The Sims Medieval (2011)

Macintosh / PC
Simulation

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

In The Sims Medieval bestuur je een koninkrijk en heb je macht over alle helden die er wonen. De inwoners kunnen heksen, ridders, koningen of koninginnen worden en hun lot ligt in jouw handen. Je zult diverse quests moeten uitvoeren, zoals een koninklijke trouw voorbereiden of ridders voorzien van een machtig zwaard.

gamelord
Hey, deze lijkt me wel super genoeg, om in de gaten te gaan houden.

avatar van fabblwaps
Interessant, lijkt me in elk geval wat gevarieerder dan de vorige Sims delen.

avatar van JustMike
haha, de sims vroeger, ga ik denk ik wel kopen, maar dat weet ik niet zeker, want ik heb ze denk ik genoeg gespeeld, .

Maar hij staat op mijn lijstje

avatar van JustMike
ja, ben nu ook wel erg benieuwd

ik heb hem gekocht met mijn zus, dus duurt even voordat ik mag spele

JustMike schreef:
ik heb hem gekocht met mijn zus, dus duurt even voordat ik mag spele

Schaam je

avatar van JustMike
haha, nou, dat doe ik dus lekker niet.

Maar, voor de mensen die dit spel willen spelen zeg ik alvast een beetje wat erover.
Dit is de eerste Sims met een echte verhaallijn. Je kan in je stad allemaal plekken buiwen. Zoals een tovenaarstoren, Barracken en nog veel meer.
In sommige van die plekken kan je ook een eigen character maken. in de barracken een ridder, in de tovenaarstoren een tovenaar. En nog veel meer.

Je moet quests completen voor experience point (EP), en bouwpunten en nog meer dingen. In die questen kan je soms met je vorst spelen en soms ook met een ridder of een spion of een tovenaar. Het is echt heel anders dan "the sims", die we gewend zijn. Maar het is wel weer leuk.

Deze is inderdaad best geinig. Ik vond de vorige Sims spellen best leuk maar was steevast na een uurtje of 2-3 rondklooien er ook wel weer op uitgekeken. The Sims Medieval is een stuk gestroomlijnder en voelt meer als een 'echt' spel aan dan de vorige delen. Dus niet meer vrij personages en huizen ontwerpen en aankleden - maar eerder de gebouwen en personages vrijspelen dankzij queeste's. Aan de ene kant mis ik wel een beetje het rotzooien met al die personages en het zelf bouwen van huizen - maar aan de andere kant ben ik dan toch meer geboeit door deze Sims dan door vorige delen. (...en het lijkt me ook niet onwaarschijnlijk dat je vroeg of laat een expansion krijgt waarin wel weer meer sandbox mogelijkheden verwerkt zitten).