Need for Speed: High Stakes (1999)

Alternatieve titel: Need for Speed: Road Challenge

PC / PlayStation
Racing

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

Riskeer alles om te winnen! Meer dan 18 auto's tot je beschikking, verander ze met als doel maximale prestaties en bescherming voor in de Hot Pursuit mode. Ook kan je met acht spelers op je eigen netwerk racen.

In Europa had High Stakes een andere naam: Road Challenge. De engine van het spel werd te zwaar belast, waardoor je ook met een goede videokaart niet altijd even soepel kon spelen. Dit kon je verhelpen door de d3d file van NFS5 te gebruiken. Verder een erg leuk spel, vooral veel multiplayer fun mee gehad!

Topgame, maar vooral omdat je zelf auto's en tracks kunt toevoegen (ontworpen met 3d modelling programma's). Daardoor had ik deze tot voorkort nog geïnstalleerd staan.

avatar van Barcel
Een heel leuke game, maar het verveelt snel. Mooie graphics heeft deze game zeker, leuk om te besturen door smalle wegen en de auto's zijn fantastisch! Maar ik vind het best jammer dat het snel kan vervelen. Het leukste aan deze game vind ik dat jij in een politieauto rijdt en een racer probeert te arresteren.

Need For Speed 4 : Road Challenge / High Stakes vond ik samen met de vorige twee delen de beste uit de serie volgens mij over het algemeen de eerste uit de serie die het schademodel en de politie helikopter introduceerde. Het was ook de eerste Need For Speed die een Career Modus had al had ik vooral de Hot Pursuit modus gespeeld. De tracks en ook de plaatselijke politie ( ook de radio chatter en de sirenes ) die er was waren afwisselend in Amerikaanse / Europese ( Duits, Frans, en Britse ) stijl wat ik zelf heel interessant vond al waren de tracks wel iets simpeler. Ook leek de politie iets anders te reageren als in het vorige deel ( kunnen directer beginnen met spike strips leggen en de snelheid van achtervolgen verschilt in dit deel per auto die ze gebruiken ) en gebruikte betonblokken en of strobalen als roadblocks om racers te blokkeren en te stoppen. De auto's waren wat kleiner als in Need For Speed 3 : Hot Pursuit en vooral vanwege het schademodel zagen de auto's na veel botsingen eruit als plastic vuilniszakken en zag het er dus nogal verpaupert uit. Ook vond ik het spel iets simpeler of afgeraffelder uitzien ( strepen van banden sporen, en de roadblocks bleven tijdens de hele race staan ), grafisch was het spel verder wel prima en ook de muziek was goed. Soms wordt dit deel ook als uitbreiding gezien van Need For Speed 3 : Hot Pursuit omdat NFS 4 ook nog steeds de oude tracks van NFS 3 heeft.