Mario & Luigi: Superstar Saga (2003)

Game Boy Advance / Nintendo Wii U / Nintendo Switch

Ontwikkeld door AlphaDream

Twee mysterieuze inwoners van het Beanbean Kingdom trekken naar het Mushroom Kingdom om Princess Peach een speciaal cadeautje te geven. Iedereen is zeer vereerd de inwoners van het koninkrijk te ontvangen en er wordt een prachtig vuurwerk en een groot ontvangstcomité georganiseerd. Zodra Peach haar cadeau in ontvangst heeft genomen en ze het opent, blijkt er een gas in te zitten dat haar stem plots doet verdwijnen. De twee inwoners blijken daarna de kwaadaardige Cackletta en haar beschermer Fawful te zijn, die over de hele wereld willen heersen. Maar enkele personen zijn bereid daar een stokje voor te steken. Samen met vijand Bowser trekken Mario en Luigi op pad om de twee te stoppen en de stem van Peach terug te halen.

avatar van Bart Tönjann
Heerlij spelletje is dit. Het verhaal zit geweldig in elkaar en het speelt goed. Beter dan het vervolg, partners in time vind ik.

avatar van JohnWilliams
Vind ze beide fantastisch maar deze is denk ik toch de beste. Maar de andere heeft wat mooiere ontwerpen......maar zo kan ik uren doorblijven gaan, beide verdienen ze 3,5* of hoger vind ik.

avatar van Bart Tönjann
Ik vond het leuk aan deze dat je in dorpjes kwam waar je dingen kon kopen enzo.... In partners in time waren alle dorpen al vernietigd

Muffinhead
wat ik jammer vond in Partners in Time was dat je naar ieder gebied warpte, in dit spel was de spelwereld een geheel, dat geeft toch een beter gevoel.

twee enorm goeie punten aan deze games vind ik toch wel de battle gameplay. in tegenstelling tot de meeste RPG's is het hier wat interactiever en moet je op de juiste momenten timen om de aanvallen te laten slagen en/of meer schade toe te brengen.

ten tweede de humor. het verhaal zit vol geintjes waarbij vooral Luigi vaak de klos is.
daarnaast zijn er ook genoeg verwijzingen te vinden naar eerdere Mario games.

Heerlijk innovatief spel dat lekker fris speelt door het L/R knop systeem. Met name de humor maakt van dit spel een echte topper. Wat mij betreft de beste GBA titel na Advance Wars.

als je dit niet goed vind weet ik het niet meer 4.5 sterren

avatar van 7higer7
wat mij betreft de beste game die ik ooit op de gba gespeelt heb nou ben ik geen echte hand held liefhebber maar mario & luigi heeft daar compleet verandering in gebracht
4,5 *

avatar van wiiplayer
Is dit dat je in het laatste lvl me tje hamer heel snel door al die muren heen moet knallen?

avatar van BlackskullB
Het beste GBA spel dat ik heb gespeeld, zonder twijfel. Heel vernieuwend voor de Mario reeks, erg vermakelijk dat je allerlei combo's en bros attacks kan uitvoeren door middel van items. Ook leuk dat je technieken moet leren onderweg. Ongetwijfeld een topper onder de GBA spellen. 4*

joeri592
het beste gba spel die ik heb gespeeld vind ik

avatar van Devoo
Heerlijk spel, met ontzettend veel humor!

avatar van jirachi04
Geweldige sfeer.
Leuke grapjes.
Speelt heerlijk en makkelijk
Kortom een 10 , dus 5*****

avatar van jirachi04
Eindelijk eens een iets andere MAro

avatar van Princess Piranha
We hadden nog centjes over in de e-shop, dus een paar dagen geleden gekocht voor de WiiU. Klein stukje al gespeeld, ben benieuwd verder!

avatar van Oortrommel
Vermakelijk RPG-avontuurtje van Mario en Luigi. Het real-time element in de battles werkt goed, je moet je concentratie erbij houden. Ook biedt de game de uitdaging waar Nintendo om bekend stond, sommige eindbazen heb ik wel 10x opnieuw moeten proberen.

Grafisch zag het er aardig uit en ik kon van tijd tot tijd echt glimlachen om de humor die Nintendo erin heeft gestopt.

Voor een handheld bood Superstar Saga in ieder geval een flinke hoeveelheid uren spelplezier en dat is waar het uiteindelijk om draait.

avatar van Mitchel
Volgens mij mijn eerste GBA game.
Blijft een geweldig spel natuurlijk. Één die je gewoon gespeeld moet hebben.

5 sterren!