Match 3 Madness (2010)

Nintendo DS
Puzzle

Ontwikkeld door Foreign Media
Uitgegeven door Foreign Media en Easy

In het spel is het de bedoeling om gelijkgekleurde kristallen bij elkaar te krijgen. Door rijen van dezelfde stenen te maken speel je deze van het speelveld en verdien je punten. Dit kan in diverse spelmodi, waarvan sommigen je onder tijdsdruk zetten.

neo (crew)
geplaatst:
De Nederlandse ontwikkelaar Easy Active ging later verder als Foreign Media en ontwikkelde een game als deze voor de DS. . Geen van hun titels is relevant, maar er zijn er enkelen die prima zijn, waaronder Match 3 Madness.

In het algemeen is het in het puzzle genre zo lastig om relevant te zijn. Deze game heeft in de essentie uitstekende levels, nauwelijks innovatief, maar genoeg uitdaging in ruim 200 levels. Ook is het verslavend.

Echter, deze game wil zoals velen met hen, blijkbaar een dusdanig simpel concept uitbreiden met andere genres, zoals in deze het avontuurlijke ´´ bouw je eigen eiland´´.

Er zijn een reeks genres, vooral racers en puzzles games, die hier hoofdzakelijk niet bij gebaat zijn, terwijl op papier en in de praktijk elementen deze genres prima passen in andersoortige games.