Captain Blood (2025)

Macintosh / Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Seawolf en General Arcade
Uitgegeven door SNEG

Captain Blood is een actiegame met piratenthema, die plaatsvindt in de overzeese Spaanse gebiedsdelen van de 17e eeuw. Trek je stoute piratenlaarzen aan en ga op zoek naar goud en glorie. Wilde avonturen staan je te wachten, vol rondvliegende kanonskogels, schietgrage pistolen, woeste overmoed en wat een piraat zich nog meer aan ongein kan wensen. Deze actievolle hack'n'slash bevat stevige duels, hordes vijanden en een klassiek gevechtssysteem met flitsende combi's en epische afmakers. Vuur de kanonnen van je schip en houd bloeddorstige indringers tegen in intense gevechten. Verzamel goud om je gevechtsvaardigheden te upgraden, nieuwe wapens te kopen en de meest gevreesde boekanier op volle zee te worden. Vecht voor de weelde en de glorie!

geplaatst:
Er staat een demo van op Steam. Geen flauw idee of het iets is. In ieder is het dus geen remake van de desmalige (redelijke populaire) home-computer game Captain Blood (1988) die ik als 11 jarige op mijn C64 speelde (of op mijn Amiga een jaar of 2-3 later?) Ik herinner me dat ik ook amper een idee had wat je moest doen (iets of iemand opsporen met hyroglyphen en dan weer ruimtescheepje varen ala Rescue on Fractalus).

Maar afijn. Captain Blood dus. Echte piraten. Met echte boten. En zwaarden. En pistolen. Straks of morgen eens even kijken wat de demo zegt. Of het in de buurt komt van AC Black Flag of Rogue? Betwijfel her ergens maar goed...het zou leuk zijn als het ook maar....70% zo aardig is. (er is recent wel een turn-based piratengame uitgekomen die erg degelijk uitzag, (Rogue Waters (2024)) maar die heb ik voorlopig even geskipped).

Sinner schreef:
Net zoals dat ander Kult-spel van ERE-Informatique: Kult (1989). Maar sfeer dat die games hadden: ongelofelijk!

Grovonion schreef:

Oh damn ja idd. De sfeer zat er inderdaad in!

geplaatst:

Oh. 15 jaar ontwikkeltijd. Lijkt Rockstar wel. Dan wacht ik tot morgen om me weg te laten blazen door wat ongetwijfeld de knaller van het decennium word.

avatar van TonyTHorror
geplaatst:
Bij het opstarten al de eerste trophy binnen ''The wait is finally over! Thank you for your support!''

geplaatst:

Is de trailer op GM nu een recente dan? De game ziet er daarin ook uit als 15 jaar oud. Maar wel op een charmante manier en de humor is ook leuk.

avatar van Cervantes
Cervantes (crew)
Manny Calavera schreef:

Ja, die trailer is redelijk recent uitgebracht in het jaar 2024. Dit is de launch trailer, want de release van het spel is vandaag. Captain Blood is inderdaad meer een tijdscapsule van videogames binnen de PlayStation 3/Xbox 360 generatie kenmerkend door de simplistische gameplay en visuele stijl.

geplaatst:
Na de demo snap ik meteen waarom Rockstar toch maar met de staart tussen de benen hun releasedate heeft verlegd naar 2026. Captain Blood is GOTY materiaal. Duidelijk uit een tijd toen games nog ECHT leuk en ongecompliceerd mochten zijn. Veel God of War (originele, Boze Kratos trilogie), Grafisch wat Kingdoms of Amalur gestyled an ook Evil West komt door het gebruik van guns eens regelmatig voorbij. Heerlijk zeg! Was er hier een fysieke release van kocht ik het meteen. Nu wacht ik heel even af. Tot in de zomer. Op de Xbox wellicht. Hoewel je het voor die twee tientjes en nog wat eigenlijk ook niet meer kan laten

Ik ben er zeker van dat deze wel dit jaar nog gespeeld word.

avatar van TonyTHorror
Mwha. Begon behoorlijk enthousiast aan deze typische GoW-clone, maar dat was redelijk snel verdwenen. Deze zit meer in het hoekje van Beowulf (2007) (slecht) dan bij Dante's Inferno (2010) en Ghost Rider (2007) (goed). Zitten zeker paar vermakelijke momenten in, maar de gameplay is zéér eentonig en bepaalde stukken worden irritant lang uitgerekt (de boot levels / de momenten die in waves / fases gebeuren). Je bent al gauw geneigd om enemies te skippen waar mogelijk. Toch het einde gehaald, geinig als tussendoortje, maar ik zou wel wachten op een (betere) aanbieding. €10 of minder.