Catherine (2011)
PlayStation 3 / Xbox 360 / PC
Puzzle / Adventure
Ontwikkeld door Atlus
Uitgegeven door Atlus, Deep Silver en Sega
In Catherine kruipt de speler in de huid van Vincent Brooks. Deze 32 jarige jongen houdt van het leven en drinken met vrienden, maar zijn vriendin Katherine wil dat hij zich meer bindt. Als hij dan op een dag de 22 jaar oude Catherine ontmoet, lijkt hij vanaf dat moment in een wazige droom terecht te komen, waar moorden centraal staan. Later blijkt dat er ergens anders iemand op gruwelijke wijze is omgebracht. Zou dit in verband kunnen staan met Vincent's dromen?

Ik speel deze game op normal, want ik hou gewoon van een uitdaging! Ben alweer halverwege en de puzzels beginnen nu uitdagend te worden. Zat zelfs even muurvast in level 4-1. Het kwam gewoon niet in me op om het zo te doen! Daarna de boss 4-2. Gek genoeg had ik die gehaald na 4x proberen.
Deze game is erg leuk! De puzzels kunnen grote ergenissen met zich mee brengen, maar je wilt gewoon weten hoe het verhaal verdergaat en dat zal voor de meeste mensen de grote motivatie blijven om verder te willen spelen. De controls zijn erg gevoelig waardoor je soms tijdens het puzzelen dingen doet die je niet wilt doen en af en toe is het even lastig oriënteren!
Het spel doet niet moeilijk over een fuck'tje meer of minder, dus qua taalgebruik is het lekker plat!
In de bar kun je aan de hand van een arcadekast het spel Rapunzel spelen en ik moet zeggen dat ik dat wel echt heel erg pittig vind! Het principe is gelijk aan de blokpuzzels, maar ik vind ze een stuk moeilijker!
Catherine doet een beroep op je ruimtelijk inzicht en dat is een mentale vaardigheid die bij de één sterker is dan bij de ander! Het van mij is redelijk!
10 - 15 uur. Noem ik niet echt kort.

Todd en Archie gaan iedere keer dood. Zelfs dit mocht niet baten!

Everyday Hero - Catherine Wiki - catherinethegame.wikia.com

Het is mij inmiddels gelukt! Praten is goed, maar niet met iedereen. Ik heb het namelijk een keertje geprobeerd om niet met die stomme oma's te praten en gewoon te doen wat op de site staat en toen lukte het! Heb nu 70% van het spel voltooid.

Ik denk dat hier een laag cijfer uit gaat komen, want ik kan het met de grootste moeite een uur volhouden voordat ik het alweer gezien heb voor de dag. Nog even door bikkelen, want ik wil normaal gesproken geen cijfers geven aan games waarvan ik het hoofdverhaal niet uitgespeeld heb.
Het is ook een puzzelspel, wat had je dan verwacht?
Meer variatie. Repetitie, en juist in puzzelgames, is voor mij vaak de doodsteek. En die vind ik hier, tot dusver stage 4, heel repetitief.
Ben ik het mee eens. Aanvankelijk vond ik Catherine, mede dankzij de sfeer, het verhaaltje en de cut-scenes geweldig. Maar na xx aantal levels blokjes duwen merkte ik dat het gewoon niet erg plezierig meer vond om te doen. Meer variatie had wel gemogen. Ik ben ook rond 4 of 5 gestopt en heb tot nog toe niet meer de interesse gehad om terug verder er mee te spelen.