Hydrophobia (2010)

Alternatieve titel: Hydrophobia Prophecy

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Dark Energy
Uitgegeven door Dark Energy

In het spel speel je met Kate Wilson. Sinds haar dertiende heeft ze watervrees. Ze is echter een doorzetter en besluit haar angst te confronteren door te gaan werken op het luxe cruiseschip de ‘Queen of the World'. Tijdens haar eerste tocht wordt het schip aangevallen door een terroristische organisatie genaamd de ‘Neo-Malthusians’. Deze groepering leeft naar de idealen van oud-politicus Thomas Malthus, welke heeft voorspelt dat de bevolkingsgroei ooit de landbouwproductie zal ontgroeien, waardoor er niet voldoende voedsel meer zal zijn om iedereen in leven te houden. De Malthusians willen daarom een groot deel van de bevolking uitroeien, onder het motto: 'Save the World - Kill Yourself'. Kate zal een flinke confrontatie te wachten staan wanneer zij heelhuids uit het volstromende schip moet zien te ontsnappen.

Mmmm trailer zag er wel grappig uit!

gamelord
Dit kan wel een gigantische knaller worden in mijn beleving tot nu toe. Pak Dead Space, Tomb Raider en de setting van Cold Fear en je hebt Hydrophobia. Puzzles zoals bij Lara, De sfeer van Isaac en de watersetting van Cold Fear. Door een nieuwe engine van deze developer, gecombineerd met de Havok engine, maken deze game een lust voor het oog, alles denderd langs je af en alles kan kapot. Het water is echt super verwerkt in deze game, het loopt over je beeld, je character is altijd kletsnat door haar waterige omgevingen en het water is je grootste vijand als ook je beste helper tegen de vijanden.

Het weekend heb ik voor het 1st in 2 maanden weer voor mezelf..mijn vriendin is een weekend weg naar haar zus, samen met de ouders. Kan ik goed voor deze game gaan zitten. De eerste indruk was dan ook daarnet van wauw!!

gamelord
Dit is werkelijk een pareltje in de arcade-games, zeer vindingrijk allemaal. De hele game heeft een heftige en waanzinnige uitstraling en effect op je. Survival-Adventure ten top. (de developer wil dat het zo genoemd word).
Bij deze game zit je dan ook steeds op het puntje van je stoel, de ene rush die je meemaakt is nog niet voorbij en de volgende spanning komt alweer op je af. Hulde daarvoor.
Ook zijn de chapters lekker lang en vervelen geen moment. De interactie in de game is ook super, gebruik je omgeving om je te redden, vijanden te verslaan en de vette puzzels op te lossen.
Het cover systeem is ook erg goed uitgewerkt, met een zeer effectief blind-fire optie. De graphics van de game zijn zeer netjes te noemen en omdat de game het moet hebben van het water, komt het ook echt verstikkend op je over. De vijanden hadden wel beter gekund en er had wat variatie in mogen zijn, maar over het algemeen boeit het niet..het gaat meer om het geheel en dat is supergoed uit gewerkt. Minpunt voor mij is het hack systeem, wat soms zeer, maar dan ook zeer frustrerend kan zijn. Maar na 3 attemps haal je het toch wel.
Al met al een toffe game, die mijn 4,5* welverdiend heeft. Vanmiddag of vanavond verder ermee gaan.

Kan niet wachten op de drie delen die er nog aan moeten komen. Maar dat ik ze aanschaf is wat al zeker is.

avatar van Thomas83
Zag dit spel toevallig op Steam, waar het, toch al erg goedkoop als de beelden in de trailer waar worden gemaakt, een Daily Deal was dit weekend. Vond de graphics en settings wel erg indrukwekkend. Het water ziet er fantastisch uit, de explosies zijn ook niet verkeerd en je ziet in de trailer ook een fraai stukje met zeg maar van die wolken van bloed onder water.

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
Het spel is me alleszins goed bevallen. Nu waren mijn verwachtingen wat getemperd door de gemixte reviews (Al heb ik begrepen dat er behoorlijk wat nieuwe features in de Prophecy -versie zitten; die pas een jaar later op de Playstation 3 verscheen); maar dat neemt niet weg dat de gameplay behoorlijk solide is en de 'lofzang' wat betreft de HydroEngine en de water physics meer dan terecht is.

Het kost even wat tijd om lekker in het spel te geraken; maar zodra in de tweede 'act' het betere duik- en schietwerk om de hoek komt kijken speelt het verbazend lekker weg. De actie en knappe water physics zijn haast goed genoeg om de minpuntjes zoals de rechttoe, rechtaan gameplay en eentonige vijanden te doen vergeten.

Ik heb begrepen dat de Prophecy -versie ook een nieuw einde bevat. Het verhaal was al wat aan de magere kant, maar het einde had niet veel abrupter gekund. Een beetje jammerlijk; ook omdat de laatste boss-battle, waarbij ik vooral aan het knoeien was met mijn Hydro Kinetic vaardigheid, niet één van de beste momenten was uit het spel. Gelukkig waren de karakters dan weer wel erg likeable; prima voice-acting ook.

Vond 'm een stuk beter dan bijvoorbeeld een Tomb Raider: Underworld; de tweeënhalve euro die ik ervoor betaald heb staan dan ook niet in verhouding met de kwaliteit.