Guerrilla War (1987)

Amstrad CPC / Commodore 64/128 / Nintendo Entertainment System / PlayStation 3 / Sinclair ZX Spectrum / Nintendo Switch

Ontwikkeld door SNK
Uitgegeven door SNK, Data East en Imagine

Een tropisch eiland staat onder druk van een dictator. Twee dappere Amerikaanse soldaten nemen het heft in eigen hand om de orde op het eiland te herstellen. Baan je een weg door de jungle, moerassen en bossen en neem het op tegen een legioen aan huurlingen, om uiteindelijk de dictatuur omver te werpen. Naast je standaard vuurwapen kan je tevens gebruik maken van granaten.

Raeno
Een van de makkelijkste games op de NES en dat komt niet doordat de levels nou zo doodeenvoudig zijn.

Binnen Guerilla War of in Japan 'Guevara' neem je het op tegen Fidel Castro en ben jij absoluut onverslaanbaar. Je verliest namelijk leven na leven, maar de continues zijn oneindig, dus het spel wordt al snel saai omdat het 0% uitdaging kent.

Toch had het er wel in gezeten, de bossbattles zijn best in orde en er gebeurd best veel binnen het scherm voor een NES game uit 1987. Wat het dan nog meer naar beneden haalt is de vergetelijke muziek en het lelijke ontwerp. Bijna alles binnen de wereld is groen. Veel meer dan dat en een aantal stukken rivier herinner ik me dan ook niet eigenlijk.

Wanneer je op zoek bent naar een leuke topdown shooter, zou ik deze laten liggen en gewoon gaan voor het superieure Mercs of Shock Troopers.

avatar van Shinobi
1,0
Best wel een kutspel eigenlijk dat nog enigszins dragelijk is door het oneindige continues dat je hebt.
Best wel hardcore eigenlijk aangezien je om de haverklap doodgaat en de bossbattles zijn eigenlijk onmogelijk.

1,0 Sterren.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Op 13/11 voor Switch verschenen als onderdeel van de SNK 40th Anniversary Collection