menu

Blood Stone (2010)

Alternatieve titels: 007: Blood Stone | James Bond: Blood Stone

mijn stem
3,05 (41)
41 stemmen

Nintendo DS / PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Shooter / Racing
single player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Bizarre Creations, n-Space en High Moon
Uitgegeven door Activision

In Blood Stone gaat agent 007 de hele wereld over op zoek naar een terroristische groepering welke zich bezig houdt met illegale diamanthandel. Deze groepering wordt geleid door een man genaamd Greco. Bond bezoekt onder meer Siberië, Athene en Istanbul. Het spel bevat zowel third-person shooter elementen als diverse auto-achtervolgingen. Aan de hand van de focus modus kun je de tijd vertragen om zo preciezere shots te kunnen maken. Naast de storymode bevat Blood Stone ook een multiplayer modus voor maximaal zestien spelers waarin een team van spionnen het op moeten nemen tegen een team van huurlingen.

zoeken in:
avatar van Hadouken
3,0
Eigenlijk is mijn leven maar saai. Zo heb ik nog nooit in een exotische bolide gereden, laat staan er mee op een rijdende trein gesprongen. Ook ben ik nog nooit in een dichtbegroeide jungle geweest. Mijn mobieltje kan geen mensen scannen en iedere dag een ander vrouwtje in bed lukt me helaas ook niet. Ik heb hooguit een keertje geschoten maar dat was op een stilstaand doel. Nog net voordat ik in een diepe depressie verdrink is daar Bizarre Creations met een nieuwe James Bond! Kan ik eindelijk mijn dromen waar maken.

Blood Stone trapt af met een proloog zoals we die ook van de films gewend zijn. M krijgt een telefoontje over een mogelijke terroristische aanval en bijna vanzelfsprekend zit James op dat moment al in een vliegtuig, klaar om met een parachute op het jacht van de verdachte neer te strijken. Vervolgens schakelt hij op hardhandige wijze verschillende huurlingen uit door ze te voorzien van een extra lichaamsopening of door ze de nek om te draaien. Een helikopter komt aanvliegen om het schip vol onder vuur te nemen en uiteraard ontsnapt de hoofdverdachte ondertussen met een andere boot. James zou James niet zijn als hij niet snel op een speedboot sprong om de achtervolging in te zetten, het jacht in een vlammenzee achterlatend. Het volgende moment zit je middenin een achtervolging op het water terwijl je wordt bestookt met raketten en tegelijk soepel explosies ontwijkt. Je dodemansrit eindigt met een flinke jump op de het keiharde trottoir en je gaat te voet verder om de terroristen een halt toe te roepen. En zo is de hele game eigenlijk, typisch Bond. Het aantal explosies zijn niet op twee handen te tellen, iedereen heeft het op je voorzien maar James is onsterfelijk. Af en toe lijkt het dan ook alsof je in een film zit en niet geheel ontoevallig is het script geschreven door Bruce Feirstein die ook het geniale GoldenEye schreef.

Als James bezoek je een aantal exotische locaties zoals Istanbul, Monaco en Bangkok waar het gespuis zich schuilhoudt. De locaties zien er op het eerste gezicht mooi uit, al kan het grafisch veel beter. Gezichtsuitdrukkingen zijn lang niet altijd overtuigend en onschuldige voorbijgangers lijken vastgelijmd wanneer je tegen ze aan loopt. Ook is er bijzonder weinig interactie met de omgeving. De cutscenes, waar de game vol van zit, zien er dan vaak wel erg vermakelijk uit. Als geheim agent ben je op verschillende gebieden gespecialiseerd dus zul je middels een simpele minigame computers kunnen hacken en vijanden kunnen scannen met je Smartphone. Wanneer je dichtbij genoeg bent kun je ze in één klap het zwijgen opleggen met een toffe takedown. Mijn favoriete gun is de 9mm met geluidsdemper maar daarnaast heb je nog meer dan tien andere schietijzers. De combat is best leuk, maar op den duur valt het in herhaling. Vooral omdat je veel tegen dezelfde soort huurlingen aan zit te kijken. Veel hebben hetzelfde uiterlijk en dat ziet er toch wat raar uit. Ik speelde de game op normal en het verbaasde me dat de vijanden maar wat graag voor je loop waggelen. Soms blijf je gewoon achter een muurtje verscholen en dan lopen ze gewoon op je af. Vervolgens kun je hem eenvoudig neermaaien of een simpele nekslag toedienen, wat de stoerste optie is. Het kan ook nog eens handig zijn want met iedere silent takedown krijg je de optie om een one-shot-one-kill te gebruiken. Als het ondanks dit nog steeds te moeilijk mocht zijn is daar nog de Smartphone die netjes alle vijanden en hun positie scant, evenals belangrijke objectives en wapens. Vergelijk het met de Detective Mode uit Batman: Arkham Asylum. Een feature die de game eigenlijk veel te makkelijk maakt. Daarnaast voelde ik me tijdens het spelen af en toe behoorlijk dom aangezien de game je letterlijk alles, maar dan ook álles voorkauwt. Als je een ladder wilt beklimmen staat er heel groot ‘climb’ of als je iets kapot kunt of moet schieten staat er ‘shootable’. De grote massa zal er vast van smullen.

Het is de James Bond-standaard dat de baas of bazen een aantal keer ontsnappen. En zo ook in deze game. Gelukkig maar, want hoewel de besturing van de voertuigen in het begin even wennen is, zul je later ondervinden dat de achtervolgingsscènes het spectaculairst van de hele game zijn. Een wilde rit in je Aston Martin over het gladde ijs in Siberië is niet ondenkbaar voor 007. Een huizenhoge truck achtervolgen in een Tuk Tuk wagentje door de drukke straten van Bangkok is een koud kunstje voor de Britse agent. Een dikke Koenigsegg al zigzaggend achterna rijden over de snelweg van Monaco draait Bond zijn hand niet voor om. Die achtervolgingen gaan uiteraard gepaard met crashes van medeweggebruikers, instortende gebouwen en joekels van explosies die je moet zien te ontwijken. De omgeving veranderd voortdurend, maar geen zorgen wanneer je een stuurfout maakt; net als in de hele game zijn er genoeg autosaves dus je hoeft nooit een groot stuk opnieuw te doen. Het gevolg is ook dat je vrij snel door de game heen knalt. Ik deed er naar schatting een kleine zeven uur over. Je kunt de game opnieuw spelen, eventueel in een hogere moeilijkheidsgraad, om de verschillende achievements te halen en wanneer je je skills wilt meten kun je het internet opgaan om in teamverband te knallen. Of je kunt kiezen om het als James Bond op te nemen tegen een groep huurlingen. Maar persoonlijk had ik het na het uitspelen van het verhaal ook wel gezien.

Misschien is het maar beter dat hier geen gelijknamige film aan is gekoppeld want dat scheelt veel haastwerk. Er is voldoende werk aan de game verricht om je een goede Bond-ervaring te geven met de achtervolgingen als duidelijk hoogtepunt. Echter laat de game hier en daar wat steken vallen zoals het grafische aspect en de matige A.I.. 007: Blood Stone is als een achtbaanrit. Op het moment dat je het beleeft is het bij vlagen amusant, maar een paar dagen later zul je je er niet veel meer van herinneren.

Pluspunten:
- Sfeervolle achtbaanrit vol spektakel
- Achtervolgingen!
- Exotische locaties
- Vermakelijke cutscenes

Minpunten:
- Grafisch kon het beter
- Gebrekkige A.I.
- Te makkelijk
- Korte speelduur

3.5*/5.0*

3,0
Als Bond fan vond ik hem veeeeel te kort.
Helaas geen gadets op de I phone na.
Maar wel een goede Bond sfeer.
Zag er best goed uit grafisch gezien.

Wat mij betreft mag er nog een game van komen alleen dan wat langer.

avatar van Manny Calavera
1,5
Dit was echt slecht, Bond onwaardig.

Ik ben echt mijn hele leven al een groot James Bond fan. Alle films gezien, ook allemaal in bezit. Tevens heb ik ook veel James Bond games gespeeld. Soms echt geniaal (Goldeneye is zelfs de shooter die het meeste indruk op me heeft gemaakt), soms gewoon goed (Nightfire was echt een heerlijke multiplayergame), soms middelmatig (Agent under Fire, The World is not enough) en soms gewoon bagger. Hier introduceer ik Blood Stone.

Grafisch is de game op zich best oke. Daniel Craig komt erg realistisch over, de locaties zijn afwisselend en het ziet er best behoorlijk uit, zonder overigens grafisch bijzonder te zijn. Het geluid is goed van oa de stemmen en de wapens. Tot zover niet zoveel klachten. Maar dan ga je de game daadwerkelijk ook spelen...

Jee, wat is dit voor gameplay? Misschien was dit 10 jaar geleden nog oke, maar dit kan tegenwoordig echt niet meer. Ik snap best dat games soms ook gericht zijn op de casual gamer, maar ik wist niet dat ze ook specifiek op zwakzinnigen worden gericht. Eigenlijk hoef je maar 1 ding te doen en dat is de hele game in de telefoon-stand te lopen. Er wordt meter voor meter aangewezen hoe je moet lopen. Er is een meter indicator en als je dat nog mist zie je wel een pijl in beeld. Hoe onuitdagend wil je het hebben? Overigens is het schieten niet veel beter. Steeds schuilen, schieten, schuilen. En als je eens niet schuilt, dan ren je maar wat tussen vijanden door. Ze raken je toch nauwelijks. Ik heb meermaals gehad dat ze voor mijn neus stonden. Ik zat te herladen als ze op mij schoten. Je moet wel scheel zijn als deze game moeilijk voor je is. De actie ziet er op zich wel boeiend uit, maar het is het dus niet. Mocht het schieten te lastig zijn, dan kan je overigens ook gewoon achter een hoekje schuilen en de vijand met een simpele druk op de knop steeds overmeesteren.
Verder hebben we ook nog de standaard boring achtervolgingen enzo. Best frustrerend om te spelen overigens, echt heel arcade.

Verder miste ik trouwens alles wat de wereld van James Bond de moeite maakt. Niet eens de originele theme....
Het is gewoon een zeer ongeinspireerde actie knaller geworden. Bond fans moeten dit gewoon overslaan. Misschien leuk voor je 12 jarige broertje of neefje die geen uitdaging zoekt in een shooter. Wederom een mislukte filmlicensie game.

1,5*

avatar van jespertje
3,5
het spel is opzich nog aardig leuk! MAAR IK speel hem niet veel meer!

avatar van TonyTHorror
3,0
4 uur lang handje vasthouden.

Wellicht nog minder dan 4 uur, wat vrij ernstig is voor een game tegenwoordig. Wat het wél voor elkaar krijgt is om een extreem hoog tempo te creëren waar je handen zweet door zullen uitwisselen met je controller. Heel hoogstaand is het allemaal niet, maar een paar honderd explosies tijdens een achtervolging zijn nooit mis.

Een game waar je rennend en slaand doorheen kunt gaan, met enkel een pistool en je vuisten. Extreem makkelijk, zelfs op de hoogst mogelijke moeilijkheidsgraad bij de eerste speelbeurt. De afwisseling lijkt in het begin wel aardig, maar het patroon herhaalt zich regelmatig. Action/stealth/chase en dan die cyclus weer opnieuw.

Duidelijk dat een deel van het team achter Bourne zit, want die game voelt bijna exact hetzelfde aan. Al heb ik die wat hoger zitten dan deze game. Vooral omdat Bourne er wellicht precies hetzelfde uitziet maar wel dik 2 jaar ouder is. Het zijn beide leuke snacks, maar toch zitten er téveel haken en ogen aan dit werk.

Lelijk en simpel, maar toch goed vermaakt Handig dat je 'm zo snel uit kunt spelen, gewoon even ruilen voor een ander spel de volgende dag.

2,5
Teleurstellend.

Qua sfeer zit het allemaal goed. Graphics zijn oké (alhoewel ik wat moeite heb moeten doen om de lag weg te krijgen, de V-sync van Nvidia laat deze game op 5 fps lopen fzo..).

Maar het verhaal vind ik echt bagger. De ontknoping was belachelijk. Het tempo zat er wel goed in bij de actiescènes, maar ik had liever wat meer stealth-mogelijkheden gehad. Ik vind het persoonlijk niet zo erg dat de moeilijkheidsgraad nogal laag is, want het is toch typisch Bond dat hij op zijn eentje 100 man kan uitschakelen met alleen zijn vuisten en een pistool. Dus dat vond ik op zich niet zo erg.
De game was ook behoorlijk repetitief, "stealth"-actie-achtervolging. Tot slot: de game is echt veel te kort. Ik heb er misschien 3-4 uur over gedaan. Als je deze koopt in de winkel is het zonde van je geld.

Pluspunten:
- Sfeer
- Matig tot goede graphics
- Je voelt je echt "Bond" dankzij het hoge tempo & muziek.

Minpunten:
- Te repetitief
- Vééél te korte game
- Belachelijk zwak verhaal
- Maps zijn gewoon lineair.

avatar van Duke Nukem
3,5
Dit is zo'n gevalletje van meh, valt wel mee! Het is natuurlijk een Bond game dus dan wil je het wel spelen. het ziet er mooi uit, de omgevingen toch, de gezichten van de personages zien er eerder vreemd uit en ook de cut-scenes zijn niet je dat. De ontploffingen zijn wel spectaculair en het geluid en de muziek zijn ook goed. De gameplay is het voornaamste onderdeel en valt wel mee. Het schieten is leuk maar de besturing van de voertuigen is minder, het is soms moeilijk om jouw auto op de baan te houden. Het is wel een leuke afwisseling en er zouden eigenlijk meer rij-missies in het spel mogen zitten. Zo vind ik de achtervolgingsmissie met de boot erg leuk. Het spel is erg lineair en je kunt niet echt kiezen hoe je de missies wilt spelen of waarheen je wilt gaan. Als je niet meer weet wat te doen, dan heb je een handig 'mobieltje' om het volgende doel te vinden. Vreemd genoeg zijn er niet veel andere gadgets voorhanden, wat je toch zou verwachten van een James Bond spelletje. Blood Stone is een gemiddeld spel dat enkel rasechte fans zal aanspreken, die persé alle Bond games willen uitproberen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:28 uur

geplaatst: vandaag om 11:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.