menu

Resistance 3 (2011)

mijn stem
3,65 (30)
30 stemmen

PlayStation 3
Shooter
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Insomniac
Uitgegeven door Sony

In Resistance 3 volg je het verhaal van Joseph Capelli, een soldaat van de U.S. Army, en één van de weinige overlevenden in een wereld die wordt gedomineerd door de Chimera. Het spel speelt zich af in 1957, vier jaar na de gebeurtenissen uit Resistance 2, waarin Capelli een gezinnetje heeft gesticht met Nathan Hale's stiefzuster Susan. Op zijn tocht door de Verenigde Staten komt hij opnieuw in aanraking met de Chimera, die inmiddels het meest dominante ras zijn op aarde. Op zijn tocht door onder meer New York City en St. Louis komt hij enkele oude bekenden tegen, waaronder de Russische wetenschapper Dr. Malikov.

zoeken in:
avatar van PsxPs2Ps3
deze word weer smullen :d haha met de de stoere italiaan spelen deze keer wat ook wel te verwachten was zoals deel 2 eindigde :d

avatar van jellecomicgek72
Damn... heb hier echt zoveel zin in! Deel 2 was echt gruwlijk en ik denk dat deze helemaal gaat ownen. Die cimera's zien er ook een stuk bruter uit. Hoop alleen dat de game op een wat nieuwere engine draait anders wordt het wel echt crisis.. Kom maar op met deze Resistance 3, heb d'r zin in!

Hoop dat de coop weer zo wordt als in deel 1, dat was vet goed. In deel twee vond ik de coop singleplayer flink tegenvallen. Iemand een idee wanneer die uitkomt?

SvV_Ying
Is al bekend: 6 september

avatar van COD_PRO88
3,5
Ik verwacht veel van deze game ik hoop dat hij niet gaat tegenvallen.
Is dit trouwens de officiële hoes van de game, ziet er niet echt geweldig uit.....

avatar van jellecomicgek72
nee wordt zkr geen officiële hoes, gwn postertje totdat echte hoes verschijnt

SvV_Ying
Preview - First-look | 29 augustus 2011 - De wereld is een andere plek geworden na de invasie van de Chimera. Elk hoekje van de ooit zo mooie aarde is in de handen van dit ras en de aarde zoals in Resistance ademt dood en verderf. Toch zijn er nog enkele dappere mannen, en vrouwen, die het opnemen tegen de Chimera en streven naar de overwinning, voor zover mogelijk. Welkom bij Resistance 3.

Dit heb ik gezien
Op de Gamescom heb ik een presentatie en demo van Resistance 3 bijgewoond. De demo toonde een nieuw deel van het St. Louis level dat al eerder werd getoond op de E3. Tijdens de demo voorzag een medewerker van ontwikkelaar Insomniac de presentatie van commentaar en informatie.

Dit is Resistance 3
Als Joseph Capelli probeer je toch nog wat te veranderen aan de verrotte wereld en zo ga je in Resistance 3 weer de strijd aan met de Chimera. Oorspronkelijk was dit niet helemaal zijn idee. De oneervol ontslagen soldaat wilde verstopt in Oklahoma proberen nog iets van het leven te maken met vrouwlief en zoon. Helaas gaat dit niet door, de Chimera vinden Joseph, er gebeurt het 1 en ander en uiteindelijk besluit de oud-soldaat de wapens weer tevoorschijn te halen. De reis in deel 3 gaat richting New York, daar waar de Chimera een apparaat gebouwd hebben om de wereld te bevriezen, en jij dit probeert te voorkomen.

Voor zover even kort een idee van het verhaal. De demo begint op het moment dat Joseph in aanraking komt met een groep overlevenden: de Remnants. Deze groep heeft door sommige delen van de VS nog enkele schuilplaatsen in hun bezit en kan gezien worden als een groep verzetstrijders. De Remnants vertrouwen Joseph nog niet helemaal en om wederzijds vertrouwen en hulp te kweken, besluit Joseph om de Remnants te helpen met een missie. De verzetstrijders hebben het namelijk niet zo ruim met energie en daar is waar jouw skills mooi van pas komen. Het idee is om een dropship van de Chimera neer te halen en de power supply van dit vliegtuig veilig te stellen.

Zodra de missie besproken is en iedereen zijn plek heeft ingenomen is het tijd om wat echte gameplay te zien. Joseph en de Remnants lokken het dropship naar zich toe en dan breekt de hel los. Natuurlijk zijn er iets meer Chimera dan Joseph en co. hadden gehoopt en zo ontaard de missie in een slagveld. Wat gelijk opvalt is het wapenwiel dat zijn intrede weer doet. Dit wiel is met een simpele druk op de L2-toets te openen en staat je toe snel een ander wapen te selecteren. In Resistance 2 kon je slechts 2 wapens tegelijk meesjouwen, nu heb je weer toegang tot al je wapens. Dit zijn de wapens die we kennen uit de vorige delen met 2 of 3 nieuwe toevoegingen, waaronder de Atomizer, een wapen dat elektrische stralen schiet.

Tijdens het gevecht zien we ook 1 van de nieuwe dingen in Resistance 3. Een ontzettend grote Chimera-spin, en dan bedoel ik ook echt ontzettend groot, komt de kant van Joseph op. Ik vreesde een kansloos gevecht tegen zowel ‘normale’ Chimera als deze spin, maar wat blijkt? De spin heeft het ook gemunt op de Chimera. Dit reusachtige beest is niet zo kieskeurig als het op eten aankomt; een mens of een Chimera, alles smaakt hem. En zo zijn er in Resistance 3 dus ook gevechten tussen verschillende soorten Chimera, iets dat vast en zeker handig kan uitpakken. Veel nieuwigheden zijn er verder niet, dit is vooral Resistance zoals we het kennen en de ontwikkelaar geeft ook aan niet naar een echt grote nieuwe toevoeging of feature te hebben gezocht. Voeg de beste dingen van deel 1 en 2 samen, natuurlijk met wat kleine nieuwe dingetjes en veranderingen, en het resultaat is Resistance 3. Aldus Insomniac.

Er is echter nog 1 nieuw wapen dat ik speciaal wil benoemen. Aan het eind van de presentatie gingen we even een flink stuk vooruit in de game en belandde Joseph in een arena met in zijn hand een grote hamer. Hoe of wat deze arena precies is, is nog een geheim. Doel van het spelletje in de arena was om zoveel mogelijk Chimera aan gort te slaan met de hamer. En elke schedel die je inslaat met de hamer zorgt er ook voor dat er een nieuw vers stukje brein aan je hamer blijft bleven, zo komt er steeds meer gore op het wapen, nice!

Dit vond ik tof
Resistance 3 is spectaculair, snel en mooi
Het was al erg vet om naar de demo te kijken, laat staan als ik het straks mag spelen. De game ziet er erg goed uit, misschien was het gewoon een super tv waar de demo op werd gespeeld, maar ik vond de game echt boven het gemiddelde uitsteken. Verder zijn de gevechten een show van jewelste: veel chaos, grote en kleine vijanden in beeld zonder technische problemen en de terugkeer van het wapenwiel. Dit alles maakt Resistance 3 spectaculair, snel en mooi. Met de complete presentatie zit het erg goed.

Oude en nieuwe wapens zijn erg vet
Kenmerkend voor Resistance zijn natuurlijk de vette en originele wapens van de serie. En ze zitten er ook dit keer weer allemaal in, ik heb bijna alle wapens in het wapenwiel aan het werk gezien en het zag er weer tof uit. Ook de secundaire functies zijn weer erg handig. De nieuwe wapens, zoals de hamer en de Atomizer, zijn waardevolle toevoegingen en het wapenarsenaal van Resistance 3 is dus weer erg indrukwekkend. En met de terugkeer van het wapenwiel zijn de wapens op elk moment te gebruiken, double win. Voor de geïnteresseerden; de wapens die ik zo snel kon zien waren de Rossmore, Auger, Bullseye, Magnum, Marksman, Deadeye en de Atomizer.

Gore!
Heb je niet zo een sterke maag dan moet je nog maar eens goed nadenken of je Resistance 3 in huis haalt, of in ieder geval de hamer en een Rossmore-shotgun gaat gebruiken. Er zit namelijk aardig wat gore in de game en ik als horror-liefhebber vind dat een tof gegeven. Schiet je een Chimera van dichtbij neer met een shotgun, dan word je getrakteerd op een aantal ingewanden op je scherm. En wat te denken van de hamer die ook echt een goed schedelbrekend geluid maakt wanneer hij een schedel breekt en daarna nog wat kleverige hersenen mee zal dragen. Aan gore geen gebrek.


Hier zet ik mijn vraagtekens bij
Weinig vernieuwing
Voor sommigen zal dit toch een puntje van kritiek zijn. Resistance 3 doet weinig anders dan zijn voorgangers en introduceert slechts een aantal kleine nieuwigheden. Het is Resistance zoals we het kennen en op het gebied van gameplay lijken er geen originele toevoegingen te zijn. De introductie van een grote spin die het ook gemunt heeft op zijn eigen ras is een leuke, maar ook dit principe hebben we vaker gezien. Gamers die de vorige delen niet zo goed vonden zullen dan ook voor Resistance 3 waarschijnlijk niet warmlopen.

Dit vond ik ervan
Het recept van Resistance 3 lijkt een goede vondst te zijn. De beste punten van de voorgangers zijn verzameld en het nieuwe deel lijkt dan ook het ultieme Resistance-avontuur te worden. De presentatie is top, de stijl is kenmerkend, de wapens zijn erg vet en het chimera verhaal is er 1 van een grauwe en harde categorie. Kijken naar de game was al erg tof en over iets meer dan een week kunnen we hem dan ook helemaal spelen. Ik kijk er in ieder geval met veel vertrouwen naar uit, en ben jij een fan van de vorige delen, dan kan jij dat ook doen.

Bron: Gaming Only

AvMerode
Ik vond de online mp beta echt verschrikkelijk slecht, het is stukken minder dan bijvoorbeeld deel 2.
Qua SP zal het wel leuk worden, maar om voor 5 uurtjes game-play 60 euro neer te leggen is mij te duur.

Die online MP beta heeft mij in ieder geval overgehaald om deze eerst te laten liggen en gewoon meepikken zodra hij 15 tot 20 euro word, dan word het puur gespeeld voor de SP.
Gears Of War 3 heb ik veel liever dan Resistance 3.

kiriyama
AvMerode schreef:
Gears Of War 3 heb ik veel liever dan Resistance 3.


Wie niet?

avatar van Dimitri92
3,5
kiriyama schreef:
(quote)


Wie niet?


Ik.

Zit nu na ongeveer vier uur op de helft. Insomniac Games heeft dit keer een stapje teruggedaan en dat heeft zeker positief uitgepakt. Eindelijk geen grootschalige oorlog meer, maar een sterk uitgedunde bevolking die vecht om te overleven en jij bent daar een onderdeel van. Persoonlijk vind ik dat de grootste verbetering ten opzichte van Resistance 2. Die game was ook gewoon niet goed. De art van deel 3 komt bovendien veel meer overeen met die van Fall of Man, wat de sfeer echt ten goede komt. En de originele wapens komen ook veel beter uit de verf, aangezien je niet meer vast zit aan slechts twee wapens.

Houd je van een goede singleplayer en ben je al die shooters die op elkaar lijken zat, dan is het een goed idee om dit eens te proberen. Misschien dat ik later nog een uitgebreidere impressie plaats als ik de rest van de campagne en de multiplayer heb gespeeld.

Overigens staat er echt veel onzin in die Gaming Only preview, zoals dit:

Gamers die de vorige delen niet zo goed vonden zullen dan ook voor Resistance 3 waarschijnlijk niet warmlopen.


Dit is echt toaal nergens op gebaseerd. Resistance 1 vond ik goed, Resistance 2 best slecht en deel 3 vooralsnog weer beter dan 1. Op forums zie ik verder ook in tegenstelling tot deel 2 bijna niets anders dan lofzang.

gamelord
Hmmm ik zag de hoes bij een kennis van me liggen..maar van de art-work wordt je ook niet bepaald blij. Vind het een lelijke hoes..had dat niet mooier kunnen zijn.

avatar van Dimitri92
3,5
Hoezo? De cover is simpel en stijlvol, precies zoals hij moet zijn.

kiriyama
Hij ziet er in ieder geval beter uit dan die van deel 2.

AvMerode
De online mp is bijna onspeelbaar met teveel lag en frame-rate problemen, vooral in team based modes word het pas erg.
Snap niet dat veel mensen daar in kunnen spelen, daarnaast heeft de online mp ook nog irritante killstreak reward waaronder een schild, en een standaard skill die je gelijk kunt gebruiken waardoor je jezelf kan dupliceren/klonen.
Niet mijn cup of tea in ieder geval, en daarnaast zit je dus ook nog met lag en frame-rate problemen.
Qua online mp kun je beter voor gears of war gaan, en voor SP (plus co-op) zit je zowel bij gears als resistance wel goed.
Ja ik vergelijk de twee franchise's omdat ze veel op elkaar lijken, resistance is alleen in first person perspectief en gears in third person.
Resistance 3 heeft alleen veel leukere wapens, van die experimentele wapens die zeer geslaagd zijn.
De single-player heeft zo nu en dan ook wat frame-rate probleempjes, niet extreem, maar wel erg opvallend op veel momenten.
Vat het niet verkeerd op, de single-player loopt aardig soepel, maar heeft wel zijn fouten met zo nu en dan wat opdringende frame-rate dat ineens van 45fps naar 15-25fps gaat, een flinke dip dus.
Het neemt de fun niet weg, maar het kan wel irritant zijn op momenten.
De graphics zijn ook niet state of the art, lijkt veel op de graphics van homefront.

Snap niet dat recensies de graphics en technische gedeelten (waaronder die van de online mp) zo goed vinden, ik zie echt geen 8 voor de graphics en ook echt geen 8 voor de online mp.

Ik geef:

Graphics = 2,5*
Game-Play "Online MP" = 2*
Game-Play "Co-Op" = 4*
Game-Play "single-player" = 4,5*
Geluid, muziek en voice acting = 4*
Wapens = 5*
Vijanden = 4*
Verhaal = 4*

Dit is een FPS die je beter uit de budgetbakken kunt vissen, zelfs de low budget game Dead Island vind ik zelfs nog iets solider en professioneler overkomen.
Resistance 3 is een zeer vermakelijke game, maar dan moet je het puur voor de single-player en co-op doen.

AvMerode
Game is flink verbeterd dankzij de updates, SP en online MP lopen al stukken beter, frame-rate loopt ook stukken beter (nu had ik dit wel getest met de officiële ps3 component kabel, die loopt van zichzelf al erg soepel, veel soepeler dan hdmi).
De single-player is gewoon erg lekker, echt een hoogstaande FPS, vind hem stukken beter (en anders) dan de eerste twee delen.
Interessante wapens met twee functies, (elk wapen heeft twee functies) waaronder bijvoorbeeld de curve bullets bij het Bullseye vuurwapen, en het aparte wapen, de Mutator. (daar muteer je vijanden mee, ze worden in feite vergiftigd)
De beste wapens ooit in een shooter in ieder geval, met de Auger Mark II kun je in ieder geval door muren kijken en knallen.

Je komt ook echt gigantisch grote monsters tegen, just the way i like it.

Soms word het trouwens wel een beetje chaotisch in de single-player, veel vijanden tegelijk die van alle kanten op je knallen, strategie komt soms wel van pas.
Het is geen makkelijke FPS, dit komt ook voornamelijk door het health systeem, je word niet automatisch opgeladen (zoals met halo of killzone), het is gewoon old school med kits (in dit geval een groen potje) zoeken.

2,5
Online is helemaal ruk en de sp heeft wel vermakelijke momenten maar valt over het geheel toch tegen. Grafisch is het matig (wel wat beter als homefront), maar het design creëert wel sfeer. verhaal boeit niet maar de wapens zijn wel tof.
Een van de weinige exclusives die direct in de budget bak thuishoort.

avatar van Winkelwagentje
2,5
Winkelwagentje (moderator)
Deze Resistance is nogal een onevenwichtige shooter. Ik heb nergens het idee dat de franchise die sprong heeft gemaakt die het had kunnen (en moeten) maken om zich bij de top van het genre te voegen. Het steek nu boven de middelmaat uit met kolderieke wapens en sfeervolle omgevingen; maar buiten dat is het matigheid troef.

Een terugkerend fenomeen is, helaas ook in deze shooter, het overspoelt worden door vijanden, waarbij enige vorm van tactiek buitenspel wordt gezet. Daarbij wisselt het spel een aantal aardige momenten af met een hoop minder leuke stukken; zoals het opsporen van snipers in Mt. Pleasant en een duffe Ravenholm -kloon.

Het verhaal lijkt achter op een bierviltje te zijn geschreven; maar krijgt gelukkig halverwege nog een enigszins versassende 'wending'. Dit vond ik gelijk ook het leukste gedeelte van het spel, waarbij je ook de beschikking krijgt over een amusant wapen; wat helaas wel weer wordt opgevolgd door een trein-sequence die verbleekt naast een gelijke scene uit Uncharted 2.

Ik ben voorlopig wel even klaar met de Resistance -serie, en ben het met mijn voorganger eens dat het één van de weinige exclusives is die je maar beter even kan laten liggen tot 'ie voor een vriendelijke prijsje te krijgen is.

avatar van COD_PRO88
3,5
Ik ben een groot fan van resistance vooral de 1ste.
de 2e was opzig ook wel goed.

mijn verwachtingen voor deze game lagen hoog (misschien een beetje te hoog) waardoor ik de game niet zo goed vond.

terwijl ik er zoveel van verwacht had, jammer.
maarja ik vind deze game nog steeds gewoon 3.5* waard maar geweldig (zoals ik hem wel verwacht had) is deze game niet.

4,0
Oké, ik heb 'm bij deze dan uitgespeeld en ik moet zeggen... Wow! Na de kleine misstap van Resistance 2 is Insomniac weer helemaal terug van weg geweest. Resistance 3 vodeed niet alleen aan mijn verwachtingen, het oversteeg aan die verwachtingen! De sfeer, de nieuwe wapens en de mooie graphics zorgen voor een onvergetelijk avontuur voor de gamer die eens wat anders zoekt dan de zoveelste hedendaagse shooter. Een absolute aanrader in mijn ogen.

SvV_Ying
Even uit de budgetbak gevist en in 2 dagen met 6 uur en 57 minuten op de teller uitgespeeld. Heb het Resistance-universum altijd wel leuk gevonden en vond alle drie de games goed te doen. Dit deel weer net zo mee vermaakt. De insteek van het overleven en met de andere mensen was wel leuk en verfrissend, waardoor het meer voelde als verzet dan een goed georganiseerd leger.

Sommige levels niet even goed als de anderen: level op de boot en het rondlopen in veel te veel op elkaar lijkende grotten was middelmaat, maar er zaten ook weer een aantal memorabele gevechten in.

Al met al een lekkere game, soepele gameplay, vette wapens en verder doet Resistance alles altijd wel oké tot goed, zonder echt een grote stempel te drukken op het genre.

4*

Al die CoD fanboys gaan dit spel zeker een 2 geven als stem lol

avatar van Dutch-J3ff
4,0
Ik vond het wel een aardige game...van begin tot eind.

avatar van 3bdelilah
3,5
Heb me hier eigenlijk meer mee vermaakt dan met Killzone 3. Waar ik daar gewoon om me heen knalde en weinig van het verhaal meekreeg, was het hier een stuk leuker. Verveelde nauwelijks door de variatie die je voorgeschoteld krijgt, alhoewel enkele levels irritanter waren dan anderen. Alle wapens zijn ook erg relaxt, op dat wapen na die ook door muren enz kan. Als ik het gebruik is 't leuk, maar andersom niet.

3,5*

avatar van JustMike
Volgens mij ben je vergeten te stemmen...

avatar van 3bdelilah
3,5
JustMike schreef:
Volgens mij ben je vergeten te stemmen...

Klopt. Thnx

Gast
geplaatst: vandaag om 18:56 uur

geplaatst: vandaag om 18:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.