Catherine (2011)

PlayStation 3 / Xbox 360 / PC
Puzzle / Adventure

Ontwikkeld door Atlus
Uitgegeven door Atlus, Deep Silver en Sega

In Catherine kruipt de speler in de huid van Vincent Brooks. Deze 32 jarige jongen houdt van het leven en drinken met vrienden, maar zijn vriendin Katherine wil dat hij zich meer bindt. Als hij dan op een dag de 22 jaar oude Catherine ontmoet, lijkt hij vanaf dat moment in een wazige droom terecht te komen, waar moorden centraal staan. Later blijkt dat er ergens anders iemand op gruwelijke wijze is omgebracht. Zou dit in verband kunnen staan met Vincent's dromen?

Ford KAduuk
Waarom komen ze niet met een vertaling voor dit spel? De Persona-games zijn immers ook vertaald naar het engels en bevatten veel dialoog. Als ze dit spel niet vertalen vind ik dat gewoon lui van de ontwikkelaar. Het zou wel jammer zijn als ze dit spel niet buiten Japan zouden uitbrengen, want samen met Deus Ex kijk ik nog het meeste uit naar deze game.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Princess Piranha schreef:
Ze zeggen overigens wel heel netjes "at this time". Dus uitgesloten is het nog niet!

Keep hope alive .

Cool, was idd nog een derde vorm, maar die was niet van toepassing op de borupen, dacht ik . Herken ook vaker woordjes en stukjes uit anime/films, maar vond het toch vaak lastig om het gesproken te volgen, slikken best veel in en sommige uitspraak gaat toch wel snel...

Ford KAduuk schreef:
...samen met Deus Ex kijk ik nog het meeste uit naar deze game.

Same hier. Maar misschien is het idd enkel een PR praatje om meer buzz te genereren, mensen die een Catherine smeekmail naar Atlus stuurden, kregen dit terug .

avatar van yoshimitsu
Ik wil zo graag de limited edition maar ik kan hem nergens vinden..
Iemand enig idee?

avatar van LimeLou
De game is nog niet eens voor europa aangekondigd, mate

Hij is nog maar pas in Japan uit (17 feb, zie onderaan).

avatar van Rujar
Je kan je ubaerhaupt afvragen of het hier heen komt, alle toffe games uit Japan halen nooit de overkant

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Woot, alsnog aangekondigd voor een US release !

Na een leak op gamestop, waar 'ie in de lijst voor summer 2011 releases erbij stond, heeft atlus USA nu alsnog aangekondigd dat de game 1-6-2011 in de VS zal verschijnen. Wel erg snel, dus waarschijnlijk waren ze er al mee bezig en was die statement idd gewoon PR poep.
Preorder site is iig al up, dus...

Nu nog een euro publisher (hopelijk Koei of Square) en we're in business.

Geweldig nieuws !

Goed nieuws!

kiriyama
Yes!

Winkelwagentje (moderator)
Jemig, alweer gamestop. Die beginnen er ook een gewoonte van te maken. Wel lekker dat een US release nu ook echt bevestigd is.

avatar van Hadouken
PlaystationPure zegt dat de game ook in Europa uitkomt, maar dat kan ik op de site van Atlus zelf nergens vinden.

Winkelwagentje (moderator)
Haha, die deluxe edition. D'r zit ook gewoon een boxershort in.
Soundtrack en artbook zijn wel nice.

avatar van Hadouken
Hehe, wel mooi maar te girly. Zo'n pillow wil ik echt niet op m'n bed hebben

Geweldig

avatar van Hadouken
Nieuwe screens. Wat een tof stijltje is het toch.

avatar van yoshimitsu
weet iemand waar je die deluxe edition kan kopen..
ik wil hem heel graaf

avatar van Hadouken
Je kunt hem onder andere hier pre-orderen maar ik zou er gewoon even mee wachten, game is ook nog niet uit. Geen idee of die edition ook in Nederland te koop zal zijn, ik verwacht van wel.

Winkelwagentje (moderator)
Als je de deluxe edition wilt hebben dan zou ik daar juist niet te lang mee wachtten. In ieder geval niet tot na de release, want dan kan je wel eens naast het net vissen. Het aantal uitgaves wordt namelijk afgestemd op de pre-orders.

avatar van Hadouken
Ja, da's ook waar. Maar ik verwacht dat ie in bepaalde tijd ook in Nederland wel ergens te pre-orderen is, bedoel ik. Kan hem nu in elk geval nog niet vinden.

Hadouken schreef:

hmm maar als die volgend maand al verschijnt waar of wanneer zal die dan in nederland verschijnen?
denk je dat de deluxe edition bij gamemania te koop zal zijn?

Winkelwagentje (moderator)
Het spel verschijnt voorlopig alleen in Amerika. Voor Europa zijn nog geen plannen (bekend). Wellicht dat Atlus in Europa kiest voor een andere uitgever. Kleine kans dus dat dezelfde deluxe edition ook hier zal verschijnen.

Verwacht ook niet dat het spel bij Gamemania te krijgen zal zijn. Stocken die wel eens Amerikaanse releases? Misschien dat de 'speciaalzaak' het voor je doet, maar dan kan je 'm net zo goed zelf bestellen bij een Amerikaanse webshop.

Winkelwagentje schreef:

hehe ja nevermind..
ik heb al via een amerikaanse website besteld

avatar van Marcellussss
Iemand al een goede Amerikaanse webshop gevonden waar ik deze zonder belachelijke verzendkosten van bestellen?

En geen problemen met spelen op Europese systemen toch?

avatar van Naomi Watts
Ligt eraan wat je belachelijke verzendkosten vind. Ik heb gewoon een goede bestelling geplaatst op amazon zodat het nog wel de moeite is.

avatar van Marcellussss
Per EMS bijvoorbeeld.

Ach, anders wacht ik wel tot een winkel ze geïmporteerd heeft.

avatar van Hadouken
En hoe zat het nou met het spelen op Europese systemen inderdaad? Moet lukken? Want bij regio 1 DVD's weer niet toch?

avatar van Naomi Watts
PS3 is voor games region free, hoe dat bij de 360 zit weet ik niet.

avatar van LimeLou
Leuk om te weten! Ik dacht dat het altijd afgesloten was met regio codes.

avatar van Hadouken
Demo in de Amerikaanse store!