Magicka (2011)

PC / Xbox 360
Action / RPG

Ontwikkeld door Arrowhead
Uitgegeven door Paradox

Magicka speelt zich af in een fantasiewereld gebaseerd op de Noorse mythologie. Jij neemt de rol aan van een magiër van een geheime orde. Jouw taak is om een kwade tovenaar te stoppen, die de rust in jouw wereld heeft verstoord. Tijdens je avontuur zal je kwaadaardige monsters te lijf moeten gaan om uiteindelijk de wereld te redden.

avatar van Rudeo
Gister voor het eerst gespeeld in mutli player. De gameplay voelt erg vernieuwend aan. Je hebt namelijk verschillende element spells tot je beschikking die je kan combineren door een reeks van 5 elements te casten. Op dit punt was ik erg verrast. Maar als je eenmaal aan de slag gaat kom je alsmaar meer slordigheidfoutjes tegen. En staat de gameplay nog niet zo sterk als je doet denken op het begin. Ik ben nog niet uitgespeeld met dit spel maar ik hoop niet dat ik de volgende keer als ik het spel weer speel een constante stroom van bugs te zien krijg.

avatar van Dragonslayer
2,0
Jammer... weer een miskoop. Het is dan misschien niet zo'n heel duur spel. Maar het stelt gewoon weinig voor. Je vecht door combinaties van elementen te maken en daarmee spreuken af te vuren. Er zijn erg veel combinaties mogelijk, maar het gaat er maar net om dat je de sterkste combinaties weet en die steeds gebruikt. Meer dan dat heeft dit spel niet te bieden. De DLC's zijn ook erg moeilijk op een frustrerende manier, net als het einde van de adventure mode en de challenges. Met meerdere spelers zou het een stuk makkelijker en vooral leuker zijn. Maar helaas is de multiplayer dood.

avatar van threeohthree
Magicka is ook niet echt een single player game natuurlijk. De Steam SummerSale is helaas over, maar had zelf 4 kopietjes gekocht voor mij en 3 vrienden, en we hebben hier toch een paar fijne nachtelijke uurtjes aan gehad. Absoluut heerlijk dat de spells iedereen raken, hierdoor wordt het gewoon dynamisch speelplezier voor 10.

Gameplay is ook niet helemaal optimaal of soepel te noemen, maar dat geeft toch weinig als je competitief aan het trashtalken bent met een biertje naast het scherm. Meer is het inderdaad ook niet.

mister-fool
Ik vind Magicka helemaal niet zo'n een slecht spel. Het Spell-systeem vind ik erg leuk, alleen is het jammer dat de videogame zich veel te veel richt op combat. Magicka had zo veel beter kunnen wezen als puzzlesolving een wezenlijk onderdeel van de gameplay zou zijn. Met de humor zit het wel goed in dit spel(Shrubbery!! ). Van de voorgenoemde bugs heb ik niks gemerkt.