Sonic the Hedgehog 4: Episode I (2010)

Apple iOS / Android / Nintendo Wii / PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Platform

Ontwikkeld door Sonic Team en Dimps
Uitgegeven door Sega

Sonic 4 is een direct vervolg op Sonic en Knuckles. Dr. Eggman, die woest is vanwege de vernietiging van het Death Egg en het mislukken van zijn kwaadaardige plannetjes, zet alles op alles om voor eens en altijd af te rekenen met Sonic. Het is aan Sonic om Dr. Eggman voor eens en altijd te stoppen. Hierbij krijg je de beschikking over klassieke aanvallen zoals de spin dash en de homing attack. Het spel is, naar de oude stijl, geheel in 2D en bevat gerenderde HD-graphics en omgevingen.

avatar van jellecomicgek72
Ik heb in de PU gelezen dat dit de comeback van Sonic gaat worden.

avatar van fabblwaps
Ik neem aan dat deze gewoon op XBLA uitkomt voor 1200 MS points?

avatar van Brains
Op XBLA ja. Maar ik weet niet of het aantal punten al vast staat.

avatar van fabblwaps
Lijkt me wel een logische prijs in elk geval. Of misschien 1500 MS points, iets in die buurt denk ik in elk geval.

avatar van pie
pie
Die ga ik downloaden

avatar van DarthSolidKevin
Deze wil ik ook wel hebben .

avatar van rockgamer
deze wil ik ook, eindelijk een goede sonic in 2d met zéér goede graphics ook nog !

avatar van Marcellussss
Vind €12,99 toch wat prijzig voor een update van een 16 jaar oud spel.

avatar van Brains
Ik ook. Best geinig enzo, maar voor 't zelfde geld koop ik liever Sonic the Hedgehog 1 tot en met 3.

avatar van yoshimitsu
ik heb hem gekocht op xbox live maar hij gaat na tijdje wel vervelen.
ik weet niet hoezo maar ik vond de oude sonic leuker

avatar van Johnno87
Na 30 pogingen de eindbaas eindelijk verslagen te hebben, wist ik niet waar ik heen moest en viel in de afgrond

Wat een moeilijke eindbaas zeg

avatar van PC.ENGINE.FAN
Dit is er niet voor PC? Hmm. als Sega de mascotte dan toch voor allerlei systemen maakt buiten die van Sega zelf, breng hem dan ook uit voor PC!
Ik heb hier wat filmpjes van bekeken en het lijkt op een magere remake van de megadrive. Ik heb in de oude Sonics veel leukere muziek gehoord. (echte) Kaleidoscoop effect in die bonusstages vind ik wel een goede verbetering.

Pastichio Rocker
Zeker niet. Ik vond die Escher animaties uit het originele MegaDrive spel vele malen beter werken. Gaf een erg vervreemdend effect. Van dit spel word ik niet echt warm. Dan liever Sonic CD.

SouthParkFan
Zit verdomme vast bij het eindlevel...

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Een game waarvan ik jarenlang hoorde (van meerdere hoeken waar ik het meestal mee eens ben) dat het een slechte cashgrab is. Met de negatieve reputatie van moderne Sonic games stelde ik geen vragen en sloeg deze over. Eenmaal zelf gespeld moet ik zeggen nogal verbaasd te zijn over die negatieve reacties. Ja, als je kritisch kijkt hoe dit deel is uitgevoerd als een officieel vervolg dan is de uitwerking niet denderend goed: het is verdeeld over 2 episodes (wat bij een platformgame zinloos is), het is heel kort en het merendeel van de dingen die je ziet zijn gekopieerd uit voorgaande delen. Toch weten ze de levels eer aan te doen door ze mooi vorm te geven, het spel heerlijk te laten besturen en leuke nieuwe obstakels toe te voegen.

Kort maar krachtig. Op hoge snelheid door kleurrijke werelden scheuren waarin perfectie beloond wordt is waar de game om draait. Mits je een obstakel niet haalt dan val je naar beneden, waar je via een langere route moet lopen (waar ook minder beloningen zijn). Het is dus meestal niet erg als je fouten maakt, maar geen fouten maken is wel super bevredigend. Er is slechts een kleine selectie aan levels en je zult er kort mee bezig zijn, maar persoonlijk vind ik dat juist fijn werken. De adrenaline rush van Sonic gameplay werkt het beste in korte etappes ipv urenlang achter elkaar doen.

De game heeft wel een gebrek aan originaliteit ivm alle terugkerende aspecten. De bosses vond ik eerder saai en traag dan leuk omdat ze meer bestaan uit wachten totdat Eggman eindelijk eens zijn aanval begint dan vechten. Voornamelijk de eindbaas, waarin je alle bosses allemaal achter elkaar moet doen gevolgd door een traag laatste gevecht, was gewoon niet leuk. Hier stopte ik ook uit ongeduld.

Leuke platformer voor tussendoor. Geen meesterwerk die je moet spelen oid (daar blijf ik toch echt Sonic Generations voor aanraden), maar als je 2D Sonic kunt waarderen dan bied dit een leuke tijd.