menu

Killzone 3 (2011)

mijn stem
4,02 (92)
92 stemmen

PlayStation 3
Shooter
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Guerrilla
Uitgegeven door Sony

Killzone 3 richt zich op een klein groepje soldaten van de Interplanetary Strategic Alliance waarin onder meer oude bekenden Sev en Rico zitten. De ISA-soldaten staan voor een moeilijke opgave als ze met elkaar moeten zien te overleven tegenover een gehergroepeerd leger Helghast-soldaten. De campagne speelt zich opnieuw af op de planeet Helghan, waar een aantal nieuwe omgevingen wordt bezocht. Eén van de levels speelt zich af in een verijsde omgeving, waar de ISA-soldaten een gevangene moeten bevrijden uit een wapenlaboratorium van de Helghast. Het spel bevat een co-op missie voor twee en vier spelers. Daarnaast kan het spel ook in 3D worden gespeeld.

zoeken in:
avatar van Aazhyd
Wanneer is deze op de PC te krijgen? Ik kan niet wachten.

avatar van bvonk
waarschijnlijk nooit!

Killzone is PS3 only.

kiriyama schreef:
Net even de demo gespeeld en best onder de indruk. Moest wel even eraan wennen hoe snel je dood kan gaan. In deel twee was je nadat iemand een heel magazijn op je afschoot alsnog zo fris als een hoentje. Dat is nu wel anders. De controls zijn minder stroef en het speelt gewoon weer heerlijk weg.

De mooiste graphics? Absoluut niet. Ze zien er goed uit, maar veel beter dan in K2 is het niet. Desondanks toch best indrukwekkend. Kan dat spel dan nu eens alstublieft uitkomen!!! (Op de legale manier wel te verstaan...)


K2?
En wat voor tv gebruiik je? Hd-kabel aan aangesloten? Maakt allemaal zeer veel uit...

kiriyama
Tuurlijk en ik gebruik precies dezelfde bekabeling en tv als dat ik voor K2 heb gedaan. Zie zelf weinig verschil, ietsje strakker allemaal, maar dat is het ook wel.

5,0
ik vind het wel erg mooi anders. Die jungle map is prachtig, melee kill streaks daar lol

Sommigen zin om mee te doen aan men Killzone 3 clan?
Mensen van 89' of ouder?
Stuur maar een pm...

Nja ik snap denk ik sommigen hun normen/waarden rond het grafische gegeven niet echt.
Zo vond en vind ik Metal gear solid nog altijd aan de top staan, terwijl er toch nog een aantal niet akkoord waren...

avatar van Nomak
Waarom werd er hier al op 12 november 2010 gestemd?

avatar van jirachi04
5,0
De demo is geweldig! Mooi gemaakt en dat voor Nederland

IK wil eigenlijk nu al 5* geven ,maar mag nog niet

avatar van KKOPPI
Nomak schreef:
Waarom werd er hier al op 12 november 2010 gestemd?


StiG stemde op 12 november 5 sterren. Aan zijn stemlijstje te zien is dat ook niet serieus

avatar van Ricxz92
Kan die niet verwijderd worden dan?

kiriyama
Vandaag gehaald en meteen een paar uurtjes gespeeld. Eerste indruk is erg goed. Waar de eerste twee delen maar een matige SP hadden is die bij K3 erg sterk. Tot nog toe één van de beste FPS SP's die ik heb gespeeld. (Samen met Black en Halo 2.) De besturing is lekker soepel, de graphics erg goed en itt de vorige delen is dit wel een spektakel van Hollywood niveau!

Enige minpunt is het startscherm. Echt onwaarschijnlijk lelijk en goedkoop. Ik dacht dat het er enkel in de beta zo zou uitzien, maar helaas. Wie dat heeft bedacht...Maar verder niets te klagen. Het spel speelt ook erg soepel, niet net zoals in deel twee de hele tijd in-game laden.

Gaat naar een hoge score toe.

avatar van jirachi04
5,0
Oja je kan 2 erg leuke Killzone3 pakken downloaden voor je PSH-account via facebook

Killzone 3 op Facebook - apps.facebook.com

avatar van R_rodeo
4,5
Gisteren killzone 3 besteld en vanmorgen lag hij al op de mat . Ik heb een paar uurtjes aan de singleplayer besteed en ik ben diep onder de indruk. Normaal ben ik niet zo van de science fiction shooters, maar dat heeft mij totaal niet kunnen storen. Het mag gezegd worden. De graphics zijn werkelijk subliem en de gameplay is ook helemaal top. De actie spat van de beeldbuis en houdt je helemaal in zijn greep. Heb killzone 3 even met rust gelaten, aangezien het een beetje zonde is om de singeplayer, in één dag uit te spelen . Kortom de singeplayer heeft me weggeblazen en ben dus uitermate benieuwd naar de multiplayer.

avatar van Zeertjuh
5,0
Controls zijn een stuk soepeler als deel 2, en de graphics zijn echt super goed! Heb alleen nog maar de MP gespeeld, maar echt wat een super spel is dit. Guerilla de trots van eigen bodem!

avatar van jirachi04
5,0
Nederland wordt weer eens op de kaart gezet =D Ipv dat ó zo geweldige Japan en de Vs.

avatar van yoshimitsu
hoe is de rank system?
ik vind het jammer dat die alleen op ps3 is.. ik heb wel een ps3 maar ik was eigelijk van plan om hem te verkopen
dus om hem dan nog te kopen is beetje geldverspilling..

5,0
Grafisch is de game erg goed.
De besturing speelt erg lekker.

Het lange wachten op deze game was het zkers wel waard!!!

avatar van Jelle-1992
5,0
moet je voor deze game ook de vorige delen hebben gespeeld?

kiriyama
Mwah, nee hoor. Zowel het verhaal als de personages zijn toch maar zwak. Aan het begin van het spel krijg je ook nog een korte recap.

Zonet de SP uitgespeeld, erg gaaf. Wel raad ik mensen aan om te beginnen op Hard. Op normal is het echt poepsimpel!

kiriyama
Killzone: an area where a battle has occurred with many fatalities.

Dé grote FPS franchise van Sony als antwoord op Halo. Deeltje één werd met veel bravoure tot Halo-Killer gedoopt, maar kon de hoge verwachtingen bij lange na niet waarmaken. Het spel was kort, grauw, ietwat klungelig en had gewoon niet de uitstraling van Microsofts paradepaardje. Deel twee kwam in een tijd waarin de PS3 het zwaar te verduren had. Er waren weinig exclusieve (top)games en veel 360 en PC ports presteerde ondermaats. De mannen bij Guerrilla mochten met een monsterbudget aan de gang en het resultaat mocht er zijn. Een Halo-Killer was het nog steeds niet, maar nu daar ook niet langer de nadruk op werd gelegd kon het spel zijn eigen krachten tonen. Zo waren de graphics indrukwekkend, het actiegevoel sterk aanwezig en was de MP een schot in de roos. Hoewel de MP an sich niet op kon tegen die van Halo of CoD was K2 een van de best speelbare games via PSN. Weinig tot geen internetproblemen, een unicum op dat moment.

Nu zijn we twee jaar verder en is eindelijk Killzone 3 uit. Hoewel ik nooit zo'n grote fan van de eerste twee delen ben geweest begon ik hier de afgelopen tijd meer en meer naar uit te kijken. Eindelijk eens niet alleen maar grauwe omgevingen. Nee in plaats daarvan enkele opvallend kleurvolle locaties ditmaal, zonder daarbij de donkere toon van het geheel te verliezen. De kapotgeschoten steden zijn er nog steeds, maar worden ditmaal afgewisseld met sneeuwlevels, bossen en zelfs satellieten. Naast dat ze minder donker zijn geven ze ook het gevoel wat opener te zijn, al blijft het allemaal zo lineair als de pest. Ook afwisseling in de vorm van stealth en voertuigen zijn welkom.

De mechs uit het tweede deel keren opnieuw terug, en ook jetpacks zijn van de partij. Hierbij moet wel vermeld worden dat beide maar even in het spel voorkomen. De mech voor ongeveer een half level en de jetpack twee keer voor korte tijd. Op zich goed dat ze niet teveel misbruikt worden, maar ik had maar wat graag nog meer met de jetpack geklooid. Erg leuk om met een boost achter de vijandige linie te komen om de vijanden dan één voor één af te knallen. Wat ook nogmaals zijn opwachting maakt is een segment waarin je ruimteschepen uit de lucht moet schieten.

Wat me vooral ook positief opviel is hoe er met de flow van het geheel is omgegaan. In K2 was er nauwelijks sprake van hoogte/dieptepunten doordat er weinig tot geen afwisseling was. In Killzone 3 is dat wel dergelijk. Niet dat er dieptepunten in zitten, maar er is een constante flow aanwezig. Op sommige momenten krijg je bijna geen lucht van al het geweld, terwijl je even later door bosjes sluipt of ongemerkt een fabriek infiltreert. Hierdoor blijf je (of iniedergeval ik) langer doorspelen en voelt het soms echt als een of andere Hollywood film aan. Want ook al zitten er rustigere stukken in, altijd wordt er op het juiste moment wel weer een actiescene ingegooid die je werkelijk doet watertanden.

De levels zijn bij momenten dan ook geweldig. Hoewel ik altijd wel kan genieten van FPS's, zijn er eerlijk gezegd maar weinige die me echt weten te imponeren. De enige twee FPS SP's die me echt hebben weten te bekoren zijn die van 'Black' en 'Halo 2,' verder is het toch vaak aan de matige kant, itt TPS's. Killzone 3 is de eerste FPS waarbij ik echt omver werd geblazen door sommige segmenten. En dit is voor een groot deel aan het level ontwerp te danken. Ik kan me dan ook niet aan de gedachte ontrekken dat de makers goed naar TPS's hebben gekeken. Niet in de laatste plaats door het coversysteem. Hoewel het nog steeds een beetje vreemd aanvoelt bij een FPS werkt het al een stuk beter dan bij deel twee. Gewoon blijven bewegen is vaak dan ook een betere tactiek. Toch heb ik het in dit spel wel degelijk een paar keer gebruikt. Wat ook te maken heeft met het feit dat je een stuk sneller dood gaat in dit deel dan in de vorige delen. Wat mij verder nog opviel was dat het laatste level uit dit spel wel erg leek op het laatste level uit 'Vanquish.' Iets zegt me dat ze daarvan hebben genoten bij Guerrilla.

De cut-scenes zijn eveneens indrukwekkend. Het verhaal is nog steeds zo dun als papier en ook de personages zijn maar tweedimensionaal, toch weten de cut-scenes steeds te overtuigen. Net zoals bij 'God of War 3' en 'Uncharted' moet het het niet van het verhaal zelf hebben maar van de manier waarop het wordt verteld. Er zitten voor ongeveer zeventig minuten aan cut-scenes in en steeds worden ze op het juiste moment gebruikt en duren ze nooit te lang. Meer van dit soort graag!

Technisch gezien is dit spel fantastisch. Het geluid is zoals in elke Killzone game perfect. De schoten en explosies zijn weer erg indrukwekkend en ook de soundtrack is van hoog niveau. Wat minder drammerig als bij deel twee, maar even indrukwekkend. De graphics zijn opgepoetst en behoren tot de beste op de PS3. Hoewel de facial-animations nog steeds wat houterig zijn is de rest prima in orde. De besturing is wat soepeler en minder lomp gemaakt, ideaal wat mij betreft. En laten we de lekker sadistische finishing moves niet vergeten. Tel daarbij splitscreen co-op, 3D, move-ondersteuning en weer een sterke online-functie bij op en al om al is dit een pakketje om van te kwijlen. Of je al die gimmicks nu wel of niet gebruikt.

Het online gebeuren is ook flink op de schop gegaan. Ik heb er eerlijk gezegd nog niet veel van kunnen genieten, aangezien ik al een paar dagen last heb van internetproblemen, maar de betá geeft wel een goed idee van wat je kan verwachten. Het is allemaal wat sneller gemaakt, meer de CoD kant op zonder daarbij zijn eigen smoel te verliezen. Killstreaks zijn nu bijvoorbeeld mogelijk en je krijgt nu tijdens het spelen unlocks zoals meer health of munitie. Een fijne toevoeging. Hopelijk zorgt dit er ook voor dat er wat minder vervelende n00bs te bespeuren zullen zijn. Veel meer kan ik er nog niet over vertellen, maar het moet raar lopen als ik hier de volgende paar weken/maanden niet mee zoet ben.

Is dit dan een perfect spel? Nee, zeker niet. Hoewel er maar weinig minpuntjes zijn en de meeste onder de noemer mierenneuker geplaatst kunnen worden wil ik ze toch nog even snel aankaarten. Zoals ik al in een eerder bericht schreef ziet het menu er echt niet uit. Misschien dat het in 3D wat minder erg is, maar in 2D is het niet om aan te zien! Ook heeft de SP heel soms last van wat lag. Is bij mij zo'n vier keer voorgekomen, maar meer dan 1-3 seconden duurt het niet. De AI van de vijanden is erg sterk, maar je teammates willen zich nog wel eens als een stelletje verstandelijk gehandicapte eenden gedragen. En tenslotte is dit spel veel en veels te makkelijk. Misschien dat het voor de move is gedaan, maar op normal wals je er echt doorheen. Ik raad mensen dan ook sterk aan om op Hard te beginnen.

Valt verder weinig meer te vertellen. Ik ben gewoon diep onder de indruk van dit spel. En hoewel eigenlijk niemand het predicaat nog naar boven haalt ga ik het toch doen. Dames en heren dit is een Halo-Killer! En laten we in vredesnaam hopen dat dit niet het laatste deel van de serie zal zijn. Ze worden namelijk steeds beter!

Dikke 4 met kans op verhoging voor de MP.

avatar van threeohthree
4,0
Sterke review Kiriyama, ik kan je zeker aanraden de MP verder uit te diepen, speelt erg fijn. Verder is de SP op hard helaas ook niet bijster moeilijk.

avatar van games vor 4
5,0
die moet je in huis heben die is zo goed en uit ge speel en nu ben ik op niewe begonen ma dan co-op met een vriend van me

avatar van jirachi04
5,0
Ik heb 'm pas gekregen en ben al een heel eind zonder er moe van te worden.

spelfreak
grapish echt supermooi:) zelfs op mijn sd-tv, alleen moest het dan nog 1080p zijn...!
de sp is echt heel goed verhaallijn boeit me meer dan die van black ops in ieder geval
mp is tot nu toe mwah heb maar 1 uur ofzo gespeeld en ik weet niet waarom maar het voelt allemaal wat stroef (mischien omdat ik BO gewend ben) en maar 1 van de 3 maps die ik tot nu toe gespeeld heb spreekt me aan..en de langelaadtijden helpen ook niet echt mischien nog maar wat langer uitproberen

avatar van Evil Eye
4,5
Zeer mooi spel, moorden zoals moorden hoort te zijn, de higs afmaken door hun keel door te snijden met een groot mes geeft veel voldoening. Zalige oorlogsgameplay en de cutscenes die het verhaal uit de doeken doen zitten weer goed in elkaar. Verhalend veel beter dan Killzone 2, gameplay is ook stukken beter dan de vorige Killzones. Het loopt wat soepeler allemaal en is wat toegankelijker. De wapens zijn weer lekker, tenminste weer lekker over the top wapens die ik in Killzone 2 wel mistte. Het verhaal had wel een merkwaardig einde waar ik een dubbel gevoel over heb, maar het was spectaculair! Enige nadeel is dat het wel een erg kort spel was, op Hard speelde ik het in een weekendje uit. Kort en makkelijk dus, ondanks dat er wel wat stukken in zaten waarbij de controller weer eens tegen de muur gesmeten werd schoot ik er toch snel doorheen.
Nu maar naar de multiplayer. Tot zover is dat ook hartstikke lekker, voornamelijk omdat ik OWN. Ik game niet zo vaak, soms weken lang niet, maar naar Killzone 3 zal ik toch wel regelmatig terug komen, met name de multiplayer. Ik ben altijd meer van de korte sessies, ff een half uurtje game, en zo blijft dit waarschijnlijk nog lang leuk.

4,5 sterren

AvMerode
Het is precies zoals Killzone 2, vind het qua game-play en framerate alleen iets sneller, single-player is ook chaotischer dan deel 2, of dat een beter ding is weet ik niet, maar het geeft wel een echt oorlog gevoel.
Het besturen van robots en vliegen met een jetpack zorgt voor lekker wat variatie, natuurlijk niet veel anders dan deel 2.
Graphics zijn indrukwekkend en mooier dan die van Crysis 2 (console versie heb ik het dan over).
Ik vind dat Crytek veel elementen van killzone heeft gebruikt, het sliden, cover/schiet mechanisme en nog een paar dingen, ja killzone 3 en crysis 2 lijken veel op elkaar.
Welke van de twee beter zijn, geen idee, Crysis 2 heeft zeer vermakelijke game-play (met hier en der een paar bugs) maar een traag begin met een verhaal dat op gang moet komen.
Killzone 3 heeft een slap en oninteressant verhaal, maar uiteraard wel lekkere game-play plus een goede online MP.
De online mp van Crysis 2 is een regelrechte COD kloon die snel verveelt, de online mp van Killzone 3 is dan wel weer stukken boeiender, houd je wel even bezig.

Killzone 3 krijgt net als Crysis 2 een 4,5* van mij, ben zeer tevreden als Nederlander met Guerrilla achter het stuur.

4,5
super mooi spel, enige minpunten zijn het verhaal en de te korte sp.

3,0
Ik vind hem behoorlijk tegenvallen, de singel player is eigenlijk hetzelfde dan killzone 2 maar opgepoetst, de M.P vond ik in Killzone 2 al niet sterk en dat is in Killzone 3 eigenlijk niet veranderd ik vind het aanvoelen als een Call Of Duty alleen minder uitgebreid, daarom geef ik Killzone 3 een krappe 3 sterren en is hij de €60,- zeker NIET waard.

AvMerode
carlo schreef:
Ik vind hem behoorlijk tegenvallen, de singel player is eigenlijk hetzelfde dan killzone 2 maar opgepoetst, de M.P vond ik in Killzone 2 al niet sterk en dat is in Killzone 3 eigenlijk niet veranderd ik vind het aanvoelen als een Call Of Duty alleen minder uitgebreid, daarom geef ik Killzone 3 een krappe 3 sterren en is hij de €60,- zeker NIET waard.


Ja had er eerlijk gezegd ook meer van verwacht, in eerste instantie is het erg spectaculair maar dan na een korte chaotische Single-player en een paar potjes online mp, heb ik het wel weer gehad.
Toch nog een 4* vanwege mooie graphics/visuals en variatie in de game-play van de SP, maar om het te vergelijken met COD is niet terecht, het is meer een soort van Halo gecombineerd met Bad Company.
Ik vond killzone 2 fantastisch, SP helemaal (behalve eind gevecht) en online mp veel plezier mee gehad, toen in 2009 was het vernieuwend en daardoor interessant, online MP van killzone 2 werd alleen steeds slechter dankzij de updates (dat was ook de reden waarom ik er toen mee gestopt was).
Wat ik alleen niet snap is waarom je Killzone 3 dan aanschaft voor 60 euro terwijl je deel 2 al bar weinig aan vond, in de reviews werd ook al gezegd dat het precies zoals killzone 2 is.
Ik vond dat er in killzone 2 alleen iets meer magie inzat, deel 3 voelt meer aan als een verplichting, het word wel tijd dat de automatische piloot eraf moet bij Guerrilla, tijd voor wat anders of in ieder geval verandering in de killzone serie.

Voor een ander soort Sci-fi FPS kun je beter voor Crysis 2 gaan (de Single-player, voor MP hoef je het niet te doen), is anders dan de standaard FPS troep die tegenwoordig uitkomt.

En over online mp gesproken, ik ben daar een beetje op uitgekeken, de ouder ik word, de minder zin ik erin krijg, heb liever een lange en goede single-player die vermaakt. (heb je over aantal jaren ook meer aan, dan heb je namelijk meer aan SP dan MP omdat het dan niet meer word gespeeld)

Gast
geplaatst: vandaag om 04:40 uur

geplaatst: vandaag om 04:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.