FIFA 11 (2010)

Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

FIFA 11 vervolgt de langlopende serie voetbalgames. Kies opnieuw uit één van de honderden landen- en clubteams en neem deel aan competities, toernooien, vriendschappelijke wedstrijden en trainingssessies. Ditmaal ligt de nadruk op realisme, zowel op het gebied van het voetbal als op het gebied van presentatie. Zo zien de gezichten van de spelers er ten opzichte van het vorige deel een stuk gedetailleerder uit. Daarnaast bevat het spel de mogelijkheid om je eigen custom soundtrack te gebruiken. Deze kan je niet enkel in de menu's gebruiken maar ook als opkomst- of doelpunttune.

avatar van nfl8tble

avatar van steffengamer
nfl8tble schreef:

?

avatar van patenpac
Vanwaar al die lange commentaars altijd???

Ezechiël²

avatar van Ageingrebel
Kan iemand mij eens uitleggen hoe die punten werken bij pro clubs? We stonden 45ste in de wereld en speelden oververdiend 2-2 gelijk tegen de nummer 10 (veel meer kansen etc.). En toch kregen we nul punten. Verliezen we echter onverdiend 0-1 tegen nummer 53 dan krijgen we 78 punten af. The fuck?

nfl8tble schreef:
Lol @ fifa spelen op de wii

Want stond op je scherm toen je verloren had? Double failure?

avatar van Flammazine
Spel maanden niet aangeraakt en ik heb al spijt dat ik daar vandaag verandering in heb gebracht.
Managermode was ik al na drie wedstrijden beu. Kalender op het scherm en laden maar...Ik speel als "player" en ik erger me dood ann het feit dat je ofwel start ,ofwel niet en ook niet op de bank zit. Je wordt nooit vervangen(taaie klus met het stamina van een oud paard) en je wordt dus ook nooit ingebracht als wisselspeler. Realisme?

Online spelen dan maar met mijn virtual pro, anders wordt die jongen nooit beter. Wat een lijdensweg...Eerste match kwam vrij snel tot stand en verliep ook behoorlijk,afgezien van het feit dat ongeveer driekwart van de spelers nog nooit van teamwork gehoord heeft. Dat smaakte naar meer, want de gameplay van deze FIFA is al met al prima, dus terug naar de virtual pro lobby.Wachten.... komen er twee bij....ai,zijn weer weg...deuntje fluiten...wachten...komt snel nog iemand piepen...en weg...wachten....terug naar menu-virtual pro...en dit MAAL TWINTIG.Your opponent has left/Connection to opponent lost, dat is Fifa 11

Hij staat dus terug in de kast en vliegt ergens volgende week retourtje gamemania.

Wat een teleurstelling.

Flammazine schreef:

Die match lobbies word je na een tijdje gewoon. Ik join gewoon, zit er niemand in dan leave ik en probeer ik opnieuw tot ik in een goed bezette lobby zit.

Overigens kan ik afleiden uit je tekst dat je spelen als pro wel leuk vindt maar Pro Ranked Match is duidelijk niets voor jou. Ik raad je aan om een Pro Club te zoeken in dat geval. Als je wat geluk hebt kan je daar terecht bij andere spelers die willen winnen en die zich hiervoor ook meestal wenden tot serieus teamwork. Zelf zit ik al zo'n 3-4 maand bij dezelfde club en met ons teamwork staan we nu toch wel stevig in de top 50. Dat zou meer zijn moest EA die pro clubs glitch een halfjaar vroeger aangepakt hebben eigenlijk, maar het blijft EA...

avatar van Flammazine
Ja, voor pro Club moet je dan weer op gezette tijden afspreken,en dat is gezien mijn werkschema zeer moeilijk. Anders was het zeker en vast een optie.

We houden het maar bij offline exhibitiematchen met wat vrienden, zeker zo leuk.

avatar van Zuurpruim
Sinds kort begonnen met Ultimate Team, ziet er allemaal erg leuk uit. Ik dacht eerst dat dit alleen tegen betaling kon worden gespeeld, maar blijkbaar is het ook gratis te doen.

avatar van Hadouken
1,0
Na bijna een jaar spelen mijn cijfer ook maar eens verlaagd. Beetje vreemd, want het is mijn meest gespeelde game, maar dan wel tegen een maat samen op de bank. In singleplayer begin ik er niet eens meer aan. Na duizenden potjes zijn we tot de conclusie gekomen dat het spel zo dusdanig vol fouten zit dat het vaak meer geluk dan wijsheid is om te winnen. Echt, ik kan een boek vol schrijven, maar dat ga ik niet doen. Bertdevonk snijdt al een paar goede punten aan.

Wij hebben ook de theorie dat er tijdens de rust een digitaal muntje wordt opgegooid om zo de wedstrijd in je voor- of nadeel te beslissen. Want soms speel je na rust met precies dezelfde tactiek en spelers opeens een baggerpot, waarin je spelers iedere bal verspelen en niet meer voor de man komen. Of omgekeerd, dat je uit het niets met de underdog de sterren van de hemel speelt en een topclub er totaal niet meer aan te pas komt, terwijl je voor rust zo verschrikkelijk slecht was.

Het blijft leuk omdat de competitie tussen een vriend en jezelf altijd leuk is. En dan samen lachen, maar nog vaker lopen kankeren op de blunders van het spel. Het ergste is dat je vooraf weet dat veel van die fouten niet verbeterd gaan worden in de opvolger. Transfers updaten, grafisch een beetje oppoetsen en dan ben je er wel. Maar goed, als voetbalfanaat moet je toch wat...

avatar van pascal83
Hadouken schreef:
Wij hebben ook de theorie dat er tijdens de rust een digitaal muntje wordt opgegooid om zo de wedstrijd in je voor- of nadeel te beslissen. .

Dat idee heb ik bij ieder spel, ieder spel probeert me op die manier te neppen ...

Fifa heeft redelijk wat fouten. Veel gebeurtenissen lijken gescript, maar drie kwart van de punten die Bertdevonk opnoemt gaan gewoon niet op. Sterker nog: volgens mij zijn de meeste allemaal menselijke blunders. Buitenspel, tegen medespelers aanschieten; dat doe je gewoon allemaal zelf. Net zo als een speler een bal kan overschieten. En feit dat er nog weleens een tegenstander bij (bijvoorbeeld een uittrap)uit het niets vrij staat heeft voornamelijk met je eigen spel te maken (tactiek, onnodig druk zetten, met je rug naar de bal staan, etc.).

En dan je meest gespeelde spel een 1 geven ... laat de frustratie niet de overhand nemen .

avatar van Hadouken
1,0
Ik weet het, maar het enige wat ik nog speel is split screen. Da's altijd leuk, maar of dat nou de verdienste van de kwaliteit van de game is... potjes worden vaak gewoon beslist op fouten van het spel. Bovendien zijn er ook geen baanbrekende verbeteringen ten opzichte van de vorige editie. Maar oke, een paar punten:

- Arbitrage is om gek van te worden. Tuurlijk maken ze in het echt ook fouten, maar dit gaat vaak nergens over. Het spel herkent de intentie van de overtreding niet. Zo ren ik wel eens met de bal weg en dan tackelt een maat een andere speler van mij die niet eens in de buurt loopt. En dan durft de scheids te fluiten! Zo kun je dus als iemand 1 op 1 komt, een andere speler op het veld proberen neer te halen. Kans dat je een vrije trap tegen krijgt, maar beter dan een 1 op 1 situatie toch? Het is ook wel een anders. Dat je meelopende aanvaller wordt neergehaald, voordeel krijgt, wat er dus eigenlijk niet is omdat je opeens in je eentje staat. Vervolgens verlies je de bal, is het voordeel weg en wordt er ook geen kaart uitgedeeld.
Frustrerend ook dat tackles lang niet altijd worden bestraft met geel of soms krijgen doorgebroken spelers helemaal geen kaart. Soms krijg je ook een pingel als je in de 16 wordt neergehaald maar de tegenstander geen kaart. HIer is het of/of terwijl het in het echt en/en is. Én een pingel én rood.

- Spitsen die slecht positie kiezen of vertikken om op de counter te spelen. Duidelijkste voorbeeld is wanneer je langs de zijlijn rent in 4-3-3 en de spits de eerste 50 meter naast je komt rennen, in plaats van meteen voor de goal te gaan staan. En dat ligt niet aan de spits, het is structureel. De looplijnen zijn bij iedere speler hetzelfde.

- Keepers die wedstrijden om zeep helpen. Zo heeft een maat wel eens netjes op de lijn verdedigd terwijl de keeper uit zijn goal was. Komt de keeper terug rennen, tegen zijn verdediger op, eigen goal. Dan zakt de moet je in de schoenen. Keepers die bij een corner of voorzet over de 5 meter blijven staan. Ja, zelfs een vd Sar af en toe. Keepers die uitkomen, gebukt en met de handen omlaag, in plaats van gestrekt. Hoe stom kan het zijn. Of keepers die de bal uittrappen en wanneer je hem meteen terug kopt staat je spits ongedekt en kan ie op de keeper aflopen, vaak met een mannetje naast hem. En dat is een goal...

- Er zit hands in, maar dat moet je meteen uitzetten anders is iedere aangeschoten bal op het lichaam een penalty.

- Gebrek aan controle. Als je de bal naar voren wilt poffen en je drukt op de schietknop dan schiet hij in paniek over de zijlijn, terwijl er zat ruimte is om hem over de middellijn te trappen. Maar als je bij de zijlijn bent en 'je bent in paniek' schiet hij hem niet over de zijlijn maar wel eens voor het eigen goal. Zo heb ik al eens een mooie voorzet gegeven die leidde tot een goal tegen. Je kunt hem ook wegschieten op de pass-door-de-lucht knop maar dat duurt veel te lang en bovendien komt die bal dan niet snel van de grond.
Wat te denken van aanvallers die een kans missen en op de knietjes gaan zitten om te janken, terwijl ze beter druk kunnen blijven zetten of de fucking rebound erin knallen. Of spelers die je niet (handmatig) snel genoeg krijgt geselecteerd in een cruciale situatie. Penalties die worden gegeven door de A.I. van je team, terwijl jezelf nergens op drukt. Corners die niet te verdedigen zijn maar een gokspelletje is. Spelers die een voorzet knikken als ze moeten schieten en schieten als ze moeten knikken.

Wordt vervolgd...

avatar van wolff
Als dit klopt, best hoge rating.. Ik heb het niet heel veel gespeelt en het nog niet diep bekeken, mischien moet ik me stem intrekken. Heb dit alleen paar uur bij vriend gespeelt

avatar van JustMike
Waarom word deze nog zo veel gespeeld haha?

avatar van patenpac
JustMike schreef:
Waarom word deze nog zo veel gespeeld haha?

Omdat dit het beste voetbal game is van de moment en deze game heeft oneindig lange speeltijd.

tja

patenpac schreef:

Eigenlijk best wel triest dat ze niets beter kunnen maken dan dit en misschien nog triester dat ik het toch blijf spelen, zelfs al heeft het veel te veel mankementen.

avatar van jespertje

avatar van wolff
jespertje schreef:

Mooie review, veel argumenten en mooi uitgebreid! Hartelijk dank

wolff schreef:

Mooie review, veel argumenten en mooi uitgebreid! Hartelijk dank

Lees nog meer reviews van jespertje! Ga naar de linkerbalk van deze site, klik op updates en voila! Bij ongeveer ieder spel dezelfde stijl reviews.

Ageingrebel schreef:

lees ik graag even door hoor, die argumenten

Best wel lollig een beetje voetballen

avatar van jellecomicgek72
jespertje schreef:
great game!

Hmm.. Ik dacht een interessante review te gaan lezen toen ik dit bericht op de voorpagina zag staan. Helaas...

JVT
ondanks de VELE gebreken Fifa heeft is het wel een spel dat ik in tegenstelling tot vele andere blijft spelen!! Ik dan ook erg uit naar versie 012! Toch wel mooi dat een spel je zo lang kan blijven boeien! ik erger me zeer vaak aan deze fifa 11 maar kan toch niet anders dan em blijven spelen

avatar van kr3ator
Wat ik erg irritant vind aan fifa 11 is dat tijdens een wedstrijd het spel meerdere malen voor paar seconden "bevriest" ik weet niet of ik de enigste ben met dit probleem maar dit MOETEN ze verhelpen in 12!

Weet iemand of er nog een nieuwe transfer update komt?

avatar van jellecomicgek72
Hadouken schreef:

Wordt vervolgd...

Nou, waar blijft het vervolg?

avatar van Feyenoord100jaar
En van looplijnen van spelers kun je instellen, als je steeds dezelfde instellingen gebruikt loopt iedere speler hetzelfde ja het is namelijk jouw tactiek. Maar goed volgensmij heeft Hadouken hier niet veel meer aan

jellecomicgek72 schreef:

ik niet, er stond namelijk
"Great Game " ...lees bericht.

Anders staat er: lees verder.