Amnesia: The Dark Descent (2010)
Macintosh / PC / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One / Android
Adventure
Ontwikkeld door Frictional
Uitgegeven door Frictional en 1C
Amnesia: The Dark Descent is een First Person Survival Horror game waarin je in de schoenen van Daniel word gezet. Je wordt wakker in een afgelegen en verlaten kasteel en je weet je bijna niks meer te herinneren over je eigen verleden. Wanneer je de verlaten gangen gaat ontdekken krijg je te maken met de nadelen van het slechte geheugen van Daniel. De horror komt niet alleen van de omgeving, maar ook van Daniel's geheugen en ondervindingen.
- nummer 80 in de top 250

Er ligt ergens een sleutel achter een schilderij verborgen. Daar had ik ook youtube voor nodig. Maar ook voor het afvoerputje met bloed ergens in de kerkers. Je moet namelijk je glazen potje vullen met bloed wat dan weer nodig is om een medicijn te produceren voor die Engels pratende zombie met Duits accent. Maar de meeste zijn wel op eigen kracht gelukt tot grote ergenis soms. Ik hou zeker wel van uitdagende puzzels en gameplay, maar of ik ooit aan Demon's Souls en Dark Souls ga beginnen, dat weet ik niet.

JA DUS! Wat een creepy spel, ben er nog maar net aan begonnen maar geweldig spel is het.
De eerste keer dat je je omdraaide en dan het monster zag stond ik gewoon even 10 seconden stil van de schrik, toen ging ik achter die kast zitten en zat er gewoon een tijd omdat ik dacht dat hij naar me toe kwam, maar hij ging weg... Geweldig moment! Schrok me de pleuris!
Ben nu bij een stuk met water heb hem daar afgesloten, ga andere keer wel verder..

Maar ik heb hem nog wel even gespeeld, even door dat waterstuk gegaan en wat een spanning! Moet nu een lift werkende krijgen, na het eerste onderdeel ben ik weer gestopt...

De puzzels waren op zich goed te doen, Niet te moeilijk maar ook niet makkelijk.
Het spel moet het vooral hebben van het duister verhaal waar je in mee word gezogen, Juist de momenten dat een deel van het verhaal word verteld kun je je helemaal inleven op de plek waar je bent en waar dit gebeurd is.
Ik kan niets anders geven dan een dikke *5 ster omdat ik van het horrorgenre houdt en deze game ontzettend goed inspeelt op je gevoelens met een aantal leuke puzzels.

Ik vond het wel jammer dat de speelduur niet echt lang is..

Het grappigste is nog dat veel van die plekken in beeld niet eens spannend waren... en toch maar schreeuwen

Verder is die zeker eng

Ik gebruikte best wel veel licht eigenlijk. Maar werd door het licht maar echt weinige keren gezien.

Ik denk dat ik het liefst voor zekerheid ga, als ik hun niet zie zien zij mij ook niet

Amnesia is in ieder geval een game die zich afspeelt in de 19e eeuw en in een kasteel vol met monsters. Dat vind ik een enger idee dan een kamer met een geest.
Mijne kan net portal 1 spelen en dan nog ziet het er niet echt mooi uit. Dat is zeker niet genoeg hé?

Hoe goed moet een PC eigenlijk zijn om Amnesia goed/redelijk te laten draaien?

Dit is wel een handige site om te kijken of je een game aankan (gebruik ik)

Edit: Helaas kan het niet. Er staat FAIL op mijn scherm.

De videokaart is niet goed genoeg ervoor. De rest voldoet aan de eisen.