Star Wars: The Force Unleashed II (2010)

Alternatieve titel: Star Wars: The Force Unleashed 2

Mobile / Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door LucasArts, Aspyr en Red Fly
Uitgegeven door LucasArts

In The Force Unleashed II nemen spelers opnieuw de rol van Galen Marek op zich, vlak na de gebeurtenissen uit het eerste deel. In een poging om hem weer tot leven te brengen, wil Darth Vader hem klonen op Kamino. Na een ontsnapping begint Marek herinneringen te krijgen over een leven waarvan hij niet weet of het echt was. Alsof dat nog niet genoeg is ontmoet hij oud bekende General Rahm Kota, die beweert dat Jedi's niet gekloond kunnen worden.

avatar van Jimo
Heb hem net uitgespeeld en hij is zeker kort, Te kort. Verder blijf ik erbij dat het allemaal wat vrij lineair is en dat het de levels ook een beetje de sfeer missen van deel 1. Ik miste een beetje de swamp/jungle levels. Verhaal volgt mooi deel 1 op op het einde kan je weer light en dark side kiezen met elk zijn eigen eind filmpje. Ook de eind battle tegen darth vader viel me een beetje tegen.

Het trukje is al een keer gedaan in deel 1 en beter naar mijn mening. Deel 1 was nog vernieuwend en had nog het WOW effect voor mij en dat mis ik hier een beetje.

avatar van eltorro
Jep hij is zeker te kort, maar dat neemt zeker niet weg dat het nog steeds één van de leukere games van 2010 is.

Het vechten met lightsabers is een stuk vetter dan deel één, net zoals de force die in dit deel beter uit de verf komt. Gelukkig was de hoofdpersonage dit keer iets minder held, en liet het jedi geneuzel een stuk meer links liggen. Wat de serie Star Wars eigenlijk best wel goed kon gebruiken, gewoon iemand die niet perse de good of bad guy is, maar gewoon een mens met sid en jedi krachten. Voor de rest was het verhaal best kut en past het niet echt in de star wars reeks. De eind bazen in de game waren ook allemaal erg saai en slecht uitgewerkt, en duurde ook veelste lang. Gelukkig was het wel een stuk leuker om bijv. tegen stormtroopers en dat soort dingen te vechten, mede door het lichaams delen afhaken in dit spel. Speeltijd was de grootste afknapper van de game maar voor de rest gewoon een leuk deeltje 2, en nu maar wachten op deel drie. 3,5*

Voorafgaand aan mijn beoordeling moet ik toegeven dat ik eigenlijk vrij weinig heb met star wars. Dus de absolute fanaten kunnen mijn mening met een korreltje zout nemen. Ook ben ik semi onbekend in het Star wars universum en mis hierdoor de nostalgische gevoelens die voor sommige wellicht wel meewegen. Persoonlijk Vind ik dit een meer dan een vermakelijk actie game die op sommige punten helaas wel de plank misslaat.

Om te beginnen is het begin indrukwekkend zowel op gebied van setting en grafics. Ook werkt de actie voortreffelijk en heb ik daar niets op af te dingen. Helaas weet de game de orginele en prachtige vormgegeven design gedurende de game niet vast te houden, misschien een vooroordeel maar dat lijk me ook een pittig taak maar het gangetje-gangetje principe wat op een sterke opening na veelal terug komt had ook weer niet gehoeven.

Ook kampt het spel met enkele lichte grafische bugs , me gevoel zegt dat EA de game te mooi wou maken wat dus niet geheel goed uitpakt. De powers zijn nice en de besturing werkt fantastisch. Helaas is de afwerking van dramatisch kwaliteit en stelde het einde me ook best wel teleur. Een 3. die in potentie veel hoger had kunnen uitvallen indien het liefde en afwerking had gekregen destijds die het verdiende