Valkyria Chronicles III (2011)

Alternatieve titels: Valkyria Chronicles 3 | Battle Field Valkyria 3: Unrecorded Chronicles

PlayStation Portable
Action / Strategy

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega

Valkyria Chronicles 3 speelt zich af in 1935, ten tijde van de oorlog tussen de Atlantic Federation en de Imperial Alliance. Het spel vertelt het verhaal van een groep huurlingen genaamd de Nameless. Deze strijdkrachten worden ingehuurd om vuile klusjes voor het leger op te knappen en bestaat voornamelijk uit criminelen en onruststokers. Kurt Irving, een voormalig officier, is aangesteld om leiding te geven aan de Nameless. Kurt ziet zijn aanstelling als degradatie en wil niets liever dan teruggeplaatst worden naar zijn eigen manschappen. Hij wordt bijgestaan door Imuka en Riela, welke ieder om hun eigen geheimzinnige reden, en verleden, lid zijn geworden van de Nameless.

avatar van Rujar
Geen PS3?

avatar van Tsjo-Wi
Hoe nep is dat. Heb je een fantastisch eerste deel op de PS3, maak je alle vervolgen op die kut PSP waar haast nooit iemand op speelt.

Hoe slim is dat? Zet je uiteindelijk toch weer een deel gamers aan om voor een geflopte (en verschrikkelijk onderschatte) handheld te kiezen. (althans ik kan me alleen maar voorstellen dat Sony er voor iets tussenzit - of dat Sega het doet om het kostenplaatje te drukken aangezien iets voor de PSP ontwikkellen wellicht minder kost dan voor PS3).

Van mij mag het in ieder geval wel - gebruik ik het ding ook nog eens voor iets anders dan emulatie. Ik acht het trouwens ook helemaal niet onmogelijk dat Sega vroeg of laat een compilatie of iets dergelijk van de Valkyria Chronicles PSP games uitbrengt voor PS3 of zo.

avatar van Shinobi
Inderdaad, erg jammer weer voor de PSP...

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
Ik vind het fijn dat Sega ons meer Valkyria-love geeft, al hoop ook ik dat er ooit nog een volwaardig vervolg voor de PS3 komt.

Het ontwikkelen van een sequel voor de PSP is nou eenmaal een stuk goedkoper dan een PS3-versie. Daarbij hebben ze aan het vorige deel een complete engine overgehouden waar ze op verder kunnen bouwen, de keuze voor nog een PSP game lijkt me vrij lucratief. Zeker met Japan als grootste afzetmarkt.

Ik kijk met gematigd enthousiasme uit naar dit deel. Producer Shinji Motoyama heeft laten weten dat er meer aandacht is besteed aan het verhaal, en dat het spel ietwat terug gaat naar de roots van het eerste deel. Zo komen ook de grote eindbazen weer terug en is de multiplayer ge-kickt.

Volgens mij worden morgen de eerste gameplay beelden getoond op TGS. Vandaag is al een trailer vrijgegeven.

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
Inmiddels maar via de onconventionele wijze aan begonnen. Want de hoop op een deftige release heb ik al lang opgegeven. Gelukkig is er dankzij een groepje fanatiekelingen inmiddels geruime tijd een goede fan translation beschikbaar.

Jammer dat Sega hier nooit werk van heeft gemaakt. Want de turn-based gameplay van de VC reeks is toch wel ijzersterk.