Lingo (1994)

Philips CD-i / PC
Puzzle

Ontwikkeld door SPC
Uitgegeven door Philips

In Lingo neem je deel aan de quiz welke is gebaseerd op de gelijknamige TV-show. Hierin dien je vijfletterwoorden te raden waarvoor je vijf kansen krijgt. Iedere letter die op de juiste plaats staat, of ieder letter die in het woord zit maar niet op de juiste plaats staat, wordt met een kleur aangeduid. Wanneer je een woord raad mag je een bal uit de bak pakken. Iedere bal correspondeert met één van de zeventien getallen op de Lingo-kaart. Wanneer je alle getallen in één rij hebt weggewerkt scoor je een 'Lingo' en verdien je bonuspunten. Het spel bevat meer dan 15.000 verschillende woorden en wordt gepresenteerd door TV-presentator François Boulangé.

avatar van wolff
lmao @ cover

avatar van Thomas83
Haha, deze heb ik ook nog gespeeld. Was best vermakelijk om te spelen, maar op een gegeven moment kende je alle woorden wel geloof ik.

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,0
Ik dacht dat dit een cd-i only game was? Ik voelde me keihard in de maling genomen. Allereerst is het visueel zeer beperkt, geen animatie en je zag volgens mij een zelfverzonnen mascotte voor Lingo, zo'n blauwe drol. Nou heb ik het niet over die blauwe drol van Dragon quest, maar zoals die daar linksbovenin het hoesje staat. Maar het ergste vond ik nog dat François de Boulangé met zijn geinponum op de hoes staat, maar dat hij -op zijn stem na- helemaal niet in de game zit. Het waren daarnaast ook belachelijke woorden die al gauw weer terugkwamen. Ik vind het jammer dat ze zoiets simpels al niet eens een beetje redelijk kunnen brengen voor een cd-I.