logo GamesMeter menu

Macintosh / PC / PlayStation 4 / Xbox One
Adventure

Ontwikkeld door Cranberry
Uitgegeven door dtp, Viva, Micro Application en THQ Nordic

De politie heeft Darren gearresteerd als hoofdverdachte in de zaak omtrent het Black Mirror kasteel in Willow Creek. Na drie weken vast te hebben gezeten komt Darren opnieuw op vrije voeten te staan. In de periode van zijn gevangenschap heeft Darren ieder nacht last gehad van nachtmerries die hem blijven achtervolgen. Hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan om uit te zoeken wat er zich werkelijk heeft afgespeeld. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid wordt hij geconfronteerd met diverse puzzels en vraagstukken omtrent het mysterie.

AvMerode
Eerste indruk is goed, ben niet zo snel in point&clickers, ben er namelijk al 3 uren mee bezig en nog steeds niet super ver, puzzels zijn van makkelijk tot ff op je hoofd krabben.
Qua sfeer steekt het echt dik boven de meeste point&clickers uit, mooie omgevingen, donker sfeertje en intrigerende gebeurtenissen, de voice acting is vaak alleen ondermaats, vooral die van de hoofdpersonage (maar went op ten duur wel).
De allereerste Black Mirror was van een andere ontwikkelaar en heeft verder niks te maken met deel 2&3, deel 3 heeft alleen wel weer te maken met deel 2, het pikt gelijk op waar deel 2 is geëindigd.
Dialogen met bekende personages uit deel 2, dat zorgt dus voor herinneren (als je deel 2 ooit gespeeld hebt), maar na een tijdje word het een verhaal dat op zichzelf staat.
De game heeft wat Shutter Island trekjes en dat mag ik wel.

avatar van Shangri-la
Ik ben hier nu ook mee bezig en wow, wat een goede game is dit. Eindelijk weer eens een verhaal dat zich kan meten met "The lost crown". De vorige Black Mirror games waren ook erg goed maar deze spant toch wel de kroon. Ik zit er nog middenin maar als ik hem uitgespeeld heb volgt nog een waardering.

avatar van Dopa
Dit spel moet nog worden uitgebracht (Engelstalige versie) en jullie zijn er al mee bezig? Jullie spelen het Duitse origineel, of wat?

AvMerode
Zit te twijfelen tussen een 4* en 4,5* want er zijn bepaalde stukken die wat langdradig zijn en niet interessant genoeg (ook al merk je wel dat de makers het qua dialoog en filmpjes niet te langdradig willen hebben, want veel scenes zijn precies goed en niet te lang).
Maar over het algeheel is het een prima point&clicker, lekker duister sfeertje soms, en mysterieuze gebeurtenissen die je bij de les houden.

De beste Black Mirror op dit moment, 4*

avatar van Shangri-la
AvMerode schreef:

De beste Black Mirror op dit moment, 4*

En helaas de laatste.

avatar van Dopa
Shangri-la schreef:

Nooit meer uitgespeeld of nog geen zin gehad om te stemmen?