Daar zit ik dan. Na 72 uur keihard zelda gespeeld te hebben, hier nu het jaar 2011 af te sluiten mede door de credits van The Legend of Zelda: Skyward Sword af te kjken en tegelijkertijd rijkelijk voorzien te zijn van zeflvoldoening. Een game waar ik bijna 2 jaar naar heb uit zitten kijken en waarschijnlijk ook mijn game of the year. (Niet dat ik veel games van dit jaar gespeeld heb

Meestal let ik niet op het verhaal en zie het ook maar als een bijzaak. In deze zelda wordt daar dan ook niet bijster veel aandacht aan gestoken. Voor mij geen probleem. Wat wel leuk is is dat als je een beetje een zelda-kenner bent dan zijn er toch een hoop interessante details, die je wellicht wel boeien en sommige onduidelijkheden verklaren.
In mijn omgeving heb ik nog niemand gezien die de graphics niet mooi vonden. De mix tussen Wind Waker en Twilight Princess pakte goed uit. En elke seconde kon ik genieten van de prachtige schilderstijl. Zo heeft Nintendo een prima alternatief gevonden met de mogelijkheden die zij hebben

De besturing, wat mij betreft het belangrijkste aandachtspunt van SS, is wel echt iets waar je dit spel voor wilt kopen. De motion control werkt gewoon goed met een hoofdletter G. De hele game is aangepast op het zwaaien met de controller, hetgeen mij goed bevalt. Het geeft gewoon meer plezier tijdens het spelen en wat mij betreft zwaai ik bij mijn volgende in avonturen in Hyrule ook in het rond.
De gameplay is als vanouds en daar is echter niks mis mee. Het blijft variëren tussen vechten en puzzelen. Daar is dit spel voortreffelijk mee uit de verf gekomen en het verveelde, mij althans, geen seconde. Ook om de stiekeme en subtiele humor kan ik wel lachen.
Het had allemaal wel wat pittiger gemogen. Je komt overal zo doorheen en er zijn geen momenten waarbij je niet weet wat te doen, mits je natuurlijk wel naar Fi luistert.
De muziek helaas is niet zo memorabel als dat je zou verwachten. Het zijn allemaal wel leuke sfeermuziekjes, maar ik zal die deuntjes nu al niet meer kunnen neuriën, laat staan over een aantal jaren. Dat is jammer. Hier zal ik dus niet zo'n grote herinnering aan overhouden, ondanks alles toch goed zat.
Ondanks de teleurstellende muziek toch één van de best spellen die ik ooit heb gespeeld.
4.5*