logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Call of Duty: Black Ops (2010)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Wii / Macintosh / PlayStation 4 / PlayStation 5
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Treyarch
Uitgegeven door Activision

In Call of Duty: Black Ops volg je de elite-eenheden; de Black Ops. De leden van deze geheime eenheid van het leger voeren in het geheim missies uit. Dit betekent dat er in deze Call of Duty ingegaan wordt op een onconventionele oorlogsvoering en niet op de traditionele manier van oorlog voeren. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en bevat het sleutelmomenten uit die periode - zoals het conflict in Vietnam en het beroemde Varkensbaai-incident in Cuba, 1961.

gamelord

Ligt het echt aan de game...of merk ik iets van strak staan??

avatar van milannn

Echt zwaar levenloos is dat, echt zó zielig dat ik er om moet lachen...

avatar van mr blijhoofd
nou ik heb hem er nu een avondje in zitten maar wat is hij mooi zeg. volgens mij word Treyarch de nieuwe ifinity ward. maar ik heb wel 1 kant tekening en dat is nog steeds de moeilijkheidsgraad je kunt merken dat hij voor het grote volk is gemaakt want zelfs op veteran schoot ik mij door de eerste 4 missions heen zonder al teveel moeite. maargoed dat is singleplayer de multiplayer ga ik morgen eens probeeren. tot nog toe geef ik het 4*

avatar van jellecomicgek72

......

WTF?? Ik zat dit filmpje te kijken.... dat wijf wordt helemaal leip van die game. Het zal best een goed spel zijn maar dit?? Inderdaad zwaar levenloos ja.

avatar van René.
Game-King schreef:

Kijk dit lijk me geen 0.5* waard, maar minstend een 3*.
(ik heb het hier tegen René.)

Je laat nu een mening van iemand zien en presenteert een mening wéér als een feit. Je lijkt me te verplichten om naar reviews van mensen te kijken die de game wél goed vinden en die mening maar klakkeloos over te nemen. Vind je dat zelf niet een beetje simpel?

Kijk eerst eens naar je eigen stemgedrag voordat je andere mensen bekritiseert. Zelf geef je bijvoorbeeld een 0,5 aan de game 'The Legend of Zelda: Ocarina of Time' Volgens velen de beste game allertijden, om jou te quoten. Ik vind het prima dat jij dit geen goede game vindt, maar zelf blijk je nogal moeilijker om te kunnen gaan met een afwijkende mening van anderen. Erg kinderachtig. Als je serieuze opmerkingen hebt mbt mijn mening mag je reageren, maar kom niet met dit soort onzin.

avatar van Brains
Een 0,5 op Ocarina of Time?!?! Game-King, die is minimaal 3,0* waard!

avatar van Juan2910
0,5
Ik vind de reactie van het meisje helemaal niet triest.. Ze is gewoon erg snel tevreden. Laat haar toch. Blij omdat ze DE game heeft! Waren meerdere mensen maar zo snel tevreden! En levenloos? Volgens mij snappen de mensen de definitie van levenloos niet echt. Levenloos is het eerder, wanneer je negatieve comments levert over het filmpje. Heb je niets beters te doen, dan iemand anders de grond in te trappen? Dat vind ik wel erg sneu hoor. Ok nu on-topic
Heb hem vanochtend gehaald bij de free record shop. Waar de records nogsteeds niet free zijn. De single player is best goed., en de multi-player is toch wel wat beter ten opzichte van Modern Warfare 2, maar heeft nogsteeds verrotte spawn points. (In my opinion.) Grote minpunt in de sp.. is dat wanneer een tegenstander naast je teammate staat te knallen, (op jou) je teammate nogsteeds als een retard om zie heen staat te kijken waar het geluid vandaan komt, ipv de tegenstander verrot te knallen.
De graphics zijn trouwens wel minder..

Heb het spel vandaag ook al gespeeld en was er eigenlijk niet door omver geblazen. Waarschijnlijk door de grote hype er rondom heen. Oké, het is en blijft Call of Duty, maar er begint stilletjes aan sleet op die oude vertrouwde formule van Call of Duty 4: Modern Warfare te komen. Begrijp me niet verkeerd, heb werkelijk waar van iedere seconde genoten, maar dan nog kan ik niet anders dan zeggen dat het allemaal net wat te vertrouwd aanvoelt. De hectische battles zijn daar een groot voorbeeld van. Ook al is dat nu niet bepaald een slecht iets. Call of Duty is terug van weggeweest en ben daar nou ook echt niet rouwig om.

Leuk spel met veel nadelen. Vaak moet je meer geluk hebben, dan dat het echt op vaardigheden aankomt. Weinig (goede) vernieuwing met de vorige spellen in de reeks.

Ik had eerst 5* gestemd, maar ik moet deze beoordeling helaas (nu al) verlagen naar 3,5*.
Graphix: Lelijk, minder dan MW2. Vooral de wapens (met uitzondering van enkele side-arms) zien er niet mooi uit.
De gameplay is niet vernieuwend. Zowat het enige wat er vernieuwd is in de MP, is het puntensysteem. Ik vond de wager matches, customize-opties en contracts eerst erg leuk, maar ik vind er nu al niks meer aan.

Het dedicated server-systeem heeft veel voordelen, maar de lag is vaak verschrikkelijk. Door die lag ga ik ook vaak dood. Da's niet leuk. Meer luck dan skill vaak. Hopelijk fixen ze het nog een beetje in de toekomst, al zal de vertraging altijd wel 100ms zijn o.i.d.

De spawn points zijn, zoals eerder genoemd, erg slecht. Ik ben meerdere malen gespawnkilled.

Zombie mode is ongeveer hetzelfde als in COD5, eigenlijk niet beter of slechter. Maar absoluut niet vernieuwend.

SP moet ik nog proberen, maar daar hoor ik niet al te goede verhalen over.

Meestal vind je een multiplayershooter leuk als je aan het winnen bent. Mijn kill / death rate is 2, maar alsnog vind ik het niet echt leuk om te spelen. Ook niet als ik 30-5 aan het winnen ben.

avatar van Them
Ik krijg hem vrijdag binnen, ben geen echte COD- Die Hard maar moet bekennen dat ik niet kan wachten. Wat ik heb gezien ziet er spectaculair uit, wel veel van hetzelfde. Never change a winning formula moet Treyarch hebben gedacht, en who cares ? Het wordt verkocht en daar draait het om.

``Biggest game of 2010 `` zoals achter op de cover staat, toch niet nee. Ook ik heb mijn stem met 1 punt verlaagd omdat hij grafisch toch iets minder is dan zijn voorgangers en zijn achtelijke kill streaks mij dermate irriteren vooral die atack dogs ( had die eruit gelaten) dat ik me er scheel aan erger!

Achteraf gezien ben ik van mening dat ea met moh de sp verloren heeft , maar de mp nipt gewonnen heeft en omdat ik het liefst mp speel heeft moh (maar dat is mijn miijn mening) de beste arcade shooter van 2010 in handen!

Het blijft altijd nog een leuke game met veel extra's zoals wager matches en die zombietjes zijn natuurlijk ook wel leuk dus hou ik het op een dikke 4*

avatar van mrdig
De game ook gehaald en eigenlijk alleen maar voor de SP. Vermaak me wel, maar het pakt me nog niet zoals bij MW1 en 2. Graphics zijn idd minder en het is allemaal wel erg chaotisch. Het is naar mijn idee ook een tikkeltje moeilijker op bijv hardened of veteran dan MW. Op zich niet erg als het maar niet frustrerend wordt. Tja ben er nog niet helemaal wild van, steven af op een 3.5* voorlopig.

AvMerode
René. schreef:
Wat een klotegame. Grapihics zijn veel minder dan zijn voorgangers Modern Warfare 1 zag er veel beter uit dan deze game, qua gameplay is er geen enkele vooruitgang. Er zijn enkel wat nieuwe opties en de honden uit COD4 zijn er in gestopt, ze hadden net zo goed een update voor Modern Warfare kunnen uitgeven. Onbegrijpelijk dat dit zo'n hype is en belachelijk dat diehard fans hier geen enkele kritiek op hebben. Pure geldklopperij.

De honden uit COD5 zul je bedoelen en wat is er mis met de graphics? ja ok ik speel Black Ops op een Quad game pc, dus dat is automatisch super mooi, mooier dan MW2 in mijn mening.
Het enigste wat matig is zijn de flashback video's die in beeld komen, doet me denken aan een grafische engine die Raven Software ook vaak heeft gebruikt.

Black Ops is inderdaad voor de die hard COD fans en niet voor de MW2 fanboys, ja misschien ook wel maar grotendeels voor de COD fans. (liefhebbers van de WW2 serie)
Treyarch (samen met het grey matter team van united offensive) plakt hun stempel hier echt dik op, ikzelf vind de game-play lekker old school (a la Raven software) and i like it a lot.
DES-Niels heeft de Single-player trouwens al uitgespeeld, ikzelf ben er bijna, ben meer bezig geweest met de online MP die voor geen meter liep, heleboel laggers en waarschijnlijk cheaters.

avatar van DES-Niels
Moet de sp alleen nog maar Veteran uitspelen.

avatar van Juan2910
0,5
Ik speel op de ps3, daar is het beeld toch duidelijk minder AvMerode..
Heb de sp net uitgespeeld. De sp is echt super. Verhaal is interessant genoeg om de sp de blijven spelen. In 1 keer uitgespeeld. mp.. tja.. ik heb er mijn zegje over gedaan. Echt kut spawnplekken. De makers zijn gewoon echt retards, dat ze weer zulke kut spawnplekken hebben gemaakt. Maar ok....

Ik heb een i7-970 een 6 core met een readeon 5870 en 6gb 1600mhz ddr3 en ik zeg dat de graphics niet het niveau halen van de mw´s en ik ben geen mw fanboy.

avatar van Mafurios
Zoals ik al verwacht had is deze game zwaar overhyped.

1. De graphics zijn matig misschien net iets beter dan WaW.
2. De sfeer is anders maar niet beter dan de andere CoDs.
3. Er zijn veel minder wapens dan in CoD MW2.
4. De nieuwe game modes zijn vermakkelijk maar niet geweldig.
5. De spawn plaatsen zijn slecht, ik ben al tig keer in kruisvuur gespawnt.
6. Beetje jammer dat de leukste game types alleen in wager mode gespeeld kunnen worden.

Dus ja de 23 euro die ik eraan heb uitgegeven was het niet echt waard ik moet alleen de singleplayer nog proberen dus hopelijk krijg ik daar wat waar voor mijn geld.

Tot nu toe is de nieuwe MoH zo verschrikkelijk veer beter dat het gewoon grappig is hoe deze games met elkaar vergeleken werden en hoe ze zijn geëindigd, MoH als underdog die hard afgekraakt werd en Black Ops die de hemel in werd geprezen. Het enige punt dat Black ops beter heeft dan MoH is dat je prone kan gebruiken.

Mafurios schreef:
Zoals ik al verwacht had is deze game zwaar overhyped.

1. De graphics zijn matig misschien net iets beter dan WaW.
2. De sfeer is anders maar niet beter dan de andere CoDs.
3. Er zijn veel minder wapens dan in CoD MW2.
4. De nieuwe game modes zijn vermakkelijk maar niet geweldig.
5. De spawn plaatsen zijn slecht, ik ben al tig keer in kruisvuur gespawnt.

Goed samengevat Mafurios

avatar van DylanVR
Singleplayer bezig op hard, toch moeilijker als de mw's. zit serieus vast in vietnam waar je de heuvel naar beneden moet gaan om de napalm te laten ontploffen... pfff

avatar van Rujar
3 uurtjes singleplayer. Ja vermakelijk, shooters het is allemaal hetzelfde. Maar toch is deze erg stug op een aantal punten. Speel op Veteran en het is een stuk pittiger geworden. Lekker belangrijk, de multiplayer daar draait het om.

3 uurtjes multiplayer. (weinig last gehad van lag) Wat kan je er van zeggen. Toch weer verslavend. De maps zijn echt beter geworden tov MW2. Misschien niet allemaal even mooi, maar dat komt door het grafisch uiterlijk van de game (geluid vind ik ook minder). Het is ook lekker overzichtelijk (een verademing na MOH) killstreaks zijn veel beter uitgebalanceerd, de wapens volgens mij ook wel. Al met al een waardige opvolger van MW2 waar we nu toch wel klaar mee zijn.

Black ops is denk ik puur technisch gezien wel minder is dan MW2. Maar als game doet hij het voorlopig minstens zo goed.

Kom denk ik gewoon weer uit op 4*

avatar van SweetPoontang
Met de PC is het een groot lag feestje, terwijl ik MW2 (zelfde engine) zonder problemen op de hoogste settings speel. Wat is er mis? Heeft iemand een oplossing en zijn er meer met dit probleem? of moeten we wachten totdat Treyarch met de oplossing komt.

De game ansich ziet er wel goed uit gameplay idem dito. Alleen spelen met Parkinson (sorry) is niet aan mij besteed en ik hoop snel voor een oplossing daar er op internet al heel veel lag problemen zijn geconstateerd. Was dit ook niet het geval met de lancering van MW2? (ik kan het mij niet herinneren)

Voorlopig stem ik nog niet daar ik nog niet alles volledig (en normaal) heb kunnen spelen.

avatar van Rujar
Ik ga er vanuit dat het netwerk overbelast is. PSN heeft wat dat betreft het altijd wel goed voor elkaar. Of misschien zit je ergens op Amerikaanse servers

avatar van SweetPoontang
Rujar schreef:
Nee Nederlandse server een ander begin ik niet eens aan gezien de connectie ellende. Ik lees net dat het te maken heeft met een Memory Leak dus fout programma...

klik hier:Lag problemen Black Ops

avatar van pie
pie
René. schreef:

He ik ben beetje nieuwsgierig waarom je een 0,5 geeft ik snap dat sommige mensen het spel niet leuk vinden meestal omdat het niet hun soort spellen zijn. Ik ben niet zo van de racegames maar dan kijk ik toch naar de graficis de besturing enz en dan geef ik als nog meestal een redelijk score. Maar goed ik ben benieuwd

Op de 360. Die console is echt voor pussies

Ach zielig gaat wat ver, maar helemaal lekker ben je ook niet. Uberhaupt als je daar staat ben je niet helemaal lekker in je hoofd. Wat moet je daar nou doen?

avatar van DarthSolidKevin
Waarom die Xbox haat?

avatar van nightremix
Ik weet niet wat ik mis bij dit spel maar het voelt anders en dat komt niet omdat het een andere tijd is enz.
Toch een super spel, goed uitgewerkt dit keer, vooral de multiplayer(online) MAAARR ik vind het zo jammer dat ze lightweight en second chance er weer in hebben, maarja je kunt niet alles krijgen, voor de rest ziet het er uitstekend uit!

avatar van Robbert_Alberts
jellecomicgek72 schreef:

......

haha en dat zeg jij....

avatar van Feyenoord100jaar
Mij lijkt de single player het leukste als ik het zo zie.