nou zelf niet tijdens het ontwikkelen het idee van: hey, het kan best sneller en minder traag...of ben ik samen met DMF nou echt diegene die hier voor het eerst achter komen?
Kom aan, het is 2011!! Hup, maak dat perfecte simulatie tennis spel!

4,0
DMF
Het slaan van een ace is wel degelijk mogelijk! Het is alleen wel erg lastig.
Ik weet niet op welke console je speelt, maar ik heb de demo op de Xbox 360 getest. Met Federer en Nadal krijg ik geen ace van mijn racket, maar enerzijds is dat wellicht juist simulatie. Zij slaan normaliter ook niet vreselijk veel aces en omdat ze ook beide uitstekend retourneren, is het lastig om een ace te slaan. Het is misschien wat teveel van het goede dat het nu helemaal niet lukt met deze twee, maar ik heb het gevoel dat Top Spin 4 een veel diepere gameplay heeft en dat je die echt zal moeten ontdekken. In een demo gaat dat lastig, dus bij de definitieve versie is het allicht wijs om de Top Spin Academy te bezoeken!
De aces die ik sloeg, sloeg ik allemaal met Serena Williams. Ook tegen Federer en Nadal kreeg ik toen een ace geproduceerd. Tegen Ivanovic was het al helemaal makkelijk. Het serveren met A/B/X is inderdaad veel te 'save' en zal je geen snel punt opleveren. Wanneer je met de rechterstick serveert, serveer je véél harder en is het ook mogelijk om slice te slaan (maar dit vergt nogal veel oefening). Op deze manier heb ik toch echt al een aantal aces geslagen.

Inmiddels vind ik de demo wel echt te makkelijk, maar de makers hebben reeds aangegeven dat de moeilijkheid in de definitieve versie stukken hoger zal liggen. Er is dan ook een 'Very Hard' optie, waardoor het wellicht echt lastig gaat worden. Ze hebben het niveau nu wat naar beneden gehaald om het ook voor de 'casual' gamer wat toegankelijker te maken.
En toegankelijk is het allemaal wel, maar je kunt het jezelf ook erg moeilijk maken door met risico te slaan. Op zich is het meer pick up en play dan ik dacht in eerste instantie, maar dat eist dus allemaal wat aandacht. Het 'tappen' met de knoppen heb ik nu ook door, waardoor ik al een altijd lekkere en scherpe cross-court ballen heb kunnen slaan. Ik ga deze game aankomende vrijdag zeker halen. Virtua Tennis vind ik wat meer arcade; Top Spin 2 is inderdaad wat langzamer, maar in mijn ogen ook stukken realistischer.

avatar van PlayThaYard
Thnx voor je feedback.
Nadal slaat idd meestal geen ace, maar Federer absoluut! Vooral als hij breakpoint achterstaat, wil hij bijna altijd dit goedmaken met een ace.
Ik heb de PS3 versie, en zag ook een tip dat je met rechterpookje kan serveren. Ik heb er een beetje aan bewogen, maar gebeurde eigenlijk niks. Goede tip van jou om gewoon de Academy in te gaan en de slagen en service te leren.
Ik ga deze zeker halen a.s. vrijdag. Een maatje van me komt me dan versterken met de carriere en uiteraard wat spannende potjes tegen elkaar.
De demo ga ik niet meer spelen deze week, dus next time first impression!

4,0
DMF
Eerste indruk erg positief. Gisteren de game opgehaald en gelijk de carrièremodus ingedoken. Ook online heb ik even gekoekeloerd, maar als je poppetje niet op level twintig is, heb je daar nog weinig te zoeken.

Om je zelfgecreëerde karakter te optimaliseren, zul je uiteraard met hem/haar moeten spelen. Het meest voor de hand liggend is uiteraard het spelen in de carrièremodus, die erg goed en leuk in elkaar steekt. Je kunt voorafgaand aan je carrière bepalen hoe je door je carrière gaat: je kunt de wedstrijden afdoen met super tiebreaks, met drie gewonnen games en twee sets of zoals in het echt: spelen om zes games en twee gewonnen sets, maar dat is echt voor de die-hards.

De player creator is zeer uitgebreid en de liefhebber zal zich daar uren in kunnen vergapen. Ik ben er niet al te lang blijven hangen en vrij snel een carrière gestart, maar uiteraard niet voordat ik mijn karakter een flink Hollands tintje had gegeven.
Je begint als totale nobody en als nummer tachtig van de mondiale wereldranking. In het begin kun je Minor toernooien spelen, maar ook op niveau Hard won ik die vrij eenvoudig. Als je wat wint, een aantal fans verzamelt en veel toernooien speelt, promoveer je snel naar het volgende niveau en inmiddels mag ik aan de Major toernooien deelnemen. Die zijn al een stukje pittiger.
Mijn eerste Major wedstrijd was zelfs een kraker die liefst veertig (!) minuten duurde. Een defensieve Wit-Rus bracht met zijn lange stelten alles terug en uiteindelijk zegevierde ik met 4-2, 1-3 en 10-8. Een vreugdekreet kon ik na het laatste - zwaarbevochten - punt niet onderdrukken. Inmiddels heb ik ook al twee Major toernooien op mijn naam weten te schrijven.

Maar belangrijker is natuurlijk dat je je gewonnen XP verdeelt over een aantal speelstijlen. Je kunt kiezen uit een offensieve baselinespeler, een defensieve baselinespeler of een service/volley speler. Uiteraard kun je ook een all-rounder maken; die keuze is helemaal aan jou. Je kunt elke keer je XP variëren over de speelstijlen, maar het spel bepaalt zelf wáár de punten naartoe gaan. Je kunt dus niet handmatig drie punten bij je forehand optellen en twee bij je backhand.
Toch is het goed mogelijk op bepaalde aspecten aan je speelstijl te specialiseren. Je speelt aan de hand van je verdeelde XP namelijk een aantal coaches vrij, die jouw speelstijl aanscherpen als je een aantal zaken gedurende een aantal wedstrijden uitvoert. Zo moet je bijvoorbeeld 35 keer met een goede of perfecte timing serveren, 65 sliceshots spelen, dertig forehand winners slaan of tien fouten bij je opponent forceren. Dit is erg leuk gedaan en zorgt voor variatie gedurende de wedstrijden. Je gaat toch op zoek naar de eisen die de coach je stelt om extra XP te vergaren, waardoor de rally's ook variëren. Plots loop je vaker om je backhand heen of sla je een extra slicebal in plaats van vol voor de winner te gaan.
De coaches hebben het certificaat brons, zilver of goud. Naarmate je meer en meer nieuwe coaches vrij speelt, worden de opdrachten ook lastiger natuurlijk.

De carrière bestaat vanzelfsprekend uit twaalf maanden. Maandelijks kun je een aantal dingen doen: een toernooi spelen (maar in het begin heb je dus niet toegang tot alle toernooien), trainen met een sparringspartner naar keuze of een special event spelen. De special events kunnen van alles zijn: ik werd al eens uitgenodigd om in een club te komen kijken. Dit zou mij extra fans opleveren. Ook heb ik me al eens afgezonderd in de bossen van Canada voor twee weken yoga, waardoor ik weer extra XP kon bijschrijven. Daarnaast speel je soms tegen een geheime uitdager of een sponsor event. Erg leuk gedaan allemaal.

Inmiddels heb ik een mannetje op level dertien. Ik heb daar vijf potjes online gespeeld, maar tegen gasten van level twintig ben je vrijwel kansloos. Online steekt het wel erg leuk in elkaar met de toernooien waar je aan mee kunt doen en de quick matches die je kunt spelen. Ook dit levert allemaal weer extra XP op die je kunt vedelen en langzaam maar zeker optimaliseer je je speler dus.

Tot nu toe vind ik het allemaal erg gebalanceerd en voelt het heel erg 'af' aan. Grafisch prima, erg leuke animaties en de gameplay steekt geweldig in elkaar. Na tien minuten zal iedereen een bal kunnen slaan, maar om alles echt onder de knie te krijgen, zul je moeten vallen en opstaan... zoals het hoort!

avatar van Zeertjuh
4,5
Heb het spel nu een tijdje gespeeld, wat me opvalt is dat de menu's wel heel erg simpel zijn. Maar al met al is er een uitgebreide customise mode en is de career mode ook erg leuk tot nu toe. Grafisch ziet het er allemaal erg mooi uit, en speelt het spel heerlijk.

avatar van PlayThaYard
Spel teruggebracht bij MM.
Na jaren Virtua te hebben gespeeld, wilde ik deze proberen.

Jammer dat Virtua 3 in 2007 (launchgame ps3!) veel en veel mooier is dan Top Spin 4 2011. Te gek voor woorden.

Maar de gameplay heeft voor mij de doorslag gegeven dat ik volgende maand voor Virtua 4 ga. Na een uitgebreide speelsessie past Arcade van Virtua mij persoonlijk beter. Heerlijk om weinig tot niet na te denken tijdens het spelen met vrienden op vrijdagavond met wat (veel) biertjes.
Je moet echt bij TS4 bij elke slag nadenken, en dat moet ik al de hele week genoeg bij andere avctiviteiten.
Voor diegene die diepgang wil en simulatietennis is dit de ideale game.

avatar van Rujar
3,5
De simulatie in de game valt nog mee en het speelt net zo lekker weg als een Virtua Tennis. Duidelijk is wel dat bij Top Spin je het echt moet hebben van goed gepositioneerd staan en het slaan van de bal echt goed moet timen wil je je tegenstanders alle kanten van het veld op slaan.
Paar dingen wat mij toch nog een beetje tegen staat:

- Moeilijkheidgraad: afgezien van het feit dat jezelf natuurlijk de moeilijkheid graad kan aanpassen, vind ik het nog steeds onbegrijpelijk dat de moeilijkheidsgraad van tegenstanders bepaald word door in welke ronde je staat. Zo sla je in de eerste rondes je er makkelijk door heen, wat echt zo dodelijk saai kan worden en word het pas pittig als je in de halve finale komt te staan (lees de grandslam).

- XP points: het principe is er goed, toch jammer dat je al redelijk snel punten vergaart en al heel snel op je top zit, al voordat je bij de grandslam toernooien aangekomen bent. Dat maakt het eigenlijk een nutteloze functie. De cocoaches die je kan aanstellen voor bepaalde vaardigheden is dan wel weer goed uitgewerkt.

- Licenties: het blijft toch echt een kwaal in alle tennis games. Je hebt in totaal 25 bekende tegenstanders? Waarom kunnen ze niet (net zoals bij elke ander sport games) gewoon vol stoppen met bekende tennissers.

- Tennisseizoen?: Als je op normaal begint dan kan je na een seizoen al de grandslams spelen. De toernooien bestaan allemaal uit 3 a 4 rondes? Waarom in godsnaam. Wat ik mis is een constant hoog niveau van tegenstanders. Je XP zou moeten bestaan uit je ranking, win je veel dan stijg je in XP maar verlies je een keer dan verlies je punten op de ranking en daarmee je XP. Hierdoor moet je blijven knokken en niet dat je op een gegeven moment door hetzelfde tennis toch een keer een ster word. Het is niet de vraag of je goed word maar wanneer. De eerste uren van de game zijn in mijn ogen dan ook niet echt heel spannend. De uitdaging begint pas als je in de halve finale van de grandslam toernooien staat, dus het hele spel is gebaseerd op een paar wedstrijden in een seizoen, dat zijn laten we zeggen 12 wedstrijden.

-Online: Het duurt echt te lang voordat je eindelijk kan spelen. Afgezien van het feit dat je een minuut in een wachtkamer wordt gezet is hij ook lang bezig met laden, en saven? Wat moet hij saven? Plus je hebt zo nu en dan echt last van lag. (PS3)

Qua tennisgame is het wel een van de betere op het moment maar ik mis nog steeds de sfeer van een echt tennisseizoen. De gameplay gaat de simulatie kant op de rest van het spel is echt veel te veel arcade. De moeilijkheidsgraad fluctueert de hele tijd van makkelijk naar opeens zeer pittig. (die paar wedstrijden in een seizoen) Het irriteert je behoorlijk wanneer je verliest (halve finale / finale) dat je dan weer een heleboel wedstrijden moet spelen voordat er weer een uitdagende pot bij zit.


Ik denk dat ik even bij een replay (de vrouwen) de game gelijk op expert ga zetten, ik heb het vermoeden dat je dan in de eerste uren genoeg te doen hebt en zeker niet et saai zal worden.

Al met al een geslaagde tennis game (gameplay) De opbouw en opzet van de game zet ik nog steeds mij vraagtekens. Hierdoor een 3,5*

4,0
Rujar schreef:

- Moeilijkheidgraad: afgezien van het feit dat jezelf natuurlijk de moeilijkheid graad kan aanpassen, vind ik het nog steeds onbegrijpelijk dat de moeilijkheidsgraad van tegenstanders bepaald word door in welke ronde je staat. Zo sla je in de eerste rondes je er makkelijk door heen, wat echt zo dodelijk saai kan worden en word het pas pittig als je in de halve finale komt te staan (lees de grandslam)...
De moeilijkheidsgraad fluctueert de hele tijd van makkelijk naar opeens zeer pittig. (die paar wedstrijden in een seizoen) Het irriteert je behoorlijk wanneer je verliest (halve finale / finale) dat je dan weer een heleboel wedstrijden moet spelen voordat er weer een uitdagende pot bij zit.

De opbouw en opzet van de game zet ik nog steeds mij vraagtekens. Hierdoor een 3,5*


Klopt helemaal wat je zegt. Het begin is eigenlijk te eenvoudig en vaak win je zonder dat je zelfs een punt verloren hebt. Totdat je de grandslams hebt vrijgespeeld en in de halve finale staat.
Ik wist niet wat er gebeurde. Ik werd compleet van het veld gespeeld, en nog steeds trouwens.
Zeer irritant dat je dan weer opnieuw 3 eenvoudige potjes van elk 2 sets moet spelen om weer in de halve finale achter de bal aan te rennen.
Verder is het vreemd dat je niet op wimbledon kunt spelen. Hiervoor is een toernooi in dublin in de plaats gekomen. erg vaag.

Afgezien daarvan is het gewoon een leuk en grafisch goed spel welke redelijk verslavend is.

avatar van Grovonion
4,0
De verslaving is bij mij ook ingetreden, ik ben echter nog niet van het niveau om zelfs in de eerste spelletjes mijn tegenstanders weg te vagen, ik zit dan ook nog maar aan niveau 4. Tot nu toe vind ik de moeilijkheidsgraad goed gebalanceerd en de verslaving komt er bij mij door de mooie opbouw van training, skills en maandelijkse tornooien in de "career mode".

avatar van Rujar
3,5
Dan speel je niet op normaal denk ik? Ik ben opnieuw begonnen op very hard... pff haha dit is echt te pittig, pas 1 klein toernooi gewonnen. (zit nu in september) Ik moet wel zeggen dit is wel beter voor je skills, je gaat hierdoor echt beter spelen.

avatar van Grovonion
4,0
Toch wel Maar ik zit noch pas in Maart van het eerste jaar van mijn carriere.

avatar van Grovonion
4,0
PlayThaYard schreef:
Je moet echt bij TS4 bij elke slag nadenken, en dat moet ik al de hele week genoeg bij andere avctiviteiten.
Voor diegene die diepgang wil en simulatietennis is dit de ideale game.
Nadenken? Toch wel een rare uitspraak die ik niet helemaal kan plaatsen bij dit spel. Het blijft tenslotte een spel en je moet natuurlijk af en toe eens een knop drukken en je analoge sticks bewegen, maar echt nadenken? Als je wilt dat alles voor je gedaan wordt kun je beter tennis kijken op tv.

avatar van Rujar
3,5
Ik snap wel wat hij daarmee bedoeld. Ik speel nu op very hard en daarbij moet je echt nadenken welke slag je gebruikt. Wat zijn ze zwakke punten, of gewoon keihard rammen omdat hij niet snel genoeg is of juist slice omdat hij dan laag naar de grond moet en daar niet zo sterk in is. Of juist halfcourt en dan weer een diepe bal. Nee het is wat dat betreft goed kijken hoe hij loopt en waar hij staat. Maar het is eigenlijk wel een intuitieve spel dat je speelt. Enige kennis van tennis is op zich wel vereist

Op very hard moet je sowieso bijna elke slag goed slaan, daarbij is je positie tov de bal en speler echt heel belangrijk. Met name bij langzame ballen moet echt naar de bal toe bewegen om zo snel mogelijk en perfect te slaan. En je moet ook niet te dicht op de ballen staan wanneer je slaat.

avatar van Grovonion
4,0
Zeer mooi spel, dat me langzaamaan beter laat worden en toch gemotiveerd houdt door goed gebalanceerde tegestanders. Ik heb bijna het eerste jaar in de karriere modus gespeeld, mijn speelster is op level 11 en ik heb nog steeds moeite tornooien te winnen. Iets wat ik net realistisch en motiverend vind.

rebeljel1984
Novak Djokovic vind ik in dit spel wel de lastigste tegenstander , dat komt wel overeen met de realiteit

avatar van Grovonion
4,0
Gisteren nog eens gespeeld en nu blijkt dat ze het spel heel wat ge-tweaked hebben. Met als resultaat dat het zich veel moeilijker speelt. Tot nu toe won ik masters and majors op m'n gemak maar gisteren heb ik zelfs tegen lager levels spelers moeten knokken en de finale van een major verloren.

avatar van Dutch-J3ff
3,5
Geen slechte Tennis game, ik was het alleen snel zat.

avatar van Hannibal
Valt erg tegen op de Wii. Het speelt traag, alsof je voortdurend in slow motion speelt. Ook moet je vér voordat de bal bij je is al slaan, want als je op het moment slaat dat je zou moeten slaan ben je gewoon te laat, of je slaat de bal op niet zo'n charmante manier in het net. De besturing is vervelend want de hebt de nunchuck nodig die met een kabel vastzit aan de remote waar je mee slaat. Niet erg handig, alleen een remote zou moeten voldoen, aangezien het spelletje tennis ook met alleen een racket gespeeld wordt. Hoe je dan moet lopen weet ik even niet, maar daar moeten ze bij Nintendo maar een oplossing voor bedenken, die worden daarvoor betaald.
Een draadloze nunchuck zou ideaal zijn voor dit spel.

avatar van GuybrushPeepwood
4,0
Het beste tennisspel op de markt

avatar van Shpongle
4,0
Blijft het beste tennisspel, veel beter dan de nieuwere tennis spellen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:31 uur

geplaatst: vandaag om 11:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.