Medal of Honor: Vanguard (2007)

PlayStation 2 / Nintendo Wii

Ontwikkeld door Electronic Arts en Budcat
Uitgegeven door Electronic Arts

Vecht mee in de zwaarste gevechten van de Tweede Wereldoorlog en help bij de bevrijding van Europa als korporaal Frank Keegan. Ga het gevecht aan achter de vijandelijke linies in de vier belangrijkste militaire missies van de oorlog. Bewijs je heldhaftigheid in realistische slagvelden.

Medal of Honor is een goede reeks, maar is dit deel ook wel zo goed? Dit vind ik eerlijk gezegd toch het minste deel van deze succesvolle reeks. Wat ik altijd jammer vind bij deze reeks is dat het spel veel te snel is uitgespeeld. Kortom: Medal of Honor: Vanguard is zeker een goed spel, maar voordat je het weet bereik je het einde.
Mijn cijfer: 3***!

1,5
vind het echt jammer, MoH kan goed zijn maar wil het blijkbaar niet, het laatste echt supergoede spel vond ik frontline en dat dateert al van 2002, rising sun en european assault vielen nog mee, daar was het grootste gebrek de lengte, maar hier vind ik de graphics toch ondermaats, ik heb airborne nog niet gespeeld (w8 tot de ps3 release) maar hoop dat die toch stukken beter wordt.

avatar van Mega Man
Is de multiplayer nog de moeite waard?

- eventueel de optie om BOTS aan te zetten?
- een 4 player mode of enkel met 2 man?
- meer dan 4 levels a.u.b. (zie Red Steel)

Ik wacht liever op Medal of Honor: Heroes 2 met online multiplayer. Je kunt met maximaal 32 man tegen elkaar knokken. Op IGN zagen de graphics er zeer fraai uit en wordt de besturing misschien nog wel beter als die van Metroid Prime 3: Corruption. We shall see..

In de vakantie heb ik deze MoH aangeschaft, en ben nét klaar met uitspelen. ik heb namelijk de laatste missie zeker 20 keer opnieuw moeten doen, werd altijd neergeschoten door de tanks op het einde Het spel is op gebied van schieten sterk gestegen ipv hun voorgangers en bevatte toch wel fijne missies (misschien mocht er wel iets meer afwisseling zijn tussen de missies) Wat ik wel jammer vind aan dit spel is het feit dat je niet de missies kunt spelen met 2 spelers. Dit was bij Rising Sun wel, en was erg amusant. Ook de multiplayermode valt tegen: je kunt alleen maar 1-1 spelen, bij Rising Sun speeld ik altijd met mijn kameraad samen tegen max 6. BOTS. Weet iemand als dit bij European Assault wel mogelijk is? Een 3.5 voor Vanguard

avatar van GameKing !
Heb hem al uitgespeeld de laatste twee levels waren erg moeilijk te halen ik geeft het een 2,5 het leek allemaal veel op elkaar

1,5
ik vond het echt ni moelijk, in da voorlaatste level (of laatste weet ik al ni meer), 1 keer gekild. Het spel heeft welgeteld 4 uur geduurd (als het ni minder is)

avatar van Barcel
Dat game lijkt heel veel op deel twee van de tv-serie Band of Brothers.

Ford KAduuk
Gameplay: Het schieten is best vermakelijk, maar niet bijzonder uitgewerkt. De game vind ikzelf erg lineair, je hebt als speler weinig vreiheid. Missiedoelstellingen zijn niet echt bijzonder. Gelukkig zijn er wel minder missies waarbij je tanks moet uitschakelen, want hier werd ik nogal moe van in European Assault. Het parachutespringen voegt weinig toe aan de game, omdat je vrijheid erg beperkt blijft. Dit is erg jammer, want in de vorige MoH had je meer bewegingsvrijheid. Nu is dat niet het geval en ik had dan ook het gevoel een ouderwetse shooter te spelen, wat ik toch wel een grote teleurstelling vind.

Graphics: MoH: Vanguard ziet er niet slecht uit, maar ook verre van indrukwekkend. Als je bijvoorbeeld de vijand neerschiet dan zie je hem binnen een paar seconden verdwijnen. Dit ziet er erg nep uit, de explosies en de actiemomenten zijn gelukkig wel redelijk intens. Helaas wordt het niveau van European Assault nooit gehaald.

Geluid: Het geluid past gewoon bij de sfeer van het spel. Helaas zijn de stemmen wat minder en raak je ook nauwelijks betrokken bij je mede-soldaten.

Lange termijn: Het aantal missies is vrij klein en de missies duren meetal niet zo lang. Hierdoor had ik het spel al snel uitgespeeld. Naast de single-player heb je ook nog een beperkte multiplayeroptie, maar daar kan je geen eens bots toevoegen.

Gameplay: **
Graphics: ***
Geluid: **
Lange termijn: *

Eindoordeel: 2,0*

avatar van dimasX
het is een leuk shooter game voor mij als er een nieuwe Medal of Honor komt mogen ze ook 1 voor de wii maken

avatar van Tha Luz
Heb het spel bij iemand thuis gespeeld,was echt saai.Erg weinig missies.De beelden waren nog wel aardig wapens ook nog wel leuk.Missies waren echter telkens hetzelfde,AI van de vijand was ook erg zwak.
2.5

avatar van DarthSolidKevin
Yihaaaa!! Weer zo'n leuke shooter!

avatar van Tha Luz
Hoop dat je een grapje maakt..

Tha Luz schreef:
Hoop dat je een grapje maakt..

Sorry NEE. Er zijn ook mensen die er wel iets aanvinden hoor.

Ja jammer genoeg wel.

Beeld: 3,5*
Geluid: 3*
Gameplay: 3,5*
Langetermijn: 3*

Eindbeoordeling: 3,25* (afgerond 3*)

avatar van gamer for life
1,0
1 van de slechtste medal of honor games ooit gezien , grafics vielen nog mee , maar waren voor 2007 echt wel slecht , ai trok op niks , verhaal was dom , alle missies die we al in honderde andere game hebben gezien , en ook al in andere medal of honor games ook al . market garden , husky . en in airborne gebruiken ze ze alweer opnieuw . gewoon een tussendoortje voor ea games denk ik . wel mooi van ea is dat ze deze special hebben gemaakt voor de ps2 spelers die geen ps3 hebben om airborne te kunne spele , maar dan hadden ze wel wat meer moeite kunnen doen , medal of honor is sinds 2002 zeer hard bergaf gegaan naar mijn mening , ik denk dat ze beter zouden stoppen met medal of honor . dan hun nog verder belachelijk te maken met games te maken als deze .

avatar van Timodude
1,0
ik vondd het echt 10 keer niks.
De besturing voor op de wii is slecht gemaakt.
De graphic's en de sound thracs komen nog uit 19flindstone.....
Heb hooguit een uur deze game gespeeld,
en ik kan weinig goed er over zeggen.
Een DIKKE flop dus een DIKKE 1.

2,0
Vond het wel fijn, maar is zo vervelende besturing en het verhaal trekt op niks. Het is veel te eentonig
Zwak

avatar van Duke Nukem
In Medal of Honor: Vanguard krijg je geen health packs meer. Om je gezondheid terug te krijgen schuil je gewoon achter een object tot je weer helemaal de oude bent. De A.I. van je teammaatjes is niet al te best ontwikkeld, ze lijken gewoon in de lucht te schieten en raken bijna nooit een vijand. Gelukkig hoef je hen nu zelf niet meer te helpen als ze gewond zijn, zoals je in European Assault wel moest doen. Je kunt nu ook sneller lopen met een druk op de L2 knop. Een handigheidje als je snel naar een veilige plek moet lopen. Je kunt ook upgrades vinden voor je wapens, verspreid over de map.

De levels zijn nogal gemakkelijk, met uitzondering van de laatste missie. De multi-player mode heeft slechts zes maps die eerder klein zijn. Je hebt zoals steeds de death matchen, maar ook enkele variaties op capture the flag.

Grafisch is er geen verbetering tegenover de eerdere spellen. Het ziet er allemaal erg sober uit, huizen staan leeg zonder enige details. Dit is dus zeker niet het beste spel in de MOH serie, maar het is toch een meerwaarde - vooral voor de extra maps die je dan krijgt om met een maatje samen te spelen.