Professor Layton and the Miracle Mask (2011)

Alternatieve titels: Professor Layton en het Masker der Wonderen | Layton-kyōju to Kiseki no Kamen

Nintendo 3DS
Puzzle

Ontwikkeld door Level-5

Het vijfde deel in de Layton-serie. Professor Layton en zijn trouwe hulpje Luke volgen Jean Descole naar een mysterieus Casino om meer te weten te komen over het masker dat Jean in bezit heeft. Volgens de legende worden alle wensen van de drager van het masker in vervulling gebracht. Layton en Luke vermoeden dat het Casino aan de hand van het masker is gecreëerd en gaan op onderzoek uit om de waarheid achter het masker boven tafel te halen.

avatar van Spawn
En wat vind ik het jammer dat dit deel alleen voor de 3DS uitkomt...

Altijd erg mee weten te vermaken met Professor Layton.

Deze gisteren uitgespeeld en het is een beetje zoals thuiskomen na een langere reis. Tevreden weer terug te zijn maar toch ook weer dagelijkse routine. Maw, het spel-principe blijft onveranderd stabiel, leuk maar niet spectaculair, hoewel ze het aftasten van de afbeeldingen een beetje omslachtiger hebben gemaakt en er ook 2 soorten mini-games zijn bijgekomen. Er is ook wel wat sleur in de puzzels terecht gekomen, voor het eerst heb ik geen zin alle 150 (plus 365) puzzles te spelen. Im wilde het verhaal afspelen en 'that's it'. Nu zal het wel weer een aantal jaren duren voordat ik aan de directe opvolger begin.