Call of Duty: Black Ops (2010)
PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Wii / Macintosh / PlayStation 4 / PlayStation 5
single player / multi player / online (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Treyarch
Uitgegeven door Activision
In Call of Duty: Black Ops volg je de elite-eenheden; de Black Ops. De leden van deze geheime eenheid van het leger voeren in het geheim missies uit. Dit betekent dat er in deze Call of Duty ingegaan wordt op een onconventionele oorlogsvoering en niet op de traditionele manier van oorlog voeren. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en bevat het sleutelmomenten uit die periode - zoals het conflict in Vietnam en het beroemde Varkensbaai-incident in Cuba, 1961.

.jup, ben vandaag weer aardig wat levels omhoog gegaan.

Edit: 0.5 erbij, voor een 4.5.
nu 25 2de prestige. Maar een paar dagen geleden pas weer prestige gedaan
jij?
. Ik ben bij de 9de prestige gestopt omdat ik toen alle custom classes had. Ik heb het wel veel gespeeld zeg
.Ik heb al lang niet meer gespeeld...
Singleplayer is nog wel oké grafisch gewoon ondermaats naar een titel van dit kaliber. En ook de multiplayer is ronduit kut. Omdat het gewoon niet werkt.
Ik zie dat je de pc versie bedoeld, ik heb zelf ook de pc versie.
Maar heb ook de ps3 versie omdat de pc versie mij gewoon te chaotisch was in online mp.
Maar graphics met de pc versie zijn wel aardig mooi naar mijn mening, ik speelde het dan ook op 1920x1080 met alles op zijn hoogst.
Consoles versies zijn natuurlijk minder mooi, maar op mijn plasma tv ziet BLOPS er aardig goed uit met ps3 en hdmi kabel.
PS3 versie loopt en speelt gewoon beter. (op bepaalde FPS frames na)
Dus snap zo ongeveer wel wat je met de pc versie bedoeld, die is ook vrij zwak.
Als het om maps aangaat vind ik BLOPS wel één van de mindere in de serie.
WAW had naar mijn mening de beste maps, maar BLOPS heeft zoveel modes zoals one in the chamber en sticks&stones etc. dat er veel meer variatie in zit dan de andere COD's.
Maar soms werd ik wel een beetje gek van de campers en de spawnkillers.bij mij werkt de multiplayer perfect
Maar soms werd ik wel een beetje gek van de campers en de spawnkillers. Dat heb je met zowat alle online MP shooters
dat is gewoon onderdeel van online knallen.Soldier of Fortune 2: Double Helix speelde ik back in the day (vanaf 2002 tot en met 2004) helemaal bont en blauw en die game had precies dezelfde kenmerken als de tegenwoordige COD's met dat respawn killen en campen etc.
Bij SOF2 was dit alleen nog erger dan met de COD serie eerlijk gezegd.
Nou ja, alleen het respawn killen was erger (vergeleken met de console COD versies), niet het campen, campen werd vanaf de eerste COD en United Offensive echt groots.
Raven Software was uiteindelijk de eerste die daar zo'n beetje mee begon volgens mij, tijdens COD4 dacht ik ook altijd gelijk aan SOF2.
Maar heb liever het campen van COD dan het campen van Battlefield.
Al gaat mijn voorkeur qua campen nog steeds naar Bad Company 2.
Als het goed is, is Black Ops 2 nu in ontwikkeling door ontwikkelaar Nerve Software (oud team van Id software) die Return to Castle Wolfenstein online mp en Call of Duty: Black Ops online maps heeft onwikkeld. Jep Treyarch heeft de online maps van de eerste BLOPS niet eens ontwikkeld.
Vandaar dat de online mp van WAW zoveel beter is naar mijn mening. Want de online mp maps van WAW waren ontwikkeld door Treyarch, Raven en Infinity Ward.
BLOPS 2 komt waarschijnlijk eind dit jaar.
Ik ben van lieverlee maar de practice mode gaan doen. Best leuke maps en een paar aardige vernieuwingen. Had zo mooi kunnen zijn.
Ik zie dat je de pc versie bedoeld, ik heb zelf ook de pc versie.
PS3 versie loopt en speelt gewoon beter. (op bepaalde FPS frames na)
Dus snap zo ongeveer wel wat je met de pc versie bedoeld, die is ook vrij zwak.
Als het om maps aangaat vind ik BLOPS wel één van de mindere in de serie.
Ik speel ook met alles op z'n hoogst en het ziet er zeker niet goed uit voor een game die iedereen zo ophemelt. Een Brothers in Arms Hells Highway van 2 jaar eerder ziet er nog beter uit. Ze verdienen zoveel geld aan COD en ze vertikken het om een nieuwe engine te bouwen en de game ook maar iets te ondersteunen qua patches. Robert Bowling die al die shit over zich heen krijgt van klagende gamers over de support is vandaag dan ook opgestapt. Reden is denk ik omdat de COD games in general gewoon ondermaats zijn in zowel grafisch opzicht, engine wise en ondersteuning. Daarom ben ik blij dat ze bijv. bij Battlefield 3 wel gewoon hun best doen om na een super game afgeleverd te hebben niet meteen de game te laten vallen als het geld binnen is.

Ikzelf vind game-play het belangrijks en kan echt niet begrijpen waarom mensen BF3 nou zo leuk vinden.
Als het puur om de graphics gaat is het nog onbegrijpelijk omdat ik de graphics van zo'n beetje alle BF's vrij ondermaats vind.
Een kameraad van me heeft precies dezelfde mening dat BF graphics niet echt mooi zijn.
Maar ik denk dat het juist een kwestie van smaak is omdat de graphics van BC2 en BF3 zo'n aparte stijl hebben.
Qua game-play wise vind ik BC2 alleen wel erg goed waardoor graphics mij vrij weinig boeien.
Maar ik zie in BF3 zo'n matig dertien in een dozijn geknal dat de aparte graphics daar niet echt bij helpen.
Maar om BF3 af te kraken in een COD tab/link is natuurlijk niet terecht omdat BF3 een ander soort shooter is.
Maar het ging hier even om de graphics en op dat gebied vind ik je een graphics-hoer
klinkt hard, maar dat is het ook.
En BLOPS werd wel echt goed gepatched met de pc en ps3 versie, weet niet of je BLOPS op release had gespeeld? (en voor de eerste 3 maanden hebt gespeeld).
In het begin liepen de pc en ps3 versies namelijk niet goed, dat hebben ze dankzij patches wel heel goed verbeterd.
Ik hoor alleen van veel mensen dat de eerdere COD's zoals WAW en COD4 nu voor geen meter meer lopen op de X360 omdat ze nu gehackt zijn.
Dus ik snap wel wat je bedoeld met het nooit meer patchen van COD.
Gelukkig hebben PS3 en PC het lang niet zo erg als met X360. Apart aangezien mensen voor Xbox live betalen.

Nee, ik ben geen graphics-hoer. Ik vind het echter wel een enorm pluspunt aan een game. Tuurlijk is gameplay king. Dat is ook de enige reden waarom COD überhaupt mensen trekt. Zeggen dat Battlefield 3 niet mooi is, is gewoon ronduit belachelijk. Misschien vind je het stijltje REALISME niks maar je mening is gewoon B-shit. Ik snap trouwens ook niet waarom je BF3 afrekent op 13 in een dozijn geknal. Wat is COD dan volgens jou? Precies hetzelfde natuurlijk en veel meer nog dan BF3.
Ik speel trouwens zat games waar de graphics slecht van zijn. Oude RTS games en recentelijk een Homefront waar ik nog genoten van heb terwijl de graphics net als bij COD ondermaats zijn.
Wie vind dat gaphics niets of weinig uitmaken die hebben allemaal nog een vhs video speler thuis, natuurlijk maakt dat wat uit we leven in 2012 en niet in 2006!

. Graphics zijn wel belangrijk maar niet zo heel belangrijk, als je graphics boven gameplay stelt is dat gewoon een schande. Als je dan iets moois wil zien ga de echte natuur in, mooier kan het niet worden.Black ops heeft imo in graphics opzicht niks doorbrekend gedaan, maar irritant om naar te kijken is het ook niet, Bo heeft gewoon standaard graphics van deze tijd.
Had i.p.v 2006 dan nog 1990 gezegd, want wat nu is, was is 2006 ook al qua gamehardware, alleen de pc's zijn iets krachtiger geworden
PC IETS KRACHTIGER?
Hahaha

Als je kunt kiezen tussen een game met slechte graphics of een game met goede graphics waarbij de gameplay hetzelfde is gaat iedereen voor het laatste. Dus graphics maakt zeker wel uit. Maar als de gameplay klopt stoort het minder/niet.
Oh en ter informatie, ik heb inderdaad nog een VHS recorder thuis ja!

Een S-VHS (Super VHS, voor degenen die die periode niet, of niet bewust hebben mee gemaakt) om precies te zijn.