menu

BioShock Infinite (2013)

mijn stem
4,00 (149)
149 stemmen

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Shooter
single player / online

Ontwikkeld door Irrational
Uitgegeven door 2K

BioShock Infinite speelt zich af in 1912. De onderwateromgevingen van Rapture worden ingeruild voor de vliegende stad Columbia. Als speler kruip je in de huid van Booker DeWitt, die in Columbia op zoek gaat naar de vijftien jaar eerder gekidnapte Elizabeth. Deze dame beschikt over speciale krachten en Booker moet haar beschermen tegen mensen die op haar krachten uit zijn. Hij krijgt naast wapens ook de beschikking over speciale vaardigheden die gebruik maken van de elementaire krachten.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=qjer5bs8WLc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
3,0
bvonk schreef:
Tja, met een demo van twee jaar geleden kun je wel verwachten dat er dingen anders zijn. De game moet dan nog 2 jaar ontwikkeld worden en dan kunnen er dingen veranderen. In een demo laten ze ook de echt bijzondere dingen zien die soms toch niet haalbaar bleken te zijn. Moet het spel zelf nog spelen dus heb er nog geen oordeel over.


Klopt, maar de demo was van twee jaar geleden en je zou dan juist verwachten dat na twee jaar verder ontwikkelen de game nog beter zou gaan worden. Maar dat is totaal niet het geval. Met de demo's hebben ze die 80 awards binnen gesleepd en daarmee adverteren ze ook. Ik vind dat product misleiding. Deze demo's zijn ook de enige die zijn vrijgegeven, ze hebben niet naar het einde toe meer actuelere demo's laten zien (op korte trailers na).

Wat in de demo's zo goed naar voren komt is hoe levendig Elizabeth is. En de constante dreiging van Songbird. In het actuele spel vind ik Elizabeth helemaal niet levendig. En na 10 uur spelen dacht ik "waar the F is Songbird gebleven"?

@bovenstaande: Ik vind deze lineairder dan deel 1 (waar ik mij totaal niet aan stoor, ik hou daar van).

Pastichio Rocker
Bedankt, dan wacht ik op de sale.

avatar van Awake78
3,0
Zal ook wel snel 2e hands komen aangezien er geen multiplayer bij zit. Een 2e speelronde zit er bij mij ook niet echt in.

SvV_Ying
Wat maakt BioShock Infinite zo goed? Dat was de vraag waar ik eens goed over ging denken toen de credits aan me voorbij gingen na een fantastische ervaring en een eind waar je lekker lang over na kunt denken. Het is niet zozeer de gameplay. Deze is vrij standaard en ietwat repetitief. Speelt prima weg, maar de pracht en praal van deze game zit 'm in andere dingen.

Columbia bijvoorbeeld. Columbia leeft. Een negroïde man boent de vloer terwijl ik er oneerbiedig overheen loop. Even verderop krijgt een jonge knul een preek van zijn moeder omdat hij verliefd is op een zwart meisje. Op de kermis kun je zo een half uur vertoeven en op het prachtige strand van Columbia worden vele verhalen verteld door de inwoners. Gebouwen vliegen aan en af en overal in Columbia zie je een levendig beeld. Columbia barst van de sfeer.

Sfeer komt niet alleen door wat er wordt verteld en wat er gebeurt, maar ook door wat je ziet. Columbia hangt vol met propagandaposters en elke omgeving en winkel is met zorg vormgegeven en het straatbeeld wordt veelvuldig opgefleurd door grote standbeelden van Comstock, de oprichter van de zwevende stad. De apartheid is in Columbia in volle gang en overal is de onderdrukking zichtbaar van iedereen die niet blank is met zelfs toiletten voor gekleurde personen en voor de witte man.

Halverwege de game verandert Columbia. De opstand van de Vox Populi zet de stad in vuur en vlam en deze verandering doet de stad helaas geen goed. Columbia verandert van prachtig oord in een setting die je in menig shooter ziet; verlaten straten en grauwe beelden. De magie van de eerste uren gaat een beetje verloren, maar de eerste indruk was zo fantastisch dat het de game vergeven wordt.

De grootste kracht van de game ligt misschien wel in Elizabeth. Je sidekick is een fantastisch personage. Ze gedraagt zich normaal, beweegt normaal en komt natuurlijk over. Eigenlijk zoals een personage hoort te zien, maar door BioShock zie je pas hoe lastig dit dus is voor andere ontwikkelaars. Gesprekken tussen Brooker en Elizabeth zijn altijd kort, maar krachtig en interessant. En dan te bedenken dat bijna het hele team van Irrational het personage Elizabeth uit de game wilde halen. Ken Levine mag echter gedankt worden voor het doorzetten waardoor we een indrukwekkend gamepersonage hebben ervaren. Je gaat om haar geven en dat doen niet veel games na.

En dan het verhaal. Ik zal er niet teveel over vertellen, maar zoals je van een BioShock-game verwacht, is dit weer heerlijk diepgaand en gaandeweg steeds complexer. Het eind laat veel ruimte om lekker over na te denken en moedigt zelfs aan om nog een keer te spelen, zodat er zaken opvallen die eerst waren ontgaan.

Het moge duidelijk zijn. BioShock Infinite is niet zomaar een game, maar een ervaring.

avatar van -marco-
3,0
Zojuist de end credits voorbij zien rollen en man man, wat een verhaal weer.

Veel is al gezegd en zal niet in herhaling treden, maar de rede voor een 4 komt niet vanwege het verhaal, want die was GEWELDIG!
Maar de gameplay en dan met name de variatie in vijanden, omgeving en wapens stelden mij ietwat teleur en tevens voel ik meer voor Rapture dan Columbia.

Al met al weer genoten van een pareltje uit de brein van Ken Levine.

avatar van -marco-
3,0
Iemand enig idee waar de DLC uit gaat bestaan?

avatar van Jordy
4,0
Kan me in alle lof vinden, maar minpunt van de game is toch dat je tussen alle pracht en praal 60% van de tijd een 'redelijke' shooter aan het spelen bent

avatar van Awake78
3,0
Ok, gisteravond uitgespeeld. Nog wel een lollige aftiteling met de making of dat gitaarliedje wat Booker en Elizabeth in het midden van het spel ergens samen duetteren. En helemaal na afloop nog een stukje gameplay ook en een hint naar het volgende deel. Leuk gedaan.

Helaas is dit een van de spaarzame goede dingen van het spel, want voor de rest is het een middelmatige action-adventure geworden. Aanvankelijk opgehemeld door de pers, die hoogstwaarschijnlijk uitsluitend het eerste uur hebben gespeeld, want - eerlijk is eerlijk- dat is een geweldig stukje kunst.

Verder is het spel veel te eentonig, repititief, weinig uitdagend, rommelig en soms uiterst saai. Je loopt maar wat in het rond met soms geen idee waar je heenmoet. Ja ik weet dat er een hulp-pijl is als je de weg kwijt bent, maar neem nou het stuk dat je 3 'tears' moet vinden. Dan stuurt het je de hele tijd de verkeerde kant op, tot ergenis aan toe. Ook het flinke stukken backtracken ergerde me hierin meer dan in deel 1, waar het inderdaad soms ook moest.

De vigors lijken allemaal op elkaar en hebben niet de power van de originele plasmids uit het eerste deel. De vijanden worden hooguit enkele seconden gestund, waarna ze weer vrolijk naar je toe rennen. Afgezien van de Telekineses lijken ze ook nog eens op elkaar. Het plannen van een aanval is te lastig omdat de ruimtes te groot zijn om vallen te zetten. De upgrades zijn ook vrij nutteloos. Het combineren (bijvoorbeeld van een Shock Jockey en Undertow) werkt wel leuk, maar hoe vaak gebruik je dit nou in een hectisch gevecht?

De reguliere wapens zijn geen haar beter en bijna identiek van elkaar, uiteraard afgezien van een sniper of Volley Gun. Het maakt letterlijk geen lor uit wat voor wapen je oppikt, het is gewoon schieten voor Gods gratie en zien waar het schip strandt.
De vijanden zijn niet origineel. Tja, ga zo maar door. Veel te veel irritaties om er lol aan te beleven.

Is dit spel dan echt zo beroerd? Nee, dat niet. Zoals eerder vermeld is het levelontwerp, met name van de eerste levels, zeer origineel en uiterst fraai vormgegeven. Helaas valt dit ook weer in herhaling en wordt het naar het einde toe ook wat saai.

Het personage Elizabeth. Tja, op zich leuk gedaan en ook daadwerkelijk van invloed op het spel, maar om nou te zeggen dat dit personage tot leven komt, neen. Haar rol in jouw doen en laten is zeer beperkt en ze werkt vaker op je zenuwen (bijvoorbeeld als ze weer eens een muntje aangooit op de meest nutteloze momenten) dan dat ze van enig nut is. Ja ze gooit je zo af en toe wat toe in de gevechten, maar zoals ik al eerder aangaf - had dit dan echt niet anders of origineler gekund?
De gevechten zijn uiterst rommelig, soms heb je geen idee van waar je nou beschoten wordt of wie nou allies of enemies zijn. Je schiet gewoon wat in het rond en met een beetje mazzel raak je iets wat jou ook van plan is neer te maaien. Ook steeds dezelfde vijanden (zoals zo'n patriot) vervelen snel.
De skylines - kijk, dat is nou een wel leuke toevoeging. Heerlijk roetsjen langs de kabels en zo het level verkennen. Dat was nou iedere keer weer genieten om er zomaar even aan te hangen. Het werkt vrij soepel en verveelt nooit. Leuk gameplay element.

Verder ook wel mooie momenten meegemaakt en me vergaapt aan de omgevingen, maar het eindresultaat is gewoon veel te mager om hier een volledig spel van te maken. Het eindgevecht probeert het allemaal nog een episch tintje mee te geven, wat op zich aardig lukt maar het is allemaal te laat.

Heb hem ook direct ingeruild. Waar ik BioShock 1 meerdere malen met veel plezier heb uitgespeeld (en zelfs in m'n top 10 heb staan), ben ik niet van plan deze een 2e speelbeurt te geven. Het is het gewoon allemaal net niet. Jammer.

Wat een teleurstelling.
vind hem te latsig.
vooral met dat aanhaken, loop me het ongans te zoeken waar ik nu dan weer heen moet.
ascend the building
loop me toch te zoeken.
hij staat nu op marktplaats.
te ruil voor tomb raider.

avatar van Eveningguard
5,0
Kom toch, Bioshock ruilen voor zo'n gigantisch rukspel.

avatar van Awake78
3,0
Tomb raider lijkt mij ook vetter dan bioshock. Zou deze echt nooit 2 x spelen. Was er ook zo doorheen eigenlijk.

Ik heb hem ingeruild voor portal 2 en ghost recon: future soldier.

avatar van Sinner
4,5
Ik heb hem overigens per ongeluk besteld

Was aan het kijken hoeveel het zou kosten op mijn maandelijks afbetalen bedrag bij de wehkamp als ik via hun de premium editie op de kop zou tikken. Voor ik het wist klikte ik op 'volgende' en had ik een orderbevestiging in de mail. En ach...wat zou het ook. Heb hem dus maar mooi laten staan op bestelling.

avatar van Awake78
3,0
Weet niet hoeveel je er voor betaald hebt, maar bij de Gamemania kreeg ik nog 22 euro inruil. Zou 'm toch eerst ook maar even spelen als ik jou was. Misschien vind je het nog wat....

avatar van Sinner
4,5
Ik kan de bestelling niet meer annuleren. Inruilen is sowieso geen optie voor mij want ik wou het spel sowieso hebben - alleen had ik dat niet in het budget van deze maand gerekend. Maar goed...dan maar wat rustiger aan doen.


avatar van Marcellussss
4,5


Meen je? Wat een bedroevend laag niveau zeg...

avatar van 3bdelilah
4,0
Allereerst zeker een lust voor 't oog, echt beeldschoon. Fucking goed verhaal dat mij tot het einde geboeid bleef houden, goed uitgediepte characters met heerlijke voice acting en een lekkere sfeer. Ook erg tof dat we voor eventjes Rapture opnieuw mochten ervaren, haha. Spannend einde ook, vielen best veel dingen op z'n plaats.

Ben het eigenlijk wel eens met Jordy. Ik vind het shooter gedeelte best afbreuk doen aan de rest, ook bij de eerdere delen. Ik weet niet, vergeleken met de voordelen kwam dat een beetje gewoontjes en redelijk over. Telkens als ik weer die Tears zag, dacht ik "ahh moet ik weer knallen" en dat haalde me eigenlijk een beetje uit m'n flow. Ze zouden eigenlijk moeten proberen om er minder een shooter van te maken, maar meer met plasmids/vigor en dan stealth erin (wel first person). Althans, dat vind ik. Iemand die zich daar ook in kan vinden of juist totaal niet?

avatar van Tsjo-Wi
4,0
Ja ben het compleet met je eens. Die bombastische gevechten waar geen eind aan lijkt te komen passen totaal niet bij de rest van het spel waar je gewoon rustig de prachtige wereld van Columbia aan het verkennen bent. Een wat meer RPG georienteerde gameplay met stealth elementen ala Deus Ex Human Revolution had de game veel beter gedaan denk ik. Verder vind ik het qua verhaal en setting wel de beste game sinds tijden.

avatar van Dutch-J3ff
5,0
Wat een TOP GAME zeg, een van de beste games die ik ooit gespeeld heb

avatar van Confusie
3,0
Toch vrij matig uiteindelijk. Heb het niet eens uitgespeeld omdat ik het er redelijk mee had gehad. Die eeuwige matige vuurgevechten terwijl ik gewoon progressie van het verhaal wilde. Was er bijna maar het brak me echt op dus ben ik ermee gestopt. Einde heb ik niet eens meer op youtube gekeken ofzo, heb het op wikipedia gelezen.

En zelfs daar kon ik me maar amper toe aanzetten. Moest heel wat zijn maar zo te lezen heb ik daar ook niet veel aan gemist.

Na een vrij grootse hype toch ook weer niet een heel genoegzame game ervaring dit. Kijk daar voortaan echt mee uit, dar overenthousiaste gedoe vooraf.

avatar van Marcellussss
4,5
Burial At Sea DLC Trailer. Zo'n beetje alles wat ik uit een DLC wilde.

PC-versie: crashes ;-(

Ik heb de PC-versie van dit spel vanaf launch. De eerste uurtjes speelde het lekker weg, totdat het steeds vaker begon te crashen. Ik kon gelukkig altijd verder spelen. Nu echter zit ik vast in het Good Time Club-level, op zoek naar Chen Lin: na 2-5 minuten een crash. De makers kunnen me geen oplossing bieden: volgens hen is er iets mis met Windows 7 (corrupt bestand), maar herstelprogramma's vinden geen fouten. Ik denk dat ik maar overschakel op de Xbox of PS-versie.

avatar van anders99
4,5
echt zeer amusant spel,zeker de leukste van de drie.

AvMerode
harschi schreef:
PC-versie: crashes ;-(

Ik heb de PC-versie van dit spel vanaf launch. De eerste uurtjes speelde het lekker weg, totdat het steeds vaker begon te crashen. Ik kon gelukkig altijd verder spelen. Nu echter zit ik vast in het Good Time Club-level, op zoek naar Chen Lin: na 2-5 minuten een crash. De makers kunnen me geen oplossing bieden: volgens hen is er iets mis met Windows 7 (corrupt bestand), maar herstelprogramma's vinden geen fouten. Ik denk dat ik maar overschakel op de Xbox of PS-versie.


Zal wel niet aan de game liggen (tenzij het de steam versie is) en met windows moet je weten wat je doet uiteindelijk.
Redist (framework, vcredist, directx), windows updates en systeem drivers installeren en updaten is aanbevolen.
En zorg ervoor dat windows updates zijn uitgeschakeld tijdens het gamen, dit kun je ook doen door middel van razer gamebooster.
Weet niet of je verder frame-rate drops ervaart, maar dan kun je het beste Lock Framerate (dit is v-sync optie) en anti-aliasing uitschakelen.
Weet niet of je steam versie hebt en of je de game update, maar ik raad wel aan om de game te updaten.
Of zoek voor een up-to-date repack want steam kan soms ook problemen veroorzaken.
Had dit namelijk ook met the darkness II waarbij de game ineens ophield and crashte op een bepaald stuk (elke keer bij hetzelfde gedeelte van de game).
Vervolgens repack binnengehaald en game uitgespeeld zonder problemen.
Deze problemen zijn wel vaker met steam en dit is waarom ik een hekel heb aan steam.

avatar van Awake78
3,0
Wat een gedoe, koop toch lekker een console

AvMerode
Awake78 schreef:
Wat een gedoe, koop toch lekker een console


Awake78 schreef:
Wat een gedoe, koop toch lekker een console


Een gedoe? het is juist basic en erg simpel, tenminste voor mij is het automatisch pilotenwerk.
Daarnaast heb je ook free to play mmogames, mods, emulators, oneindig indie games en noem maar op.
Zou het allemaal kunnen uitleggen in een 15 minuut durende video.
Ik vind consoles juist zo beperkt, maar dat is dan ook de keuze van de meeste tegenwoordige gamers (grotendeels jeugd) omdat ze quick play willen en verder niks van pc game zaken afweten.
Was in het begin precies dito totdat ik wist hoe het allemaal werkte op de pc.
Ja je kunt natuurlijk een ps2, original xbox, ps3 en x360 chippen/modificeren met custom firmware en er dan oudere games (grotendeels met emulators) en homebrew games op gaan spelen. Dat kan dan weer wel met consoles.
Er zijn nu zelfs mensen die gta 5 op de ps3 en x360 met custom firmware spelen, dat is dan wel weer de kracht van de consoles, snelle releases.

avatar van Awake78
3,0
Hmmm was min of meer een grap natuurlijk, maar toch bedoelde ik het wel een beetje serieus. Ik ben echt een pc-noob dus als ik zoveel termen hoor zoals updaten, firmware, emulator, framerate, steam en directX haak ik trillend af.
Vind het ergens wel altijd knap als gasten er zoveel verstand van hebben....
Maar goed, ik dwaal een beetje af. Maar heb ook weer geen zin om het over zo'n butt-spel als deze BioShock te hebben

avatar van Sinner
4,5
Afgelopen vrijdag de Premium Edition voor 20 euro tegengekomen en aangezien ook deze nog op mijn lijstje stond om in huis te halen (om de een of andere reden is die originele bestelling die ik destijds geplaatst heb nooit aangekomen) dan ook maar toegehapt. Ben er nu een tweetal uurtjes in en hoewel ik het misschien niet zo overweldigend vind als Bioshock destijds (dat voor mij qua sfeer toch echt wel een topper was) ben ik ook hier weer erg over te spreken. Beter - ik denk dat ik toch mijn persoonlijke topgames van dit jaar toch min of meer achter elkaar heb gespeeld (The Last of Us, Beyond Two Souls, Wolf Among Us (onder voorbehoud natuurlijk) en nu Bioshock Infinite). Erg voorspelbaar natuurlijk maar ik vind voor al deze games de lovende kritiek toch erg gerechtigd.

avatar van Sinner
4,5
..en nu ik het uitgespeeld heb (een 10-11 uur op de teller op normal) kan ik inderdaad zeggen dat het toch wel bij mijn favoriete games van 2013 behoord. Net als de vorige Bioshock's bulkt het hele spel van de sfeer en had ik toch steeds de neiging om toch nog maar even een half uurtje door te spelen om het einde te zien. En wat een einde zeg! Ik denk dat een tweede playthrough zeker een nieuwe kijk op heel wat zaken gaat opleveren. Nu maar wachten op de DLC.

avatar van bvonk
4,5
Awake78 schreef:
Hmmm was min of meer een grap natuurlijk, maar toch bedoelde ik het wel een beetje serieus. Ik ben echt een pc-noob dus als ik zoveel termen hoor zoals updaten, firmware, emulator, framerate, steam en directX haak ik trillend af.
Vind het ergens wel altijd knap als gasten er zoveel verstand van hebben....
Maar goed, ik dwaal een beetje af. Maar heb ook weer geen zin om het over zo'n butt-spel als deze BioShock te hebbenHoezo gedoe? tegenwoordig gaat het updaten van spellen, drivers en bv direct X automatisch zoals bij concoles maar bij pc's heb je nog het voordeel dat je in de tussen tijd andere dingen kunt doen. Met steam is ook niets mis mee maar je kunt ook gewoon snelkoppelingen gebruiken zodat je het steam venster helemaal niet ziet. Framerate problemen heb je ook op consoles maar bij pc's kun je het oplossen door je hardware aan te passen, als je dat wil. Emulators gebruiken is een keuze. PC's kunnen dus meer maar dat is geheel aan je zelf, je kan het gamen ook eigenlijk net zo simpel houden als concoles tegenwoordig.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:15 uur

geplaatst: vandaag om 18:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.