menu

Yakuza 4 (2010)

Alternatieve titel: Ryƫ ga Gotoku 4

mijn stem
3,58 (20)
20 stemmen

PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox One / PC
Action
single player

Ontwikkeld door Sega
Uitgegeven door Sega

Het spel speelt zich af in Kamuro City. Als speler kruip je in de huid van vier verschillende personages: de legendarische Kazuma Kiryu, woekeraar Akiyama, de ontsnapte veroordeelde Saejima en detective Tanimura. Door de ogen van deze personages wandel je rond in de stad en moet je de gevaren en verleidingen van de Japanse onderwereld zien te weerstaan. Doordat elk personage andere missies krijgt, ervaar je als speler alle taboes in de ondergrondse wereld van Kamuro vanuit meerdere perspectieven.

zoeken in:
avatar van Tsjo-Wi
3,5
Goede review weer Hadouken. Ik heb zelf niet echt zin om een lange review te schrijven, aangezien ik net als jij al vrijwel alles gezegd heb in mijn reviews van deel 2 en 3. Ik ben het helemaal met je review eens, maar geef de game toch een halfje minder dan jij. Ik heb natuurlijk weer erg genoten van de fantastische personages, plotwendingen en spectaculaire ontknoping, maar toch vind ik het verhaal van dit deel tot nu toe het minste van de serie. Het barst inderdaad van de clichés en het voelde voor mijn gevoel door de verschillende verhaallijnen wat minder persoonlijk en gestroomlijnd. Daarnaast vind ik dat het totale gebrek aan vernieuwing bij dit deel nu echt wel zijn tol aan het eisen is. Bij zoveel dingen voelt deze game gewoon zo ouderwets, alsof het een PS2 game is...

Best knap trouwens dat je er zo snel 70 uur hebt ingestoken. Ik heb er uiteindelijk nog geen 30 uur over gedaan (zit ook pas op 29%) maar ik heb de game al dik 2 maanden geleden gekocht. Dat geeft ook wel aan dat ik een beetje klaar ben met de serie zoals hij nu is. Voor een volgend deel zullen ze echt alles op de schop moeten gooien wil ik weer zo kunnen genieten als bij de vorige delen. Dus ik zie het liefst een totaal nieuwe stad, een compleet nieuw vechtsysteem en gewoon de hele gameplay die soepeler loopt en meer van deze tijd is. Dat het verhaal en de personages in een volgend deel weer top-notch zullen zijn daar heb ik na dit deel nog wel vertrouwen in, want daar moet deze serie het voor het grootste deel ook van hebben. En Kazuma Kiryu is en blijft natuurlijk de grootste baas onder de gamefirugen!

avatar van Tsjo-Wi
3,5
Hadouken schreef:
Tsjo-Wi, als je in je hideout bent en je bekijkt je stats, blijven jouw broken weapons dan ook op 100 staan, en HEAT actions op 50? Staat al heel lang zo, terwijl ik in tussentijd allang meer wapens heb gebroken en HEAT action finishes heb uitgevoerd.

Ja is bij mij ook zo. Zal wel een bug zijn ofzo...

avatar van Hadouken
4,0
Maar zou je een 5e deel weer kopen op de PS3? Ik wel namelijk, daarvoor zijn de story's en characters wel goed genoeg.

Moet zeggen dat ik dit verhaal ook het minste vond, maar toch zeker wel erg boeiend. Over die clichés: Niet erg normaal gesproken, maar ik had het even niet meer toen opeens bleek dat én Kido én Saito the Security Guard én Hamazaki én Katsuragi én die hoofdcop etc. niet dood bleken te zijn. Tevens stabt iedereen elkaar in de back, was nu toch echt wel het toppunt van ongeloofwaardigheid. Zou graag wat trouwere banden zien, ook onder de vijand. Ook dat de good guys de bad guys nooit killen in een cutscene, dan weet je dat een good guy alsnog sterft --> Yasuko.

Einde was wel erg tof, toen ze alle vier in pak uit de heli stapten Maar hopen op veel vernieuwingen idd, maar ben er nog bang voor...

avatar van Tsjo-Wi
3,5
Ja tuurlijk zal ik deel 5 wel weer kopen, al is het idd alleen maar om Kiryu weer opnieuw verwikkeld te zien raken in een gigantisch uitgebreid plot. Deze serie heeft een plaatsje in mijn hart veroverd, dus ik zal zeker alle nieuwe delen kopen, maar ik hoop echt heel erg op een beetje vernieuwing. Want met dit deel maakt de serie eerder regressie dan progressie. Neemt verder niet weg dat het nog steeds topvermaak is.

avatar van Hadouken
4,0
Klopt, het 3e deel vond ik nog het best. Was ook een heel ander gezicht door de console-overgang. Wat ik ook totaal niet begrijp is dat ze soms met een mooie cutscene beginnen, vervolgens het gesprek in geschreven taal en brakke animatie voortzetten en dan weer naar de cutscene springt. Gewoon één lange cutscene maken dan! Ergerde me er soms een beetje aan...

avatar van Tsjo-Wi
3,5
Ja dat is inderdaad behoorlijk nep. Het is net alsof ze die stukken in een later stadium nog hebben toegevoegd om extra informatie te geven maar geen tijd/geld meer hadden om een mooie cutscene met voiceacting te maken. Bij deel 3 was dit een stuk beter gedaan, of in ieder geval niet zo storend.

avatar van DarkFunnyThing
5,0
kan iemand misschien yakuza of the end toevoegen ?

avatar van Marcellussss
3,0
Doe het zelf?

avatar van LimeLou
Ik heb al een inzending gedaan.

avatar van Marcellussss
3,0
Deze week uit de budgetbak gevist. Nu even proberen. Hilarische intro al.

avatar van krokus
4,0
Een goed deel van Yakuza. Deze hoeft naar mijn mening niet voor het derde deel onder te doen; deel 3 vind ik aan de korte kant, dit vierde deel is langer. De omgeving is in dit vierde deel gemakzuchtig hetzelfde gebleven; een minpunt wat het nieuwe ondergrondse gedeelte en dat ge-ren over de daken niet kan compenseren. Die vier spelers die je door het spel moet loodsen maken echter veel goed.
Die politieman is mijn favoriet. Als je met die tweede kerel moet ontsnappen uit de bajes is best wel spannend; je kan niet allerlei energiedrankjes en wapens voor hem kopen. Die eerste kerel werkt me teveel met de benen, overigens wel een sympathiek karakter. En dan heb je Kazuma Kiryu nog waarmee je de nodige pittege aktie moet ondernemen. Ook een pluspunt zijn de hete baden en de tafeltennis die je daarna kan spelen. Van dat sleutel zoeken ben ik na 4 delen zo onderhand wel een beetje flauw, heb met die eerste kerel snel die sleuteldetector in de pawn shop verkocht. Goede serie, dit Yakuza. En wat is er nu in voorbereiding, Yakuza met zombies? Hopelijk wordt het hier uitgebracht.

avatar van Marcellussss
3,0
krokus schreef:
De omgeving is in dit vierde deel gemakzuchtig hetzelfde gebleven; een minpunt wat het nieuwe ondergrondse gedeelte en dat ge-ren over de daken niet kan compenseren.

Precies hierom ben ik ermee gestopt na een uurtje en ben ik iets anders gaan doen. Misschien dat ik hem vanavond nog even oppak.

avatar van krokus
4,0
Mischien dat dat gebrek aan verandering het spel in de aanbieding heeft doen belanden.
In de missies zelf zit soms nog wel wat verandering van omgeving, zoals een bajes of een haven.
Maar voor het free-roamen blijf ik Yakuza 2 de beste vinden.

Oh gut wat lijkt mij deze game toch stoer zeg ik heb zojuist een 4 minuten lang trailer gezien en ik ben altijd al dol geweest op de Yakuza cultuur, de tattoeages, de eercodes en vooral de taal. en ze zien er allemaal ook zo cool uit gewoon

Is dit spel zoiets als Mafia 2 of GTA?
dankjewel

avatar van Tsjo-Wi
3,5
Nee niet echt. Het heeft wel een groot freeroaming aspect, je kunt vrij rondlopen in de stad en naar cafes en winkels gaan, minigames doen etc. maar buiten dat is het eigenlijk totaal niet te vergelijken met GTA of Mafia 2. Het is meer een soort ouderwetse beat m up game met flink wat rpg elementen en een sterke nadruk op het verhaal.

Vandaag gekocht en ik vind het geen donder aan.. Tokio is saai!! de cutscenes zijn veelste lang en dan die stomme saaie gesprekken!

Ik ga hem morgen zoiezo ruilen en hopelijk kan het !
Als het maar geen DLC is ofzo

avatar van Confusie
koning-phong schreef:
Als het maar geen DLC is ofzo

Zal wel meevallen toch.

Ojee ik lees op het bon dat als het een Import game is niet te ruilen valt..en Yakuza 4 is IMPORT.

wat een miskoop!

avatar van Confusie
Ach, misschien kan je hem wel verkopen voor een tientje.

avatar van TruePimpTingle
4,0
Weer (w)aardig deel van de yakuza reeks.

Vooral de toevoeging van de nieuwe speelbare karakters werkte erg goed, ik had namelijk een beetje het idee bij Yakuza 3 dat er rondom Kiryu niet meer zoveel te verzinnen valt (de beste man is bijna iedereen al kwijt: Fuma, Nishiki, Yumi en Kaora) en om nou Haruka weer te laten kidnappen zou gewoon zwak zijn.

Daarbij hadden alle 3 de karakters een eigen toffe vechtstijl, uitstraling en achtergrond verhaal om op zichzelf te staan.
Vooral de wat meer komische Shun Akiyama en sluwe agent Masayoshi Tanimura konden me erg bekoren als main characters (vooral de agent met zijn fijne vechtstijl en brute finishers).
Ook zaten er genoeg gave missies (de gevangenis outbreak en waterscooter achtervolging) en side missies in.

Het enige nadeel blijft toch wel het verhaal.
Het begon sterk met de introducties van alle personages en de relatie die ze hadden met “lily”, maar op het einde had iedereen ineens een dubbele agenda, en vielen er weer onlogische doden doordat de hoofdpersonen nooit de badguys afmaken, arresteren of simpelweg hun pistool afnemen.
(serieus, hoe vaak moet iemand nog doodgeschoten worden wil Kiryu dit leren?)

Verder geweldige battles en een verbeterde jazzy soundtrack!
Ik kijk nu al uit het naar het vervolg.
4*

Doe mij maar Sleeping Dogs !

avatar van TruePimpTingle
4,0
koning-phong schreef:
Doe mij maar Sleeping Dogs !


Nou, om eerlijk te zijn vind ik het sfeertje, verhaal en fighting gameplay van Yakuza 4 toch echt een stuk beter.

avatar van Hadouken
4,0
MODERN WARFARE IS BETERR!!!!!!1

Nee serieus, iets met appels en peren.

3,0
Het is een beetje een wisselvallig deel. De keuze om 4 maincharacters te nemen is opzich niet verkeerd en ze zijn ook allemaal interessant, maar het breekt de flow enorm als je 4 keer in het verhaal met iemand anders speelt.

Het komt allemaal erg traag op gang en het einde gaat echt in totale overdrive met plottwists die op een gegeven moment totaal niet te plaatsen meer zijn. Enkele personages die ongeloofwaardig reageren. Het gaat altijd wel over the top, maar ik denk dat dit wel wat strakker geregisseerd had kunnen worden.

Maar ja, de stad is weer gaaf. Je kan nu ook ondergronds en op daken dus dat geeft nu na 5 delen wel een hele andere dimensie. Het speelt prima, maar het is gewoon net deel 3. Ik dacht ook echt dat ik 2x zo lang erover had gedaan als de andere yakuza's maar op het einde bleek dat ik deze ook in 29 uur heb geklaard. Het voelde gewoon veel langer.

Het is goed dat deel 5 de engine van deel 0 heeft, want het is tijd voor vernieuwing en een korte Yakuza pauze.

avatar van wolff
4,0
Inmiddels 2 jaar opweg met het spelen van alle Yakuza delen. Net 4 gedaan, en ik sluit me wel aan op de kritieken hierboven. Het spel doet heel veel dingen goed, het oog voor detail en het vechten is weer geweldig. Het verhaal spreekt me ook een stuk meer aan dan het vorige deel, waar de focus om het weeshuis me toch iets te veel werd. Wel probeerde ze hier naar mijn mening iets te veel hooi op hun vork te nemen. 4 karakters is gewoon wat te veel en de ontelbare plottwists en plotselinge overhalen van de trekker valt wat te veel in herhaling, iets dat het verhaal wat mij betreft niet nodig had. Toch na twijfel besloten met 4* te gaan omdat het een hoop goed doet. Kijk uit naar 5!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:47 uur

geplaatst: vandaag om 15:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.