Catherine (2011)
PlayStation 3 / Xbox 360 / PC
Puzzle / Adventure
Ontwikkeld door Atlus
Uitgegeven door Atlus, Deep Silver en Sega
In Catherine kruipt de speler in de huid van Vincent Brooks. Deze 32 jarige jongen houdt van het leven en drinken met vrienden, maar zijn vriendin Katherine wil dat hij zich meer bindt. Als hij dan op een dag de 22 jaar oude Catherine ontmoet, lijkt hij vanaf dat moment in een wazige droom terecht te komen, waar moorden centraal staan. Later blijkt dat er ergens anders iemand op gruwelijke wijze is omgebracht. Zou dit in verband kunnen staan met Vincent's dromen?

Het is alleen te hopen dat die amerikanen niet te opgehypt raken van een virtuele sideboob en het spel gewoon localizen en uitbrengen. Verhaal lijkt me erg vet, Katherine en Catherine... Vincent gaat het zwaar krijgen

Hier nog eens de 1ste en 2de preview trailers.

ik hoop echt heel erg dat ze de japanse stemmen gaan gebruiken want engels vind ik een stuk minder mooi lol.

De PS3 en de 360 krijgen ieder hun eigen box art. Op de PS3 cover staat Catherine, op die van de 360 staat Katherine.
Met een C klinkt het sexier.
story trailer, credits trailer, gameplay trailer , bosses trailer en artbook en soundtrack trailer
Zo te zien wordt het een adventure met platform-puzzel action, ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken. De look, sfeer en soundtrack is iig al geweldig, kan niet wachten...

Hoop er maar niet te vurig op, want Atlus US heeft het volgende laten weten:
"Catherine is a Japan-only game and there are no plans for a NA release at this time. Sorry about that."
Maar ja, misschien is het wel PR-taal voor: wat niet is kan nog komen.

Granted, Catherine is story and dialog heavy, so localization would be a hefty task, but we're still not convinced that Atlus has no plans - not even a hint of an inkling of a plan - to bring the game westward. Maybe we're just fooling ourselves, but c'mon, for reals? It doesn't make sense, but we'll whine harder if we have to. Lijkt toch ook redelijk wat buzz te hebben buiten Japan, dus hopelijk komt het er idd nog ooit van, maar denk het niet eigenlijk...

Maar als troost, heb door de translation scene, zij het tien jaar later, toch ook nog best veel van die games kunnen spelen, dus ooit komt het er nog wel van

Was lesson one: finding a pen...

Als liefhebber van Aziatische cinema en animé herken ik wel veel woorden, soms zelfs zinnetjes die ik in de context wel kan begrijpen. Zou wel eens Japans willen leren maar schijnt enorm moeilijk te zijn.
Kore wa nan desu ka (Als jij het in jouw handen hebt),
Sore wa nan desu ka (Als iemand anders het in bezit heeft) en
Are wa nan desu ka. (Als niemand het in bezit heeft, denk maar aan vuurwerk.)
Lang leve youtube lesjes!
Zelf merk ik dat ik ook erg veel woordjes kan herkennen. En dat allemaal dankzij anime kijken en taalgidsjes

Ze hebben wel gelijk though, vertalen kost gewoon veel tijd, al helemaal bij een game als deze. Als ik kijk naar de Fire Emblem games, die doen er meer dan een jaar over om hier eens te verschijnen. Ze zeggen overigens wel heel netjes "at this time". Dus uitgesloten is het nog niet!