menu

The Legend of Zelda: Skyward Sword (2011)

Alternatieve titel: The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

mijn stem
4,24 (60)
60 stemmen

Nintendo Wii / Nintendo Switch
Action / Adventure
single player

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

In Skyloft, een stad hoog in de wolken, vindt Link het zwaard van Skyward. Dit zwaard leidt hem op een avontuur in een wereld die zich diep onder Skyloft huisvest: een wereld die wordt onderdrukt door een boosaardig kwaad. Het zwaard geeft Link de kracht om tussen beide werelden te kunnen reizen. Link gaat op onderzoek uit om te ontdekken waarom zijn geboortestad, en de wereld die daar ver beneden ligt, uit elkaar zijn gegroeid.

zoeken in:
avatar van Cassevis
4,5
Dan licht het waarschijnlijk aan je controler. Heb zelf het ook wel eens opnieuw moeten moet instellen maar dat niet meer dan een keer per kwartier.

Vind het ook wel een grote spoiler trowens.

spelfreak
Is wel grote spoiler vind ik, echte zelda fans weten dat zoiets te gebeuren staat, maar de rest...
Ben nu trouwens bij de eerste dungeon voor de flames

avatar van JacoBaco
4,5
Eindelijk uitgespeeld na er zo'n 85 uur mee bezig te zijn geweest! Ben ook zeker niet lui geweest en heb ik geprobeerd om veel te doen. Zo heb ik alle gratitude crystals gevonden en gezocht naar alle extra harten. Dat viel tegen, want ik ben blijven steken op 17. Het hyrule schild heb ik ook, maar dat is zo gebeurd. En af en toe zat ik gewoon muurvast en stelde ik youtube hulp zo lang mogelijk uit. Uiteindelijk heb ik wel zo'n 3x youtube moeten raadplegen voor iets.

Ik heb geen zin in een uitgebreide recensie, dus ik zeg gewoon 4,5* en echt weer een must voor de Zelda liefhebber!

spelfreak
Bijna uitgespeeld (heb nu de 3de flame dus denk bijna uitgespeeld...)
Ben er 30 uur tot nog toe mee bezig geweest, maar ik denk dat ik nog wat ga sidequeste.

avatar van JacoBaco
4,5
Na de 3e flame moet je nog best veel doen om het spel uit te kunnen spelen. Dus reken nog maar op een uurtje of 5 a 10.

avatar van steph b
4,0
You tube raadplegen om verder te kunnen komen? Zo moeilijk is dit spel toch niet?

avatar van JacoBaco
4,5
Ik speel Zelda al vanaf 1987 en op een gegeven moment krijg je de Zelda puzzellogica wel een beetje in de gaten. Achter veel van de Zelda puzzels schuilt al 25 jaar een bepaalde manier van denken en daar kun je dan handig in worden. Maar los van dat zijn sommige mensen nu eenmaal beter in puzzelen dan andere. Heeft met een aantal factoren te maken. Bijvoorbeeld je persoonlijke logica, je ervaring, je geduld en vooruit, je intelligentie. Intelligentie is voor een groot deel aangeboren, dus kinderen kunnen dit prima uitspelen. En ik had er soms echt even moeite mee.

avatar van Cassevis
4,5
Maar Fi kouwt zowat alle raadsels voor in dit spel. Dan is het toch helemaal niet moeilijk meer?

avatar van JacoBaco
4,5
Is dat zo? Echt alles? Ik vind haar maar irritant, dus ik wilde bewust niet met haar praten!

spelfreak
JacoBaco schreef:
Is dat zo? Echt alles? Ik vind haar maar irritant, dus ik wilde bewust niet met haar praten!
Als fi met je wilt praten biept je wii-mote zo, dus word ik gedwongen met haar te praten-.-

avatar van Cassevis
4,5
Echt alles. Op één raadsel na dan. Ergens op het eind gaf ze alleen een heel vage hint. Toen ik het wist gaf me dat veel meer het gevoel alsof ik écht iets gepresteerd had.
Als dat zo de hele game door zou zijn zou het nét iets leuker zijn geweest.

avatar van JacoBaco
4,5
Als Fi met me wil praten, negeer ik haar. Ik vind haar echt een irritante bitch! Alleen wanneer je iets gehaald hebt, zegt ze wat je volgende objective is, maar verder laat ze je lekker rommelen hoor. (als je dat tenminste wilt)

avatar van Cassevis
4,5
Dan krijg je toch, zoals Spelfreak al zei, zo'n irtitant piepje de hele tijd? Daar erger ik me echt kapot aan en kan ik niet verder gamen.

avatar van JacoBaco
4,5
Ok, ten eerste begint ze te zaniken wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Maar het is echt niet zo dat Fi je continu je alles wil voorkauwen en puzzels voor je oplost. Ik ben 80uur bezig geweest met dit spel en ik kan mij niet herinneren dat ik constant werd lastiggevallen door haar. Ze geeft aan waar je heen moet, wat je moet doen plus een hint. Ze zegt echt niet altijd automatisch hoe je het precies moet doen. En wanneer ze me oproept, dan reageer ik wel, maar dat gelul lees ik niet en ik druk het dus vervolgens snel door. Irritant wanneer ze je roept ja, daarom ook geen 5,0* voor deze game. Fuck you Fi!

5,0
Ik vind het een prachtig spel, echt zo'n lekker sfeertje.
Ik ben nu bij de hardere versie van het spel nadat je hem voor het eerst heb uitgespeeld.
Goed verhaal en weer zo'n irritante stalker achter je (Fi).
Prachtig muziek, en veel extratjes om te halen.
Ik vind het wederom raar dat je een halve punt lager geeft omdat Fi erbij zit, maar je heb haar wel nodig.
Bij de moeilijkere versie van het spel ben ik al een paar keer gedood door die vleermuizen...terwijl ze helemaal niet moeilijk zijn.
Weer leuke bazen, en mijn favoriet Ghirahim, echt een personage waar Zelda echt iets aan heeft, Demise ook trouwens.
Ik hoop dat er nog meer delen komen, en zo door gaan met dit sfeertje.

5*

avatar van Cassevis
4,5
einned schreef:

Ik vind het wederom raar dat je een halve punt lager geeft omdat Fi erbij zit, maar je heb haar wel nodig.Tegen wie heb je het hier?

avatar van JacoBaco
4,5
Hij heeft het tegen mij.

Ik vind haar irritant. Ze hadden het spel zo moeten maken, dat je haar niet nodig hebt. Bijvoorbeeld door Fi er gewoon helemaal niet in te stoppen.

avatar van Princess Piranha
Hèhè, na een half jaar ben ik eindelijk ook eens fatsoenlijk begonnen! (Wat ergens wel grappig is, bij Twilight Princess had ik precies hetzelfde)

Ben er helemaal aan verslingerd, de eerste twee dungeons gehad nu. Gameplay gaat lekker, muziek is leuk, grafisch toch goed uitgepakt, was ik eerst een beetje sceptisch over en alvast een compliment voor de dialogen. Wat een heerlijke bastard is Ghirahim!

avatar van 3bdelilah
4,0
Ik heb 'm net bij de Free Record Shop gehaald, naar huis toe gehaast om 'm te spelen en wat blijkt... zonder iets dat Wii Plus heet, kun je de game niet spelen. Wat de fuck??? Morgen dan maar terug naar de FRS om dat kleine dingetje voor 20 euro te halen. Jammer, ik had vandaag echt zin.

Dus voor de toekomstige kopers: MET EEN STANDAARD WII-MOTE KUN JE DEZE GAME NIET SPELEN!!!

En @ GamesMeter, kan die megaspoiler weg? Dat de Skyward Sword op den duur de Master Sword wordt, ik heb het een tijdje terug ook al gevraagd maar blijkbaar niks met mijn verzoek gedaan.

avatar van Grovonion
Ik denk dat zo'n beetje de meeste mensen al een wii-mote plus hebben, maar kan mis zijn.

avatar van 3bdelilah
4,0
Grovonion schreef:
Ik denk dat zo'n beetje de meeste mensen al een wii-mote plus hebben, maar kan mis zijn.

Schijnen in het standaardpakketten te zitten als je ze recent (volgens mij jaar, of minder zelfs) van de winkel hebt gehaald, die van ons is alweer van paar jaar terug met vier normale remotes. Ik ga nu naar de winkel om zo'n Motion Plus dingetje te halen en dan kan het genieten beginnen.

avatar van 3bdelilah
4,0
MIDWAY SPOILERS AHEAD:Ik heb inmiddels de eerste Sacred Flame en ik heb de trial nu gehaald voor de tweede. Een heerlijke en vooral Zelda-waardige game tot nu toe. Op het begin wel even wennen met de besturing, al ben ik er nog steeds van overtuigd dat de 'ouderwetse' knoppen beter bij mij past. Ik denk dat ik trouwens al een idee heb waar we naar toegaan via de Gate of Time, na het verzamelen van die drie Sacred Flames maar dat zie ik dan wel.

Ik vind het nog steeds erg jammer dat GamesMeter niks met mijn verzoek doet en die megaspoiler niet weghaalt van de gameomschrijving. Mij hebben ze dat moment al ontnomen maar dat betekent niet dat anderen dat moment ook gespoilerd moeten krijgen.

spelfreak
3bdelilah schreef:

En @ GamesMeter, kan die megaspoiler weg? Dat de Skyward Sword op den duur de Master Sword wordt, ik heb het een tijdje terug ook al gevraagd maar blijkbaar niks met mijn verzoek gedaan.
Geregeld

avatar van 3bdelilah
4,0
spelfreak schreef:
(quote)
Geregeld

Ben jij een mod of heb jij ze op de hoogte gebracht via een berichtje? Hoe dan ook, thnx GM en thnx jij.

avatar van 3bdelilah
4,0
Net het laatste gevecht achter de rug gehad en de klok staat op alweer ongeveer 50 uur. Qua speelduur dus zeker waar voor z'n geld. Verder ook een heerlijke en sfeervolle game zoals we gewend zijn van de Zelda-games, maar persoonlijk iets minder goed dan het (voor Nintendo begrippen) duistere Twilight Princess. Misschien komt het door die (mega?)spoiler die een tijdje op GameMeter's gameomschrijving stond, want dat leek me wel fijn om zelf achter te komen tijdens het spel. Dat zou het net wat meer episch gemaakt hebben.

Hoe dan ook, absolute topper blijft Ocarina of Time voor mij. Ik vond die harpliedjes op z'n zachtst gezegd trouwens wel erg tegenvallen in deze game, op de main theme na en de laatste Song die wel wat beter klonk.

4.5*

spelfreak
3bdelilah schreef:
(quote)

Ben jij een mod of heb jij ze op de hoogte gebracht via een berichtje? Hoe dan ook, thnx GM en thnx jij.
I wish i was a mod. Ik heb ze gewoon op de hoogte gebracht vie berichtje idd.

avatar van ilovePS3
4,5
ik zou een wii u kopen enkel en aleen voor de nieuwe zelda die gaat uitkomen want vorig jaar heb ik me hier echt mee geamuseerd ik herinner me nog dat ik er ongeveer 30 uur over gedaan heb (kan ernaast zitten) en toch was ie al in ongeveer 2 weken uitgespeeld

avatar van Onderhond
4,5
Kwaliteit.

Even wennen na de vorige Zelda, die wat duisterder was. Veel meer pastelkleurtjes en terug een schattigere aanblik voor deze, maar het stijltje wordt piekfijn uitgewerkt. Duurde dan ook niet lang om de vorige games volledig achter me te laten.

Een erg lang adventure deze keer. Je komt een aantal keer terug in de basisgebieden, die zich wel telkens uitbreiden. Vond de 3-verdeling niet helemaal werken (en vooral gek dat het niet met de triforce zelf gelinkt werd ) maar de werelden zijn best mooi en uitdagend. De dungeons zijn verder ook best uitgebreid allemaal, heb er uiteindelijk toch ook een uur of 50 ingestoken.

Mindere puntjes vond ik de trials (hou niet zo van constante druk) en de hoofdbaas (altijd buiten-proportioneel moeilijk tov andere bazen in het spel). Ook altijd iets teveel hoofdbaas stages naar mijn mening. Om de één of andere reden kom ik ze dan ook nog altijd tegen rond middernacht, met het lange eindfilmpje erbij wordt het dan al snel een uurtje of 1.

Maar dat zijn allemaal kleine minpuntjes. Het epische avontuur, prachtig oog voor detail, leuke minigames en de perfect afgewerkte stijl maken van deze Zelda game het zoveelste hoogtepunt in de reeks.

Nintendo zou er eigenlijk een prioriteit van moeten maken om bij elke launch van een nieuwe console een Zelda game klaar te hebben.

4.5*

@ Onderhond

Als je nog ns een keer Majora's Mask gaat spelen. Onthoudt dan dat je in die game geloof ik de hele tijd onder druk gezet (ik heb de game niet uitgespeelt heb alleen ooit de eerste dungeon uitgespeeld op emu)Binnenkort maar even skyward sword afwerken. Zit volgensmij in de laatste dungeon.

avatar van 3bdelilah
4,0
Al een tijdje uit maar toch: een mooi eerbetoon van Darksiders aan Zelda: (klik) . Was al meer dan duidelijk dat de serie vooral geïnspireerd werd door Zelda, maar mooi om te zien dat het "officieel" is.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:53 uur

geplaatst: vandaag om 12:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.