Donkey Kong Country Returns (2010)
Alternatieve titels: Donkey Kong Country Returns 3D | Donkey Kong Country Returns HD
Nintendo Wii / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
Ontwikkeld door Retro en Monster
Uitgegeven door Nintendo
De dieren op DK Island hebben, onder de invloed van een groep gemene Tiki's, alle bananen van Donkey kong gestolen. Het is nu aan Donkey Kong om samen met zijn maatje Diddy kong alle bananen terug te halen en de Tiki's een lesje te leren. Diddy kan hierbij gebruik maken van een jetpack waarmee hij kleine afstanden kan vliegen. Daarnaast kunnen zowel Diddy als Donkey Kong een grondstomp doen om vijanden mee af te weren.
- nummer 143 in de top 250
Ot: Hopen dat de nieuwe Nintendo platform een gewone joystick heeft en niet zo'n kut Wiimode, enige info hier al over?

Ik heb wel info voor je, namelijk dat het een Wiimote is en geen Wiimode. Verder verwacht ik dat als er een nieuwe Nintendo console komt, daar nog meer crap op gaat verschijnen dan op de Wii.

Dit lijkt me echt een heel leuk spel

Ziet er leuk uit. Heb geen WII meer vanwege tekort aan leuke games maar soms is er wel een lichtpuntje. (Super Paper Mario)
Vaak lees ik zo'n beetje dezelfde soort posts op game-forums. Bij elke nieuwe Wii game die uitzonderlijk goed is uitgewerkt staan er berichten onder van: 'eindelijk weer een game waarvoor ik m'n Wii kan afstoffen'. Niet wetend dat er inmiddels ook alweer games zijn bij gekomen als Red Steel 2, Silent Hill: Shattered Memories, Monster Hunter 3 en Super Mario Galaxy 2. Gelukkig zijn er onderhand wel meer dan een paar 'lichtpuntjes' op dit systeem te vinden en vooral met games als Zelda: Skyward Sword, Metroid: Other M, Conduit 2, GoldenEye Wii en Donkey Kong Country Returns in aantocht mag je niet meer klagen. Alleen Super Smash Bros Brawl en de twee Mario Galaxy games zijn al reden genoeg om een Wii aan te schaffen

Any way.......
Toch wel jammer dat Retro Studios na een trilogie met grote games ineens een 2D spel gaat ontwikkelen. Niet dat ik iets tegen 2D heb natuurlijk maar ik heb zoiets van: 'bewaar dat dan voor WiiWare ofzo'. En waarom terug gaan naar 2D terwijl Rare juist een stap vooruit ging met Donkey Kong 64? Moeten de fans zo lang wachten op een volledige DK game, word het alsnog 2D

Een Contra, Castlevania, Mega Man, Sonic, Metroid, Street Fighter, Mario etc etc blijf ik ondanks alles (en sommige best wel degelijke 3d games) toch gewoon het liefst in 2d spelen.
De game beloofd ook zeer hard te worden. Bonus levels zullen als onmogelijk worden beschouwd, aldus retro
Maar check dit, hoe vet dit weer:
Donkey Kong Country Returns Video - Nintendo Wii - Rambi de neushoorn in Donkey Kong Country Returns - insidegamer.nl
Gameinformer.com heeft nieuwe trailer er op staan en wat nieuwe screens!!!
Volgens deze review is ie behoorlijk uitdagend en vele malen beter dan zijn snes voorgangers!!!
Must buy for me!!!
Edit.
Ign heeft ook zijn review erop staan en daar een 9. En ook daar wordt ie beschreven als een moeilijke hardcore game!! Vooral als je hem op 100% wil uitspelen.

Word een beetje moe van de berichten "jammer dat ik geen Wii heb" bij elke grote Wii titel release. Misschien gewoon eentje halen als je het allemaal zo leuk vind.
Haha mee eens.
Als ze het zo erg vinden, moeten ze gewoon een WII kopen.
Maar zeggen ze dat ook bij Donkey Kong ?

Nee dank u, geen donkey kong voor mij.
Eerste reviews beginnen te komen Hier die van gameinformer waar ie een 9.5 krijg.
Must buy for me!!!
Edit.
Goed nieuws dit. Vooral dat er bij beide over de moeilijkheidsgraag begonnen wordt.

Ten 2e: Ik heb al een PS3, dus voor 200 een Wii kopen vind ik best prijzig. Kijk dat sommige geen leven hebben en al hun geld in games stoppen moeten jullie weten, maar ik wil ook wel elke week uit en elke zondag na FCUtreg

Ten 1e: De Wii mode is een drama daarom heb ik geen Wii
De Wii-mote werkt exact hetzelfde als een GameCube controller, maar dan is het verdeeld in twee stukjes. Dat het nou bij de oudere spelletjes niet perfect reageert is ook geen probleem, want de meeste games gebruiken het geen eens. Voor games van nu (bijvoorbeeld Red Steel 2) is er Motion+, wat wel fantastisch werkt.
Anyway, ben zeker van plan om deze gelijk te gaan halen als het uit is. Kijk er erg naar uit!