logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Wayne Gretzky's 3D Hockey '98 (1997)

Nintendo 64 / PlayStation
Sports

Ontwikkeld door Software Creations
Uitgegeven door Midway

Alle teams en spelers zijn vernieuwd in deze sequel van Wayne Gretzky. De spelers zijn gegradeerd op hun snelheid, schieten, kracht en verdediging en ook kun je spelers ruilen om zo je eigen perfecte team samen te stellen. In de seizoen mode onthoudt de computer al je stats en matches die je speelt tijdens het seizoen maar natuurlijk kun je ook gewoon in multiplayer met of tegen elkaar spelen.

avatar van Shinobi
De eerste ijshockey spel die ik ooit heb gespeeld.

Dit was best wel een arcade game, kenmerkend aan dat je maar met 3 spelers en een goalie aan de slag kan gaan in een wedstrijd en het absurde commentaar. Op sommige momenten kon je nog geen eens meer scoren, want er stond letterlijk een muur voor het doel.

Leuke toevoeging was ook dat als je één bepaalde speler steeds aanviel, je uiteindelijk in een gevecht met diegene belandde en op de achtergrond ook steeds een ambulance in beeld als je een speler neerhaalde.

Graphics waren zeker voor die tijd goed te doen en muziek was op zich ook wel aardig.

Verder is het spel ook best makkelijk op te pakken, anders kun je eerst even oefenen voordat je ook daadwerkelijk een match gaat spelen.

Al met al 3, 5 sterren.